För hundra år sen, i barndomshemmet, föregicks fettisdagen av bullmåndagen. Är det något som fortfarande sker ute i stugorna? Inte så att man är lastgammal, eller så. Men man undrar lite.
Alltså, det var inget inget särskilt. Men lite mysigt. Då kom mormor förbi och bakade kanelbullar som åts varma när man kom hem från skolan.
Dessutom bakade mormor släta vetebullar till tisdagens hetvägg, eftersom en stadig efterrätt ansågs vara nödvändig efter grönkålssoppan. Trots att soppan serverades med ägghalvor.
Problem: Det går inte att servera "köpta semlor" med varm mjölk. Det blir bara gegga eftersom de är bakade på luft. Typ.
tisdag, februari 16
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
men det är ju den där geggan som är godast!
Anledningen till att man doppade semlor i varm mjölk förr var att brödet var så torrt. och kanske lite mögligt.
Man åt gammalt bröd förut. Det var för att man inte hade pengar.
Mormor har bytts mot receptionisten. Luften i bullen ökar bara uppsugningsförmågan. Har precis satt i mig en hetvägg till lunch och trätt in i en lycklig paltkoma, så jag borde väl veta.
rödluvan: Men nån måtta får det väl ändå lov att vara?
thewoodfairy: Nu äter man sin semla med varm mjölk eftersom det är godast så. alltså, om man får tag på en bra bulle.
helena: Jo, du borde veta.
men om man intetycker om grädde...får man äta sämlan utan grädde då?
/Mandelmassa4ever
MAndelmassa4ever: Nej.
Om man inte tycker om grädde kan man ta ett annat bakverk utan grädde.
30+: Tack för "infon".
Varför heter det hetvägg?
Grewdahl: Jag har en känsla av att Google kan hjälpa dig med svaret.
Skicka en kommentar