måndag, januari 31

Alfa och omega

Jag träffade en charmör häromsistens. Vi stötte ihop vid bardisken när han beställde en GT. Sen såg han mig och ba: Och en likadan till tant Raffa. Jag ba: *förorättad* (tant) Sen ba: *smickrad* (Raffa) Eller snarare: *fnissig* (tant Raffa) 

Vi bytte några ord. Konverserade och småpratade ett slag. Men han var inte så kul som man kunde tro, att döma av den ”sköna” inledningen.

Jaja. Det är som det är.

Anyhoo. Man ju fundera kring personer som beställer en GT. Alltså, de har liksom inte tid att använda hela alfabetet. Det tar för lång tid att säga gin tonic. Så de ba: GT! *törstig* 

Jag ska börja tillämpa den principen på alla former av beställningar. Man är sugen på ett glas rött och ba: RV! *och fort ska det gå* Sen kommer man på att det vore gott med några sköna ostar och ba: OB! *cravings*

Närå. Så kan man inte hålla på. Men det har väl hänt att tant Raffa har beställt en GT. Man säger så ibland.

fredag, januari 28

À propos allsångshäfte (tips)

Texter och ackord finns på nätet/internet och tipset är kortkommandon. Ctrl + C för att kopiera. Ctrl + V för att ”klistra in”. Sen är det bara att fixa utskriften och kopiorna på jobbet. Om någon undrar kan man säga att det är till julfesten eller motsvarande.

Bonus: Färgat papper till omslaget ger en proffsig touch och lite plus i kanten.

torsdag, januari 27

Tips och trix

Nämen, jag tänkte som så att det kanske är dags att skriva lite som inte bara rör samvaro och gulligull med kvinns och så.

Ska ni ha fest? Det brukar vara kul och givande. Och öl/vin är ju gott och avslappnande. Dårå. Men vet ni vad som gör festen ännu bättre? Svar: Allsång!
  1. Stäm gitarren/guran! 
  2. Kopiera upp ett häfte med godbitar. Man tror att man kan texten. Men så kan man den inte. 
  3. Sjung. Det behöver inte vara stämsång eller änglakör.
  4. Gör "din grej".

onsdag, januari 26

Intresse

Jo, det har ju kommit en del frågor i kommentarsfält och inkorg. Är det så att vaktis bara tänker på damer/donnor twentyfour-seven och för jämnan? Närå. Lugn i stormen. Det är ett intresse. Och en livsstil. Samt hobby. Men medaljen har fler sidor. Man är ju exempelvis intresserad av sport och idrott. Dårå.
  • simhopp 
  • konståkning 
  • Blanka Vlasic 
Hehe. *hehe*

tisdag, januari 25

Enkät

Man fick en fråga angående damer/donnor. Dårå. Vad man lägger märke till först? Ni vet, ögon eller leende. Kroppsdel eller intellekt. Etc etc. Men jag brukar tänka som så att det beror ju på hur hon är vänd. Om man säger.

Hehe. *hehe*

Närå. Men frågan är ju inkorrekt och därmed ogiltig. Alla damer/donnor är unika och man gillar ju olika så att det är en omöjlig fråga att besvara. Alltså, innan man har sett och träffat damen/donnan ifråga. Men sen kan man kanske svara.

måndag, januari 24

Vinterhalvåret


Ibland är livet som en taco. Man bara älskar det och vill ha mer. Och ljus öl. Och tequila

Ibland är livet som det är och kan vara. Man har lite ”ont i huvudet” och bestämmer sig för att storstäda. Ni vet, dan är ju ändå förstörd. Men man faller redan i startblocken och somnar om, för att vakna först när solen har gått ner. Man ba: Hur gick det här till? Egentligen? 

Det här inlägget sorteras i kategorierna festprisse och alkoholens fasor.

lördag, januari 22

Quelle heure est-il?

It's Miller time!

fredag, januari 21

Det eviga

Saker och ting förändras. Åren går. Man åldras och byter inriktning och intresse. Ni vet, livet. Men en grej som man aldrig tröttnar på är att rensa torkat och halvtorkat RX-lim från ”munstycket” på flaskan/behållaren. Alltså, tillfredställelsen. *gött mos*

torsdag, januari 20

Kort och betalning

Alla sätt som funkar är bra sätt. Dårå. Man skulle handla lite kvällsgotte, men man ba: Köp medges ej? Och damen/donnan i kassan ba: Gnugga lite på ”chipet”. Det brukar funka. Och man ba: Gnugga lite på ”chipet”? Och hon ba: Gnugga lite på ”chipet”. Så man ba: Jag gnuggar lite på ”chipet”. 

Hur det funkade? Över förväntan! Man fick med sig lite mer gotte än det man plockat i påsen. Om man säger. Och det gnuggades en hel del på ”chipet” under kvällen.

Hehe. *hehe*

onsdag, januari 19

Konsumentmagasinet

Det här är en öppen dörr och jag sparkar in den. Jag fick för mig att det var dags att skaffa ny mobiltelefon. Ni vet, en s.k. lur. Alltså, den jag har funkar helt okej. Men ibland glappar laddningskontakten, och det är lite jobbigt att behöva kolla en extra gång om det sprutar in nån elström i telefonen eller inte. Eller, det är inget stort problem. Men det här med ny lur/telefon är ju en grej som man tänker på ibland.

