onsdag, juni 24

Tystnad!

Man är på väg ut ur biosalongen och lyssnar på musiken de spelar när filmen tar slut. Och alltid är det ju några ljushuvuden som börjar blinka och tror att de har sett igenom filmen och ”hela systemet”. De ba:

  • det är dåligt att nazisterna pratar engelska
  • så typiskt Hollywood
  • det fanns inte cigaretter med filter på den tiden
  • det var overkligt
Man ba: Tig, människa! Närå. Men man tänker. Inombords.

6 kommentarer:

Dwight sa...

Det är faktiskt mycket viktigt att allt är korrekt och verkligt i en film.
Vissa nazister pratar visserligen Engelska, men de flesta gör det inte. Man ger då en skev bild av nazisternas språkbegåvning om ALLA nazister i en film pratar Engelska. Det är inte bra för barnen att få en skev bild av verkligheten, då kan dom börja knarka.

Anonym sa...

Hehe. Roligt. Stava engelska med stort E. Vissa Nazister kanske pratar t ex Norska. Eller Grekiska. Det ska man tänka på.

ochjagba sa...

hehe ja lite störigt. fast ibland brukar jag liksom ryckas med i deras tankegångar och ba "näää just det, SÅ var det ju faktiskt... TRUE TRUE!" osv va.
och ibland (hehe jag är aldrig på bio men jag får det att låta så, lite lurig!) försöker jag komma på grejer som dom där idioterna inte kommer på. BÄTTRE häftigare SMARTARE grejer.

brukar inte lyckas.
men jag är ju inte på bio så ofta, heller.

Praktikanten sa...

Dwight: Utan en farsa, en farsgestalt det är därför de börjar med knark.

Anonym: Språkpolisen, är det du?

ochjagba: Eller kontrollanterna som sitter och letar efter fel i Sagan om Ringen. Och lyckas hitta ett armbandsur på något troll och sen är lyckan gjord.

annahita sa...

jag tänker aldrig så. jag tänker bara MEN ORKAAAAA

Praktikanten sa...

annahita: *instämmer*