onsdag, juni 30

Till alla flickor vi har försakat


Nu går jag på semester. Jag har jobbtelefonen påslagen fram till halv sex. Sen får den ligga avstängd i fem veckor. Ring inte mig, ring någon annan.

tisdag, juni 29

Sommar


Minns ni er barndoms skolavslutningar? Nya byxor, nya skor och tack för i år. Vi ses till hösten.

måndag, juni 28

Skamsköljning


Händer och armar är ömma. Knogarna är såriga. Naglarna är brutna.

Det började som en kul grej i midsommarnatten. Det var sådär vackert som det bara kan vara på fyllan när man spelar Total eclipse of the heart med Bonnie Tyler på högsta volym ute i skärgården. Jag började slå på "en säck" och det blev som att jag inte kunde sluta. Till en början sjöng jag med i texten. Men ganska snart bara slog jag. Jag bara slog och slog. Det gick inte och sluta förrän låten var slut. Då stod jag där med blödande knogar och insåg att jag grät.

Alla på festen ba: Eh? Frisk tjej. *not*

Anyhoo. Sen gick vi och badade. Soluppgången var fucking magisk.

fredag, juni 25

Lycka är...


Missommarpepp! *pepp*

torsdag, juni 24

Jag ♥ kontoret (på semestern)


Nu går jag på lunch. Och med ”lunch” menar jag semester. Tant Lena tar fem välförtjänta veckor. Hej-hej, sommartider etc.

Missommar

I inbjudan till står det bara ”vi dukar upp till sillunch på verandan och framåt kvällen bjuds det på helgrillat lamm så kom kom kom medan som-som-sommaren ännu hänger sig kvar medan natten ännu är ljum”. *citat*

Men visst ska man ändå ha med sig ordentligt med cigg och rosé? Hur skulle det annars se ut?

onsdag, juni 23

Matjessill

Det råkade bli lite "skarp läge" på ica igår. Man skulle äta sill och potatis och så. Burkstark och nubbe. Ni vet, lite midsommar. Fast i förtid. Dårå.

Men man stod där i kön till kassan och tänkte på annat. Gick in i sig själv. Meditation, zen etc etc. Det finns en hel del sköna minnen i arkivet uppe i kålroten. Och då blev det som att gräslöken i korgen började leva sitt eget liv.

Det var först när damen/donnan framför mig i kön vände sig om som såg jag vad som hade hänt. Och man är ju inte den som är den. Så en ursäkt/förklaring var på sin plats och jag ba: Ojojoj, nu killade jag dig visst under kjolen med löken. Och hon ba: *arg blick*

Menhursomhelst. Utan att gå in på detaljer kan vi väl säga som så att det skapades en kontaktyta. Och det hela avlöpte på ett skönt sätt. För alla inblandade. Om man säger.

Så man var lite sent på plats i morse.

Hehe. *hehe*

tisdag, juni 22

Solfångare


Det kan kännas lite sådär när/om solen skiner och man sitter inomhus i en arbetsrelaterad lokal och arbetar samt slavar i sitt anletes svett. Ni vet hur det kan vara. Men det finns ett lite deppigt ordspråk på rim som man kan lära sig en hel del av. Och ni ba: Berätta! *kunskapstörst*

Jo, man brukar ju säga som så att sommaren är kort och det mesta regnar bort. Det är lite sorgligt. Och ibland sant. Dårå. Så jag resonerar som så att när vädret "är kalas" är det bara att köra carpe diem och flexa ut. Asap. Om man säger.

Förklaring: asap betyder på direkten

måndag, juni 21

Sommarsolståndet


Nu är det semestertider och då blir det si och så med bloggandet fram till mitten av augusti. Eller så. Vi kommer inte att uppdatera lika flitigt som vanligt. Ni vet hur det är. Man vill bada, grilla och se till att ölen är kyld.

Alltså, inte så att vi slutar helt. Men vi saktar ned skutan till styrfart och tuffar fram i sakta mak mellan kobbar och skär (metafor).

lördag, juni 19

À propos dagens bloggande


OK. Man kan konstatera att jag alltså har publicerat två inlägg om dagens lunch. Med bild på dagens lunch. Och den var god och så. Men vad tror ni? Ska man ta och köra lite dagens outfit framför hallspegeln också, nu när man ändå håller på och är ”on a roll”?

Och knäcke med leverpastej



Lite lunch


Man får passa på att unna sig lite gotte nu när det är prinsessbröllop och så. Inhemska delikatesser: Potatishalvor med Kalles och kalvsylta med rödbetor. Folköl, 3,5. U a gött!

fredag, juni 18

Vi ses där va?

