tisdag, mars 17

Asterisk *spretar med fingrarna*

Vi har ju tidigare lobbat lite för visuella asterisker i dagligt tal. Ni vet, på det där sättet man använder citationstecken i dagligt tal och gör kaninöron med fingrarna för att markera ett ord eller två. Och ni ba: Men guuu, va ”intressant”! Berätta ”gärna” mer! Och jag ba: ”Kul.”

Menhursomhelst. Asterisker i dagligt tal är den nya skiten. Funky fresh och stekhett. Instant success! Spreta med fingrarna när ni säger något för att visa t.ex. hur det känns inombords, eller hur ni förhåller er till det ni just sagt. Prova, vetja!

Exempel: *myser*

Obs! Förväxla inte med asterisk i löpande text. Där fungerar den som en spännande/intressant utvidgning av språket/berättandet. Vi har frågat Horace.

Närå. Men det är spännande/intressant.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag introducerade sådana kroppsasterisker på en fest för ett tag sedan. Först förstod ingen vad som hände, och sedan dök det upp asterisker både här och där och det blev en oförglömlig kväll.

Piakvinnan sa...

Aah..

*trendsättare*

Anonym sa...

de har typerna har ju alltsa helt fel...
http://www.unnecessaryquotes.com/

apan sa...

Lisbeth: Visst piggar det upp "samtalet"?

Piakvinnan: *sätter trend*

Anonym: Ja, helt "fel".

Anonym sa...

Åh gud, ja! När man fått tillräckligt i sig blir man som en enmansshow och publiken ligger på golvet och vrider sig i skratt. Helfestligt!

apan sa...

Lisbeth: *enmanshowar* Närå. *jobbar* Närå. "jobbar"