Jo. Sagt som gjort så gick jag på stan och kollade på lite nya modeller med diverse finesser och abonnemang. Men summan av kardemumman blev att jag håller kvar vid min gamla lur.

Och ni ba: Hur kommer det sig? Och vad hände med den där öppna dörren som skulle sparkas in? Jo, det var så jobbigt att bli attackerad av säljare med frisyr och attityd att jag struntade i det hela.

Obs! La ni märke till att jag skrev ”summan av kardemumman” i det här inlägget? Någe mossigt uttryck va!?

tisdag, januari 18

Ny i stan

  • Men tjejerna fick ju komma in? 
  • Sextiofem kronor för en öl?! 
  • Du behöver inte bryta min arm. Jag går ju självmant.

måndag, januari 17

À propos vikt

Efter historien med den trasiga vågen har Optimus Prime bestämt sig för att ”kanske äta lite sundare” och ”kanske prova nån diet”. Och ni vet ju hur det kan vara med livet och kärleken, så jag ba: Jahaja. Hur ska du göra det? Är det någon speciell diet? Och hon ba: Du kan googla eller läsa nån bok så att du lagar rätt mat åt mig. Så svårt kan det inte vara. På måndag börjar vi. 

Och jag ba: Vadå? Hur kom jag med i det här? 

Men hon ba: Och ingen fuskdiet med pulver eller sallad! Det ska vara gott och nyttigt. 

Livet, en utmaning? Eller vadå? *utmanad*

Uppdatering: Jag stekte fiskkakor och bacon. Det ska tydligen vara bra middagsmat.

Uppdatering 2: Samt kokt broccoli.

Uppdatering 3: Optimus Prime gjorde tummenupp.

fredag, januari 14

Hon är ju skitasnygg ju!

Det är ju som bekant lätt ”att lägga på sig lite” under julhelgen. Och det finns olika sätt sätt att hantera sånt. Igår kväll kom jag hem lite sent och hittade badrumsvågen i soppåsen. Optimus Prime hade tryckt ned den bland hushållssoporna. Och jag ba: *frågetecken* Och hon ba: Den är trasig. Och jag ba: Jahaja. Och hon ba: Den är trasig, så jag slängde den. 

Jag släppte det hela där och då, på stående fot. Hur kul det än skulle vara att fråga om vågen visade för mycket eller för lite, eller vad det var för fel. Och om vi skulle köpa en ny våg nu, på studs. Men det där är en eld som man inte ska leka med. Inte ens bara på kul. Kvinnor och kroppar är två känsliga ämnen som inte bör blandas. Det är som nitro och glycerin (explosivt).

Dessutom var hon deppig på riktigt. Hon hade ätit ett blomkålshuvud till middag. Alltså, bara blomkål. Och jävlar vad hon fes inatt.

torsdag, januari 13

À propos "pitt"

De vanligaste sökfraserna hit till bloggen är fortfarande olika varianter på ”nakna kändisar”. Ni vet, kreti och pleti vill till den numer insomnade bloggen apan visar allt. Som verkligen visade allt.

Eller, nej. Det är inte helt och fullt de  vanligaste sökfraserna, men de är vanligt förekommande.

Och givetvis olika varianter på ”den goda hustrun”. Samt ”snaska kotte”.

Världsalltet binds samman i en väv som man ibland kan ana, men aldrig riktigt kan se. Helheten är för stor, och man står liksom för nära.

onsdag, januari 12

Kändisar och filmstjärnor

Kommer ni ihåg att Jennifer Aniston och Brad Pitt var ett par för några år sen? Ja? Kul minne för er, i så fall. De såg ju så gulliga ut på bilder och så.

Menhursomhelst. För hundra år sen var jag ett litet barn, och då var jag också hyfsat gullig och så. Det här var innan det fanns datta och ”uppkoppling” i alla hus och hem. Vi hade informationen lagrad i olika former av böcker som förvarades i en stor s.k. hylla. Jag vet, det blir många svåra ord som känns lite gammeldags i det här inlägget. Närå, ba skoja. Det här är inte ett raljerande inlägg om dåtid och nutid.

Här kommer pudelns kärna. Då, på den tiden, brukade vi bläddra fram till sidan 48 i skräckfilmsboken och titta på bilderna. Och läsa bildtexten: Ingrid Pitt. Om man garvade? Någe va!

Men nu fastnar skrattet i halsen. Ingrid Pitt dog häromsistens, i november. Och hörni, vi ska alla den vägen vandra.

tisdag, januari 11

Halt

Nu blir det svar! På tal alltså. Eftersom det har frågats en hel del om haltande gång, och hur man lyckats få ett blåmärke som täcker hela högra skinkan. Nä, men det är väl inget konstigt? Man var på shotsfest där det stående skämtet var ”ballongdjur som letar efter penis”. Och ni ba: Shotsfest? Ja, shotsfest.  Med shots. Det är precis vad ni tror. Och det var inte vackert.

