torsdag, juni 3

Skrift språk


Vi har tidigare tagit upp det här med särskrivningar och felstavningar. Och visst är det tråkigt att så många skriver isär orden och stavar fel, det är det. Men det allra värsta är ju folk som blir Rain Man och går igång när det kommer till språket. Alltså, verkligen. I Dagens Nyheter publiceras det så gott som dagligen foton på skyltar och tidningar med roliga/tankeväckande språkliga felaktigheter. Och då menar jag ”roliga/tankeväckande” språkliga felaktigheter.

Och det är inte så att dessa särskrivningar kan leda till några missförstånd egentligen. Alltså, inte om det är en normalbegåvad person som läser.

En tidningsläsare har uppmärksammat typ att det står extra pris istället för extrapris i en annons i lokalbladet och ba: Ja, man kan verkligen undra hur dyrt det blir då om man ska betala ett extra pris. Man ba: *men orka*

Och ni ba: Men herregud! Tant Lena läser Namn & Nytt, Dagens Nyheters sida med lättsamt innehåll för fullvuxna. Någe mossigt.

Jaja. Jag kan blogga om nåt annat, om det skulle passa er bättre. Till lunch blev det lax med dillstuvad potatis. Gott och vällagat? Ja.

6 kommentarer:

Medelklassman sa...

Själv tänkte jag precis börja prenumerera på tidningen Vi. (På riktigt.)

*luktar liggsår*

Helena sa...

Temper, temper. Så länge det inte är "ur barnamun" tycker jag det är helt ok. Där nånstans går däremot min gräns för underhållning.

eva dahlgnr sa...

Har just köpt prenumeration på Vi och har funnit att Namn & Nytt är den enda sida jag saknar på nät-DN =(

Lena på ekonomin sa...

30+: Det är väl "inga konstigheter"?

Helena: Jo, det en låg nivå.

eva dahlgnr: Idag publicerades en bild på en julgran under rubriken "Snart är det juli".

Dinajel sa...

eva dahlgnr: DN NoN snor ändå alla sina "tokiga nyheter" (om typ rumäner som gifter sig med en säl och sånt) från Ananovas quirky news, så jag rekommenderar dig att läsa där istället. :)

http://web.orange.co.uk/p/news/quirkies

eva dahlgnr sa...

Lena på ekonomin: Haha!

Dinajel: Nyheterna som sådana finns ju på Aftonbladet et al också (tror jag), det man saknar är ordvitsarna och hur styvmoderaktigt man väljer att behandla dem.