fredag, oktober 8

À propos fika på jobbet

För hundra år sen jobbade jag på ett större "företag" där det fanns en rättshaverist/kollega som tog det där med födelsedagar på största allvar, skötte insamlingar till bemärkelsedagar. Dessutom hade rättshaveristen/kollegan gjort sig själv ansvarig för rutinerna kring kaffe och fika etc etc.

Det gick lite över styr. Om "företaget" bjöd på tårta i samband med bemärkelsedagar försökte rättshaveristen/kollegan se till att bara de som bidragit till presenten fick tårta. Men det funkade ju inte riktigt, eftersom det var "företaget" som stod för tårtan. Rättshaveristen/kollegan skötte då det hela på ett kul och kreativt sätt genom att beställa och servera både rosa och gröna tårtor av prinsessmodell. De som hade bidragit till presenten fick en grön bit. Och vi andra fick en rosa bit.

Herregud, vilka historier man har samlat på sig genom åren! *herregud*

3 kommentarer:

emster sa...

Petter, vad menar du med "företaget"? Var det inte ett företag?

Jane Doe sa...

Det pratas ganska mycket om ålder på den här bloggen tycker jag. Kanske inte uttryckligen, men det smygs liksom in här och var allt som oftast. Hur gamla är ni egentligen? Jag gissar ca nyss fyllda 33.

Petter sa...

emster: Arbetsplatsen är ett annat ord.

Kraxpelax: Är det "länkar"?

Jane Doe: Ålder och tid är något som de flesta läsare kan relatera till. Jag tror att det är en del av vår framgångssaga. *succé*