Menhursomhelst. När jag skulle gå hem verkade det som att någon tagit mina skor. Så jag drog på ett par icakassar på fötterna och säkrade med tejp runt anklarna, innan jag ringde efter en taxi. Det var tio meter från porten till taxin. Jag halkade två gånger. Och landade bägge gångerna på just höger skinka. Är det svar nog?

Och här kommer slutklämmen/poängen. *trumvirvel*

Värden ringde dagen efter och undrade varför jag hade lämnat  kvar mina skor.

*skrattsalva följt av applåd*

måndag, januari 10

Tjugo-elva

Gott nytt år, kära läsare! Nu befinner vi oss ungefär halvvägs in i den där tunneln som kallas vinter. Glaset är halvtomt. Eller halvfullt. *tänkvärt*

Och att döma av odören på tunnelbanan är det hög tid att tvätta vinterjackan. Och ni ba: Tvätta vinterjackan? Ja, man måste tvätta vinterjackan med någon slags intervall. Annars börjar den lukta
  • svett 
  • matos 
  • fimp 
  • smuts 
  • annat 
Och, nej, det är ingen ursäkt/förklaring att det handlat om ”ett ytterplagg”. Jackan måste ändå tvättas. Antingen bokar ni tvättstugan pronto, eller så får det bli kemtvätt. Det får ni välja helt själva.

fredag, januari 7

Frisk som en nöt

Nu har det hänt igen. Ni vet, man sitter med gitarren/guran i soffan och slänger ett getöga mot ”de nedre regionerna”. Och där nere blommar löken. For real, blommar. Alltså, alldeles rödprickig. När man pysslar med carpe diem kan ju que sera sera. Om man säger.

Så man börjar plocka lite på strängarna och ba: Det var en flicka från Hawaj-aj-aj… I moll. Dårå.

Men sen blir det dur för hela slanten. Det var bara nya julkallingarna som luddat på själva verktyget och apparaten. Alltså, om man hade fått en slant för varje gång ludd från nya kallingar har orsakat falsklarm…

Närå. Så ofta har det inte hänt. Men några gånger har det blivit genom åren.

Hehe. *hehe*

torsdag, januari 6

Insikt om insekt (ordlek)

Av någon anledning publicerades inte detta inlägg i somras. Jag hittade det arkiverat som ”utkast”. Men den som väntar på nåt gott etc etc.
Om det har hänt nåt i sommar? Ja, det kan man lugnt påstå. Och ni ba: Berätta! Har man sagt A får man säga … Och jag ba: B?
Närå. Men det är såhär att jag har blivit getingstungen. Fem stick på olika delar av kroppen. För att göra ett långt blogginlägg lite kortare: jag gick in i fel ”uthus”. Och nu kanske ni sitter ute på nätet/internet och tycker synd om mig. Men det ska ni inte göra.
Alltså, det gjorde ont. Men inte så ont. Det finns liksom ingen koppling mellan smärtans och rädslans proportioner. Jag har varit i det närmaste paniskt rädd för getingar i hela mitt liv. Men nu ba: Ok. Var det inte värre än såhär? Det hade ju varit kul att veta alla gånger jag sprungit runt och försökt gömma mig för en insekt.
Jaja, man blir äldre och så.
Som att kliva in i en tidsmaskin och trycka på on-knappen. N'est pas? Alltså, att läsa ett inlägg som skrevs i somras och först nu publicerats.

onsdag, januari 5

Konsumtion

Om man har fyndat nåt på Tradera på sistone? Jajemen! Lite grafik av Hans Wigert. Top notch! Men jag kan inte visa bilder, eftersom jag inte har rätt till det.

Menhursomhelst. Jag pratade nyss med ”en bekant” som inte riktigt är inne på det här med begagnat och andrahand. Han kallade Tradera för Retardera. Not so spot on! Han ba: Jo, och sen köper de nåt gammalt på Retardera. *citat* 

Alltså, verkligen. Not so spot on.

tisdag, januari 4

Rengöring och hygien

Vi har ett automatiskt filter för s.k. spamkommentarer, här på bloggen. Dattan rensar själv bort det som verkar misstänkt och dåligt. Och det funkar bra. Häromdan skickade signaturen Anonym följande kommentar
kxcyixt dvl ttamh anal gangbang
ahgfh!
yfcfc oddvzo ioi anal videos 
Rätt skönt att slippa läsa sånt va?! Och länkarna har vi avaktiverat för den allmänna ordningen. Och den goda smaken.
PS god fortsättning och gott slut

måndag, januari 3

Hej alla i vinterlandet!

Det har varit hyfsat ”happy holidays” med rätt mycket gott och skönt i strumpan. Samt under granen. Om man säger.

Jo, så att. Man är ju lite intresserad hur det står till därute på nätet/internet och i läsekretsen. Dårå. Fick ni några bra julklappar i år? Skriv gärna en kommentar!

Hehe. *hehe*

Uppdatering: Det var ju förra året! Hehe. *hehe*