fredag, februari 24

Jobbigt och allvarligt inlägg (långt)

Det har varit lite turbulent och stökigt här på kontoret på sistone. Verksamheten har gått lite knackigt. Eller, egentligen inte så knackigt. Det funkar. Men ni vet, profitens ok väger tungt. Tidsandan är som den är. Det har varit översyn och omorganisation påbjuden från högre ort. Etc etc.

Så det blir möte med alla anställda och chefen ba: Verksamheten kommer att fortsätta oförändrad och så… Och man ba: Ok. Skönt att höra.

Och chefen ba: Samtliga tjänster kommer att behövas även fortsättningsvis för att driva verksamheten. Så man ba: Ok. Skönt att höra.

Men chefen ba:  Så det kan nog vara idé för er alla att redan nu börja se er om efter andra jobb. Eller åtminstone kontrollera att är in sin ordning med a-kassan för er. Och man ba: Men du sa ju...

Asså? *asså*

Mitt meddelande till läsekretsen, på fullaste allvar: Har ni ett jobb på lut? Jag kan det mesta. Ha bollar i luften. Och allt det där.

7 kommentarer:

Jane Doe sa...

Usch! Deppigt. Trist att höra. Livet är så jävla hårt ibland. Och vi är ju så många som liksom är beroende av att ert kontor funkar som det ska så att säga. Ps. Önskar att ni kunde komma och jobba på mitt kontor.

apan sa...

Jane Doe: Tack för omtanken och de vänliga orden.

Emilia sa...

NEEEEEJ! fan asså.

apan sa...

Emilia: Jo, tyvärr. Och det verkar inte vara så mycket att göra, förutom "att gilla läget".

Polkadot:: sa...

Jag har tips om ett snart ledigt jobb.

Är du beredd att arbeta 150% för ca 70% av normallön i konstant uppförsbacke men med den stora förmånen att varje dag kunna säga att du "gör något för andra" så är jobbet ditt. Tillträde någonstans juli-september?

apan sa...

Polkadot: Går det att byta ut procentsatserna?

Kix sa...

Hahaaa, Polkadot och apan. Underbara kommentarer! Polkadot: det kändes som om det är mitt jobb du beskriver :)