torsdag, oktober 16

Kul-lager (ordvits)

Humor är ju kul, men ibland åldras den och blir helt omöjlig med åren. Kommer ni ihåg den här klassiska gåtan/vitsen? Man frågade någon: Är du en bög i en bur? Någon svarade såklart: Nä! Ejajunte! Och man ba: Bögen är lös! Bögen är lös! Varning, bögen är lös!

I dagsläget funkar ju inte det här skämtet, eftersom hela tio procent av befolkningen har blivit bög/homo. Annat var det på min tid. Då var det bara Liberace och några till som var ”såna”. Men sen spred det sig och blev poppis bland vanligt folk och "Svensson".

Menhursomhelst. Nu kan man kanske istället köra den här gamla godingen som ger en liknande effekt. Man börjar med att lura nån dum en att säga Mongo från Kongo. Och när han/hon gör det, sträcker man själv fram kardan och svarar med sitt eget riktiga namn och sin egen riktiga hemort. Exempel: Krille från Hägersten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

*Älska o-pk skämt*

Petter sa...

Ännu ett skämt från förr på den andres bekostnad.

- Är du "pk"?

Om ja: Jasåru, eru privatknullare?
Om nej: Jasåru, erunte påklädd?

in cell sa...

haha! herregud! bögen-skämtet och PK-skämtet har man ju dragit och även svarat på kanske en två-tretusen gånger. galet kul att läsa dem igen. tur att nån ser till att såna här gamla kulturskatter inte går till spillo.

fanns det inte någon bra comeback ifall nån svarade 'ja' på bögen-frågan?

Petter sa...

Tack för de uppskattande orden.

Om någon, mot förmodan, svarade "ja" var det ju bara att peka och säga "bög". Och skratta. *hehe* Det här hände ju i en helt annan tid, när det (bög) var tabu. När det inte var okej att göra grejer där bak.