fredag, september 24

Albert och Herbert


Häromdan var det ett gäng från Sveriges framsida som inte uppskattade ryckigheten i tunnelbanans körsätt. Och i vanliga fall hatar man ju verkligen när nån prao har fått förtroendet att köra tunnelbanan. Man står där och kan inte bestämma sig om man är på väg att bli vansinnig eller åksjuk och ba: Men kör ordentligt! 

Men just då var man inklämd tillsammans med ett gäng från Goa Gubbars Torg i Majorna eller motsvarande som ba: Annat är det hemma i Gööötet. Där har vi något kallas yrkesstolthet och jag har aldrig varit med om att någon har kört spårvagn såhär uselt. Ja, då förvandlas man till en förlåtande lokalpatriot och ba: Om storstadens hetsiga rytm inte passar er är det bara att ta båten hem.

Närå. Man stod tyst och hörde den klassiska fyndigheten om att ”Stockholmarna skäms så för sin stad att de är tvungna att gräva ner spåvagnarna”. Och man ba: Asså. *orka*

Menhursomhelst. Jag kom att tänka på en rolig bild/seriestrip som föreställde en upptäcktsresande i tropikhjälm och hela den kostymen som stötte på ett gäng Göteborgskannibaler: De ba: Är du go eller? 

11 kommentarer:

Lfthmn sa...

Asså, jag var i Götlaborg förra helgen och kan bara konstatera: Göteborg är ett U-land (eller en U-stad). Det kostar 25 kronor i timmen typ dygnet runt att parkera oavsett om det är på Avenyn eller nästan utanför stan. Dessutom tar inte deras p-automater Visa/Mastercard utan bara bensinkort (!!!) och Amex! Vad är det för fel på dem?

Spärrvakten sa...

Och inte nog med det, de har svindyr nattaxa i kollektivtrafiken också. För övrigt beror ryckiga tunelbaneresor för det mesta på signalsystemet och s.k. tågkänning och inte på förarens körsätt. Signalsystemet bromsar nämligen automatiskt tåget om det kommer för nära ett annat tåg framför, men också om föraren kommer upp i en högre hastighet än den tillåtna på sträckan, i vilket fall det ju iofs är förarens fel. Hursomhelst, dagens SL-nördsinformation är därmed till ända :)

Ödmjuk inför livets mångfald sa...

Vilken spännande inblick i T-bane världen! Jag inte låta bli att undra om du har egen erfarenhet av jobbet som spärrvakt (som namnet skulle kunna antyda) och om du isåfall har blivit förtrogen med T-baneförarnas arbetsvillkor på gemensamma fikaraster o dylikt.

Jag associerar till förhållandet mellan läkare och sjuksköterskor, är det helt uppåt väggarna? Detta sagt i stor respekt för er egen nisch av livet, det skulle ju kunna vara en fantastisk miljö och yrkesgrupp för en ny sit-com att drömma sig bort till...

eva dahlgnr sa...

Allt jag kan om tunnelbanor har jag lärt mig från Gilbert Lindets "Dagbok över en småborgerlig svart t-banespärrvakts liv" (del 1 & 2). "fyi".

Praktikanten sa...

De kallar mig Skrållan: Vet ej. Men nåt är det.

Spärrvakten: Asså. Man tycker ju att om man "har dragit kortet" så har man gjort sitt. *asså*

Ödmjuk inför livets mångfald: Sit-com?

eva dahlgnr: Det är noterat.

Unknown sa...

Göteborgare är märkliga men de har ju Liseberg och det är inte det sämsta.

Hustrun sa...

Jag älskar dig.

Praktikanten sa...

Grewdahl: Inte för att ”vara sån”, men enligt ryktet har de byggt en katedral av kött. Den s.k. fläskkyrkan.

Hustrun: Eh?

Praktikanten sa...

Hustrun: *rodnar*

Polkadot:: sa...

Själv kommer man precis hem efter en helg i götet, där spårvagnarna svänger så man flyger av stolen och man kan inte gå någonstans i lugn och ro för spårvagnarna har tagit över hela stan istället för att dölja färdmedlet och lämna plats för lite gröna stråk ohc trevliga promenader.
Dessutom. Jag menar DESSUTOM, kostar det extra att åka på natten!

Praktikanten sa...

thewoodfairy: Nu kanske det kan vara på sin plats för ett erkännande/uttalande. Jag har aldrig varit i Götet.