tisdag, oktober 9

Frågelådan

Vi har haft en liten snackis på jobbet ett tag. Det här med sprutluder, vad betyder det egentligen? Ordet alltså. Det ledde till en liten vadslagning, dårå. Och för att få ett objektivt svar vände vi oss till språkrådet. Igår eftermiddag kom svaret.

Den enda beskrivning av ordet jag hittar finns i Susning.nu som är en Wikipedia-liknande ordbok gjord av användarna själva. Jag citerar:

1. Heroinist
sprutluder, grovt nedsättande ord, som kan ges ungefär samma mening som tjackhora - en kvinna som är beroende av narkotika och som prostituerar sig för att få råd med knark. Förstavelsen sprut- har alltså med de sprutor heroinister använder att göra.

2. Person som gillar sperma på sig
Person, ofta kvinna, som gillar att få sperma sprutat på kroppen eller i ansiktet eller munnen.

Med vänliga hälsningar
Rickard Domeij
Språkvårdare
Dessvärre kunde vi inte utse en enhällig vinnare i vadslagningen utifrån detta. Ibland har ju ord mer än en betydelse.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Språkrådet?

Anonym sa...

Det finns ju många ord som har flera betydelser. Grym, fet, fett, värst, het, hett... ja, du fattar. Dubbeltydliga ord - det är skiten.

Vaktis sa...

www.sprakradet.se

Jakob sa...

Jag tror att sprutluder är mer något obestämbart, en känsla. Det blir kallt. Men så blir det varmt igen. Och lite, lite mörkare för att snabbt bli ljust igen. Man kanske kan tänka sig lite musik också. Som spelar. Någon dansar lite lojt. Alltså jag vet inte riktigt... men något sånt skulle det kanske kunna betyda?

Anonym sa...

Brev drån Strindberg till Claës Looström den 10 februari 1883, gällande Strindbergs vrede över korrekturläsaren av Svenska öden och äventyr:

Citat:
Se på detta korr. och döm därav vilket oändligt luder, vilket förbannat sprutluder Almén är!