torsdag, oktober 7

Straight outta Ceylon

Jo, jag inser att det här inte är någon vidare historia. Men det är något som inte får gå obemärkt förbi. Man tar en tepåse ur skåpet. Ni vet, man är lite frusen och sugen på nåt varmt. Men det är liksom inte te. Det är "thé". Med smak av pepparkaka, eller motsvarande. Och man gillar det. Alltså, vad har man blivit för individ/person?

Jo, och när vi ändå håller på. Hur kan man använda "den röda färgen kommer från rödbetor" som argument i en reklam. Man ba: Varför använder ni inte den röda färgen från bär eller frukt, nu när det ändå gäller en yoghurt med någon form av bär- eller fruktsmak? Alltså, jag vet att jag förmodligen är sist på bollen gällande detta. Men ändå. Man ba: *frågetecken*


Förtydligande: Det konstiga är inte att de färgar sin yoghurt med rödbetor. Det konstiga är att de använder det som försäljningsargument.

8 kommentarer:

Lfthmn sa...

Frukt/bär har inte så starka pigment att de klarar kraven. Rödbetor är ju EXTREMT röda. Våra skandinaviska bleka fruktyoggies skulle aldrig gå hem nere på kontinenten, där ska det se giftigt ut! Det är väl Daninone (typ) som marknadsför sig med rödbetorna, va? Franskt. Fransoser gillar inte den naturliga looken :-)

Lfthmn sa...

Och just det, du undrade varit de använder det som försäljningsargument!

Jo, för att när en svensk öppnar yoghurten och ser att den ser giftig ut kan de pusta ut och tänka "Just det, den röda färgen kommer från rödbetor!". Alltså, ett lugnande försäljningargument. Typ. Det borde finnas en term för det. "Det är inte så farligt som det ser ut". Eller jag vet inte.

magistern sa...

Har du stavat fel i rubriken?

Fågeln sa...

De kallar mig Skrållan: Ok?

magistern: Ja.

Fågeln sa...

magistern: Nu är "det ordnat".

eva dahlgnr sa...

Jag kan inte för mitt liv förstå hur hon i reklamen kan börja diskutera innehåll i yogurten ist för att avsluta konversationen med ett skit-i-det-du.

Fågeln sa...

eva dahlgnr: Det finns så mycket man aldrig kommer att förstå.

Anonym sa...

Yоu aсtuаllу make іt appeаr ѕo easy along wіth your presеntation however I in findіng thiѕ matter to be aсtually something that ӏ feel I might bу
no means unԁeгstаnd. It kind of feels toо compleх and very lаrge fоr me.
I'm taking a look ahead for your subsequent post, I'll attemρt to get the dangle of it!


Vіѕіt my web site - rhinoplaѕty ()