söndag, januari 4

Samhall

Men alltså. For real. Taxi Stockholm anställer typ förståndshandikappade. Jätte bra. Verkligen.

Jag ba: Till [adress], tack. Taxibetjänten ba: Var finns [adress]? *tar fram karta* Och jag ba: Jo nu ska du få höra ... *ger vägbeskrivning * Och taxibetjänten ba: Får jag köra här? Det är streckad linje här? Och jag ba: Kör vilken väg du vill. Ta mig bara till [adress], så är jag nöjd.

Och när han kommer fram: Taxameter säger 124 kronor. Och jag ba skojar lite: Computer says, no. Och taxibetjänten ba: Jo taxameter säger 124 kronor, titta här *visar*. Och jag ba: Ok, ge mig växel för hundratretti... *ger två hundralappar* Och betjänten ba: Tack tack *ger tillbaka femtilapp* Och jag ba: Nu blev det visst fel. Och betjänten tittar förvånat på femtilappen, ursäktar sig och tar tillbaka den, och ger mig tre tjugor. Och jag ba: Nej nej. Jag sa hundratretti. Och betjänten ba: Vad vill du ha? Och jag ba tröttnar: Men sluta snälla du ge mig bara min växel det blir sjutti kronor en tjuga och en femtilapp och då har du fått sex kronor i dricks har du ingen räknemaskin eller vadå hej då godnatt!

*godnatt*

12 kommentarer:

Anonym sa...

Little britain-referens FTW!

hon i receptionen sa...

Nu skulle man ju vilja svara lite "snappy" och "witty" med en till referens, men det känns lite "slött" i huvudet. *står still*

Anonym sa...

Det är ju söndag. No time for witty och snappy.

Anonym sa...

Det är ju söndag. No time for witty och snappy.

hon i receptionen sa...

Det tål att upprepas.

Anonym1 sa...

Själv har jag endast vaga minnen hur jag tog mig hem inatt.
Och än mindre var min växel tog vägen.

*LarsNorénångest*

Jonatan sa...

Fick du mail av mig? Inte säker på att det kom fram

hon i receptionen sa...

Anonym1: Jag ringde Saida. Enligt henne kom du hem "ordentligt" och din växel ska finnas i "den där sista ölen".

Jonatan: Nej. Inget mail. Försök igen vetja!

anonym1 sa...

Hahaha!

Den som har uppfunnit "sista ölen"
borde få Nobels ekonomi pris,
Ev kan det delas med taxibetjänten på
"Taxi långavägen hem Stockholm"

*nominerar*

Julia sa...

Det är något ledsamt med taxichaffisar med GPS. Jag vill få tänka mig att de fortfarande drillas stenhårt i gator.

Milky sa...

Spaning: i framtiden kommer en taxiresa bestå i att du går till en taxistolpe och frågar en chaufför om han är ledig. Han svarar då ”var har du bilen”. Sedan tar ni en buss till din bil, åsså skjutsar du honom hem till dig och ger honom pengar för resan plus pengar tillbaka till taxistolpen.

hon i receptionen sa...

Julia: Alla älskar ju de där gamla uvarna som man kan säga vilken som helst gatuadress till, och vips så är man där. Vid rätt port. Eventuellt kan de ställa en följdfråga om det finns flera adresser med samma namn inom en halvtimmes omkrets. Typ: tulegatan tack. Och han ba: i stan eller Sumpan? Men man behöver egentligen inte svara för han fattar att jag knappast har någon business i Sundbyberg.

*jatack*

Milky: Men hur ska han komma tillbaka till taxistolpen? Ska man bara lämna honom utanför porten? Tänk om han inte hittar tillbaka?