Imorgon gäller det för Victoria och Daniel i Stockholm, men det är i Enköping det smäller. Hammarby Rugby åker i kortege i blomsterklädd landå till Sveriges närmastes stad. Enligt prognosen blir det en hyfsat hård match med växlande molnighet och en hel del solchanser.

Packa en god matsäck med kött och bib samt plasttrumpet och gör en utflykt ni också, vetja! Det brukar bli kul. Avspark klockan tre på Korsängens IP.

Asså


Det är inte så att jag hatar barn/ungar. Verkligen inte. Så länge de är söta och väluppfostrade och inte går omkring med munnen öppen så har jag inget emot dem.

torsdag, juni 17

Frenologi


Jag träffade en väninna med barn häromdan. Hon ba: Lille Anton har haft det lite svårt i skolan nu det första året. Och jag ba: Mmm... Alltså, det fattade man ju dag ett. Att ungen inte skulle få det så lätt här i livet. Jag har aldrig sett lille Anton med stängd mun. För visst är det så att utseende och intelligens hänger ihop?
PS ungen heter inte Anton och mamman är ingen väninna

Takt och ton

Jo, det här med ordvitsar är ett komplicerat kapitel. Man gillar ju att tänka på ordens läte och betydelse och så vidare. Leka med språket etc etc. Men problemet är att det egentligen bara är OK när man själv ”vitsar”. Annars upplevs det som outhärdligt. Och handen på hjärtat, visst är det så att man känner ett styng av skam när man uttalar sin fyndighet? Visst?

Därmed vill jag passa på att varna alla medborgare som planerar att besöka Sveriges framsida i sommar.

Sveriges framsida är Göteborg.

onsdag, juni 16

Varning, detta inlägg innehåller ordvits


Ni vet, hur det kan vara när magen är i olag och det blir köbildning i tarmen. Förstoppning, alltså. Man känner att ”det” ligger där som en skogaholmslimpa och jäser/gräddas.

Man behöver inte gå in på detaljer. Men när ”det” väl är ute kan det vara på sin plats att göra en baj-five.

Förklaring: high-five är en sorts hälsning

Kung och fosterland


Spektaklet Love 2010, huvudstadens hyllning till prinsessbröllopet är en hyfsat saggigt tillställning med känsla av vattenfestival. Ni vet, dyr öl i plastglas, ”party”-tält och souvenirer. Samt griniga ordningsvakter. Precis vad man hade förväntat sig, inte sant?

Programmet på scen igår? Tony Irvings dansuppvisning och så yrvädret Nanne Grönvall. Om Kungsträdgården var tom? Ja. Alltså, verkligen tom. Man ba: Hallå? *eko* 

 Resten av välden kollar på fotboll och/eller förvärvsarbetar. 

tisdag, juni 15

Kvinns man minns

Mitt enklaste ragg? Ja, det skulle väl vara den där damen/donnan som stod med ena benet inne i taxin (obs! ej metafor) och tog min hand och ba: Du följer med mig. Nu. Hon var sådär lite härligt sträng. Så jag ba: *följer*

Det kanske inte var det bästa och mest kvalitativa ragget. Dårå. Men det var hyfsat enkelt! Om man säger.

Hehe. *hehe*

Om svar anhålles och så


Om jag var orolig för att fria? Nej, inte direkt. Visst skulle Optimus Prime ha kunnat sätta sig på tvären och ba: Tack, men nej tack. Bara för sakens skull. För att visa vem som bestämmer och hela den biten. Men sen tjugo minuter senare ba: Vill du bli min man? Och då skulle det inte riktigt vara läge att kaxa tillbaka utan man skulle svälja de beska dropparna och ba: Ja. *suck*

Men jag tänkte efter före och valde en fördelaktig tidpunkt. Hon var mätt och pigg samt glad.

Och dessutom har jag ju följt hennes råd för att få vår kärlek att spira/gro. Ni vet:
  • fixa frukost
  • köpa god ost
  • gulla
  • inte vara ”en fitta”

måndag, juni 14

Hymens band och så


Asså, livet leker. Man friar till Optimus Prime och hon ba: Du kan ju glömma att jag tar ditt efternamn.

För visst är det ett ja?

fredag, juni 11

The force


Om livet bjuder på citron kan man blanda en god och fräsch sommardrink. Eller stoppa en klyfta i sin öl. Dårå. Eftersom det var lite tråkigt väder idag stannade jag mellan lakanen tillsammans med en skön madam och hade ”lite sovmorgon”. Vi stötte ihop på allmän plats igår kväll och volymen var kanske lite väl hög. Först trodde jag att hon hette Leia. Så jag försökte löpa linan ut och sa att jag kom från en galax och hette Han Solo. Ni vet, han från Star Wars. Men så visade det sig att hon hette Leila.

Jaja. Det löste sig och allt gick bra. För samtliga inblandade. Om man säger.

