Tack för alla svar. Hela gänget på kontoret Skogen skolkade uppenbarligen från kemilektionerna i grundskola och gymnasium. Det är den enda rimliga förklaring till att vi har lyckats missa den här kunskapen gällande alkohol, med tanke på hur mycket tankeverksamhet som rörde just alkohol i den åldern.
Menhusomhelst. Har vi förstått det rätt nu?
- en del av alkoholen i matlagning (exempelvis god vinsås, coq au vin eller dylikt) förångas långsamt
- alkoholen blir inte "något annat"
- den alkohol som inte hinner förångas finns kvar i anrättningen
Om man då kokar sin coq au vin under lock, så finns all alkohol kvar?
4 kommentarer:
slicka på kastrull-locket kanske = snaps?
Haha, slicka pa kastrullocket. Det maste ju göra jätteont i tungan. *brännskadad*
in cell: *aj*
Miss Understood: Tack för varningen.
Tack for intiresny Blog
Skicka en kommentar