fredag, juli 31

Europa

Man sitter och svettas i bilen. Det är sommar och AC:n går på högvarv, men visst är det varmt ändå! Solen gassar etc etc.

Men nu ska ni få höra/läsa, ungdomar. I min barndom åkte vi på bilsemester i en Volvo 240. Jajemen. Volvo 240. Hela familjen. Om det blev för varmt, då vevade vi ned rutorna. Ja, ni läste rätt. Vi vevade. Med handkraft. Så gick det till när farfar var grabb. Och det gick bra det med!

Och nu tänker ni att bilsemester till Norrland går väl bra, där är det inte så varmt. Snö, fjäll etc etc. Men håll i hatten! Vi åkte ut på kontinenten, färja till Tyskland och vidare mot Rivieran via Paris. Fyra personer i bilen. Och inte fanns det annat att äta än skeppsskorpor. *skörbjugg*

Närå. Men ärligt, bilsemester på kontinenten i en Volvo 240 utan AC. Det var visserligen en kombi och vi hade radio. Men hela familjen. For real.

7 kommentarer:

Sara sa...

Jorå. Men vi åkte till Italien - med Europas sämsta bilförare (f.d. styvfar) PLUS HUSVAGN... Med dansbandstortyr strömmandes ur högtalarna fram, medan jag och syrran delade en batteridriven kassettbandspelare på millimetern exakt mellan oss i baksätet. Där varvades Mr Music-serien med My little pony-sagoband och nåde den som bytte innan stoppknappen automatiskt flugit upp med ett ljudligt *SPOING*. Såatteh.....familjesemester har man ju varit på ett antal gånger.

Susanne och Pebbels sa...

Tänk att du fortfarande lever...

*förundrad*

apan sa...

Sara: Och det blev folk av er med?

Dark and Twizted: *instämmer*

Sara sa...

Mig, syrran och mamma blev det folk av, om man säger... Survival of the fittest o.s.v.

Go gôbbe från Götet sa...

SAAB V4, mamma, pappa, 2 barn, biltur på kontinenten, Prag -68, revolution, ryska stridsvagnar och slutligen langos i Ungern! Å här sitter jag idag!

Herregud, en Volvo 240 är ju stor i jämförelse med en V4! Dessutom var det f-n ingen DVD-spelare i baksätet som det är idag - på sin höjd en burk syrliga Tavernes-karameller från Danmarksbåten.

Ha en fin helg Apan!

apan sa...

Sara: Way to go!

Go gôbbe från Götet: Gammal är äldst.

apan sa...

Go gôbbe från Götet: Och tack detsamma.