Menhursomhelst. Vi väcktes hyfsat tidigt av regnets smatter mot fönstret. Lite känsla av For the Good Times. Och det är en sorglig bit och så. Men man kan ju plocka russinet ut kakan och koncentrera sig på det sköna.
lay your head upon my pillow and hold your warm and tender body next to mine
Så vi fångade dagen inomhus och låg kvar. Det serverades lite frukost på sängen. Och sen drack vi kaffe i köket.

Hehe. *hehe*

Att göra

Men hörni, idag börjar tevefesten. Bollen är rund. Allt kan hända. Och det finns gott om tid att välja vilket lag man ska hålla på. Det kan ju vara ganska befriande att inte behöva hylla Sverige; att kunna följa ett lag som faktiskt har chans att vinna.

Vi ses i soffan!

torsdag, juni 10

Fuk dat

You gotta love Lena på ekonomin. Så jävla strong & independent woman. Vi träffade en ”gubbe” på lunchen. Han var väl runt trettio hade bukfetma samt illasittande kostym och trodde att han ägde världen. Ni vet, patriarkatet när det är som värst. Han var allmänt ouppfostrad och körde lilla-gumman-attityden. Men Lena ba: Ojojoj. Du har verkligen dålig andedräkt. Ta ett tuggummi.

Han ba: *tillintetgjord* 

Lena FTW!

Men hur skönt det än var att ha Lena vid sin sida så kan det inte ta bort obehaget från det här inlägget. Så jävla jobbig läsning.

Nej! *ej okej*



Ska det här vara humor? Att kalla en häst för Gustaf eftersom hästkraken ändå kommer att sluta som Gustafskorv. Är det kul? Va?

onsdag, juni 9

Satan!

OK. Så här är det. Jag kollade i almanackan och var lite allmänt peppad inför semestern. Ni vet, hur det är. Man ba: Bada, grilla, lite landet och så en och annan uteservering. *sjunger*

Men så insåg jag att jag har tagit semester fel veckor. Jag kommer att missa ”landetveckan med gänget”. Asså, for real. Den där veckan när vi blir arton igen. Fast med lite mer klass och stil. Ni fattar. Man lever rövare, men med god mat spektakulär dryck samt värdigt boende och vårdat klädsel. Och rena småbyxor hela veckan.
Dagens uppdrag: 
flytta semestern, alternativt lägga till en vecka

Tant Lena ryter

En del saker ska/bör man inte göra på offentlig plats efter att koltåldern passerats. Man kan förlåta barn som inte riktigt kan uppföra sig. Men alltså, herregud. I morse var det vuxna människor i tunnelbanan som

  • tuggade tuggummi med öppen mun
  • borstade håret
  • klippte naglarna? *frågetecken*
Sånt där kan ni hålla på med hemma på kammaren!

tisdag, juni 8

Irri


Optimus Prime har börjat med en grej när jag är arg/upprörd, eller ledsen. Hon ba: Scenskolan ringde. Du blev inte antagen i år heller, men de tipsade om några förberedande skolor som kanske skulle kunna passa. Calle Flygare och Kulturama, tror jag att det var.

Och man ba: Gaaah! *irri*

Fotoförbud


Man får väl tycka vad man vill om sociala nätverk och att det privata blir offentligt, I guess. Vad spelar det för roll om hela världen ser att man hade lite flottigt hår en sommarkväll 2010, liksom? Alltså, man är ju hellre snygg än glansig på bild. Om man får välja. Men låt oss säga att man, mot förmodan, blir lite ful på ett foto. Vad gör det om hundra år? Inget, va?

Men vad är det för idiot som lägger upp bilder som förevigar tillfället när man kissar bakom ett träd? På Facebook?!

*ej okej*

Jo, jag ska förtydliga. Det var picnic. Det fanns ingen ”toa”. Jag gick iväg, hyfsat långt in i skogen.

måndag, juni 7

Lista (helgen)

Bra
Picnic utan fotboll
Öl i kylväska
Sommarklänning
Solskyddsfaktor

Dåligt
Myggbett i ansiktet

Om man säger


Ibland är det som i ordspråket. Att verkligheten överträffar dikten. Dårå. Jag fick ihop det med en dam/donna som hette... Gissa vad? Närå. Ni behöver inte gissa. Hon hette Svea och var tvåbarnsmamma. Så jag höll moder Svea i mina armar. Om man säger.

Okej, sorry. Det var bara på skoj. Hon hette inte Svea. Men det var på nationaldagen. Och vi höll om varandra. Ni vet, som Bamse och Brummelisa.

