torsdag, november 26

Russin


Man vet att man har att göra med en riktigt gamla personer när de, angående att avsluta ett telefonsamtal, inte säger ”lägga på” eller ”trycka bort”. De säger, håll i hatten, ”ringa av”.

Jo, och sen berättar de gärna om Tomteskur när de ska beskriva evigheten. Och man ba: Jaha?

8 kommentarer:

Donny H sa...

Tomte ... skur?

in cell sa...

ställer mig lika frågande till ordet tomteskur
*googggglar*
kraftpulver?
http://bosse67.blogg.se/images/2008/tomteskur-1_13869119.jpg

Praktikanten sa...

Donny och cellis: Jo, alltså så här var det. På förpackningen fanns en bild av en tomte som håller i en förpackning med en bild av en tomte som håller i en förpackning med en bild av en tomte etc etc.

Praktikanten sa...

Donny och cellis: Men nu har all den här visdomen gått förlorad och man tror att de där gamla individerna bara gaggar. Men det är vi som inte förstår. Det är vi.

T. sa...

era ohyvlade ungdomar..känner ni inte till tomteskurseffekten. är ni födda ens?

Praktikanten sa...

T: Det gamla gardet?

elin sa...

Nu, ungdomar, skall ni få lära er DET VIKTIGASTE man bör veta om telefoni, sådant gamla vet och förväntar sig av yngre generationer, utan att vi ens vet om det; DEN SOM PÅBÖRJAR SAMTALET AVSLUTAR SAMTALET! Sedan får man kalla det vad man vill; ringa av, koppla ner, frånsäga sig konversationen... what ever.
Jag har en farmor som under min uppväxt tagit saker jag gjort, eller inte gjort, för personliga vendettor för att jag saknat koden - vett och etikett m.a.o. Det värsta är när man bitvis börjar fälla vildelurvet och finner sig själv tänkandes: Den där mannen lämnade företräde för mig i trappan, vilken tölp! (etikettregeln säger att en man lämnar företräde i dörrar, men i trappan tar han täten [logiken säger att det har med att han inte skall kolla upp under kjolen på framförvarande kvinns i trappan, eller ens riskera att bli misstänkt för det]). Därför killar går ni upp för trappan först (och vaktis du går förstås efter för ingen förväntar sig något annat av dig)!

Praktikanten sa...

elin: När jag flyttade hemifrån fick jag en etikettbok av mamma. Hon tyckte att det kunde behövas när jag skulle flytta till kungliga huvudstaden.