måndag, april 7

Landsorten

Vi har gjort lite olika i livet syrran och jag, fattat beslut på olika grunder och så vidare. Hon bor med man och barn på bruksorten där vi växte upp. Jag tog tåget därifrån på min artonårsdag. Biljetten var köpt i god tid.

Jag hälsade på henne nu när hon fyllde jämt och ni vet hur det kan vara ute i landet. Lite si och så, alltså. Allt känns inte riktigt fräscht.

Det bjöds på inbakad fläskfilé och skålades i mousserande. Och över det hela låg en air av low life. Efter middagen tutade en bil på uppfarten. Det var till äldsta dottern i familjen. Hon går i högstadiet och vi kan väl säga att det gör inte hennes ”kille”, det var ett bra tag sen han gjorde det. Det kan vara lite svårt att acceptera det där med att ens barn växer upp, så jag tänkte att jag kunde ta ett litet snack med flickebarnet i hallen innan hon åkte iväg. Lite mer avspänt än med ta det med sina föräldrar. Ni vet, om det här med äldre killar med bil och om det här med att man inte behöver ha sex bara för att man är ihop. Ni vet, ”det där samtalet”. Det gick sådär.

Det sista hon sa, på klingande mål, innan hon skuttade ut var att när en väl fått smak på kuk, då ärä svårt att va utta.

På något sätt sant, men det la ändå lite sordin på stämningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

fyllde jämt? Fyllde hon varje dag? hihi
Besserweisser

Lena på ekonomin sa...

Ja. Hon är i nuläget en bra bit över tiotusen.