Hehe. *hehe*

söndag, juni 6

Man vill berätta mer

Jo, nu blev det lite sådär som det blir ibland. Det förra inlägget skulle ju handla om hur det kan vara i ett förhållande. Ni vet, livet och kärleken. Etc etc. Man vill sitta inne och äta lunchen, men Optimus Prime vill sitta ute.

Det blev dock något fel med publiceringen.

Menhursomhelst. Det blev så att vi satt ute och åt vår lilla lunch. Om det var någon som undrade.

Hello kidz!


Nu är sommaren här.

fredag, juni 4

Heja-heja!


På lördag är det match igen. Hammarby Rugby tar emot Go:teborg på Årstafältet. Kom förbi och kolla, vetja! Lägg er i gräset med någon form av picnic, eller skrik er hesa på läktare och sidlinje. Bägge alternativen brukar vara kul.

Avspark som vanligt klockan tre.

Uppdatering: Det blev en promenadseger för hemmalaget som bjöd på gladrugby av bästa märke. Siffror? 81-3.

À propos språket


Ni behöver inte uttrycka er som obsklass bara för att ni skriver sms. Okej? Det finns en hel teckenuppsättning i telefonen, jag lovar.

Alltså, jag är inte er morsa eller så. Men det finns ingen anledningen att förhålla sig till språket på det här sättet: d e lugnt ja ska oxo dit lr va mena du. Man ba: Ärligt? *men orka*

Ni har 160 tecken på er och det räcker ganska långt. Om de skulle ”ta slut” är det bara att fortsätta med 160 nya tecken. Det är ingen fara. Jag lovar.
sign. er morsa

torsdag, juni 3

Skrift språk


Vi har tidigare tagit upp det här med särskrivningar och felstavningar. Och visst är det tråkigt att så många skriver isär orden och stavar fel, det är det. Men det allra värsta är ju folk som blir Rain Man och går igång när det kommer till språket. Alltså, verkligen. I Dagens Nyheter publiceras det så gott som dagligen foton på skyltar och tidningar med roliga/tankeväckande språkliga felaktigheter. Och då menar jag ”roliga/tankeväckande” språkliga felaktigheter.

Och det är inte så att dessa särskrivningar kan leda till några missförstånd egentligen. Alltså, inte om det är en normalbegåvad person som läser.

En tidningsläsare har uppmärksammat typ att det står extra pris istället för extrapris i en annons i lokalbladet och ba: Ja, man kan verkligen undra hur dyrt det blir då om man ska betala ett extra pris. Man ba: *men orka*

Och ni ba: Men herregud! Tant Lena läser Namn & Nytt, Dagens Nyheters sida med lättsamt innehåll för fullvuxna. Någe mossigt.

Jaja. Jag kan blogga om nåt annat, om det skulle passa er bättre. Till lunch blev det lax med dillstuvad potatis. Gott och vällagat? Ja.

onsdag, juni 2

Rubrik: kul bil(d)


Det är ett roligt fotografi som säger mer än tusen ord.

Paket


Optimus Prime ger mig en inslagen present och är hyfsat ivrig att jag öppnar den. Men det är inte något jag har önskat mig. Inte alls. Men hon ba: Nämen nya skor! I min storlek! Så jag ba: Men det skulle ju vara en present till mig? Och hon ba: When the girl is happy, the boy is happy too.

Och med risk att travestera vaktis. The boy blev happy.

tisdag, juni 1

Som sagt


Nu har det hänt. Vi hade tidigare sagt att vi skulle träffas och ta en öl. Det var allt vi gjorde. Vi träffades. Och tog en öl. Varken mer eller mindre.

Det måste vara typ första gången i världshistorien. Alltså, det är ingen metafor eller så. Men vanligtvis blir det antingen a eller b:
a. man träffas inte
b. man dricker mellan tre och hundra öl

À propos melankoli


Ojojoj. Förra inlägget blev lite väl deppigt. Så nu kanske det verkar som att man är på väg att trilla av pinn och kila runt knuten. Men fullt så illa är det inte. Ibland känner man sig ”lite blå”. Ni vet, gitarren är stämd i moll.

Man ser ett antal lastbilsflak med studenter som verkar känna lycka och förhoppning. Så man tänker på livet och ungdomen, alla tåg man har åkt. Och alla tåg man har missat. Tidens gång och kroppens förfall, död och sjukdom. Det blir lätt som så att tankarna vandrar vidare på mörkare stigar (metafor).

Men det är bara tankar. Dårå. Det finns ingen anledning till oro. Livet, vahettere, leker. Sommaren är här. Juni månad, med allt vad det innebär. Och vi kan väl säga som så att undertecknad har en hel del övertid att ta ut som semesterdagar. Det blir en liten odyssé genom landet och vi får väl se vad man stöter på för nymfer och sirener. Om man säger.

Hehe. *hehe*

Förklaring: odyssé är ett litterärt ord för resa