måndag, november 30

Kunskap, makt etc


Hej, alla kidz som ränner på stan och härjar! Nu ska ni får lära er något ett och spännande ord: ”snurrebuss”.

Och ni ba: Nonsens och hittepå! Men icke. Det är baksidan på örhänget, ni vet ploppen som man fäster det med.

Så, nu vet ni.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde en snurrebuss.

Angående sambolivet



Man lever ihop med sin partner och ibland känner man att det är en fnurra på tråden, men kan inte komma på om man har sagt eller gjort något fel. Då kan det även bero på något man inte sagt eller gjort. Eller något man verkade vara på väg att säga eller göra. Eventuellt något man borde ha sagt eller gjort.

Men herregud, med eller utan pms älskar jag henne! Optimus Prime, alltså. Om det var oklart.

fredag, november 27

Snittar (recept)


Skiva upp lite falukorv och dekorera/krydda med senap och ketchup. Servera med folköl.

*fredagsmys*

Vem är vem på bloggen?

Det har kommit en hel del e-post till dattan från både en och annan dam/donna som luskar lite kring det här med namn och identitet. Och visst stämmer det att jag inte heter vaktis. Det är korrekt. Dårå.

Men om ni absolut vill ha ett namn så kan ni ju kalla mig Ingen. Och ni ba: Vanurå, som i klassikern? Nja, inte riktigt. Men ungefär. Man brukar ju säga som så att Ingen är perfekt. Hehe. *hehe*

Fattar ni? Det är en ordlek!
sign. Mr X
Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Burt Reynolds. Helt näck!

Avslöjande reporter


En del saker går man ju och funderar på i vardagen. Nu har jag fått svaret på en av vardagens alla gåtor. Anledningen till att svenska folket använder olivolja är inte att det är ”nyttigt” och ”gott” matfett. Det beror på att det ser fint ut med en flaska som står sådär lite avslappnat på bänkskivan bredvid spisen.

Komplettera med pepparkvarn och en flaska vinäger, samt flingsalt i en snygg/läcker burk så är saken biff!

torsdag, november 26

Vi kör lite ABC!



Å som i åtrå
In från mörkret, in i huset,
rakt emot det tända ljuset.

Russin


Man vet att man har att göra med en riktigt gamla personer när de, angående att avsluta ett telefonsamtal, inte säger ”lägga på” eller ”trycka bort”. De säger, håll i hatten, ”ringa av”.

Jo, och sen berättar de gärna om Tomteskur när de ska beskriva evigheten. Och man ba: Jaha?

Kul felhörning

"Wham bam thank you ma’am" blev "wham bam vacuum man". Motivering: Det handlar om kvinnlig frigörelse. Vet du vad suffragett betyder?

Lite krystat? Ja, men sant.

[Bildförslag: en dammsugare]

onsdag, november 25

Slapstick

Man ska inte ge sig på stackare som redan har ont. Men alltså, verkligheten och dikten. Etc etc.

"En av aktivisterna, en kvinna i 20-årsåldern, som försökte fly från polisen sprang in i en stolpe och fick en bula i huvudet. Hon har nu omhändertagits, tillsammans med två andra aktivister."
Polisen ba: Men lilla gumman hur gick det? Här ska du få lite is på bulan.

Visdom punkt nu


Det finns ju en del som hävdar att yta och innehåll inte går att skilja åt. Det brukar jag bemöta med det klockrena motargumentet: Men röven då, som är så grann att se på är ju full av skit?

*aforism*

Kollektivtrafiken

Man står på perrongen, trött efter jobbet och lite för hungrig. Ni vet, lite grinig men minding my own business. Då går en man rakt in i mig, han pillar med sin telefon och ser sig inte för.

Det är inte så att jag ramlar ner på spåret och blir överkörd av tunnelbanan. Men det blir en ordentlig knuff. Och man uppskattar ju lite normalt hyfs, så jag väntar en sekund eller två på en ursäkt. Mer än så behövs inte, bara lite god ton och ett ord eller två. Men han bara fortsätter att pilla med sin telefon så jag ba: Men se dig för. Och han ba: Men stå inte i vägen då!

*frågetecken*

tisdag, november 24

Man viker en popartist


Man förstår att det här med att gå på popkonsert inte funkar för alla. Herregud, det ska ju börja vid nioklippet. På en kväll före arbetsdag!

Men som en liten service bjuder vi på en liten vikfigur så att ni där hemma kan uppleva lite "nattliv".
  1.  Skriv ut
  2.  Vik och limma
  3.  Använd länken
  4.  Flytta vikfiguren med inlevelse och feeling
Lika bra som ”live”!

Populärmusik


Det nya svenska pophoppet? Tja, det skulle väl vara det här då: Jon & the Spectacle.

Kom förbi Södra Bar ikväll efter Markus Krunegårds spelning. Alltså, han Markus är väl bra. I guess. Men det är ju det nyaste man vill vara med om, det där som inte finns på "skiva". Och hörni, det är nu det händer!

Kvinns i uniform


Snart är det dags att vaccinera sig. Dårå. Och inte nu för att vara den som är den och så, men sist man träffade en ”sköterska” så fick man rätt bra omvårdnad. Om man säger.

Hehe. *hehe*

måndag, november 23

*googlar*

Jo, alltså. Nu släpper vi det här va? Bara en sista grej för att få lite closure och så. Tiden har hunnit ikapp oss alla; dig, mig och pappa. Dansk teve sändes 2005 programserien Negermagasinet. På riktigt.

Jag glömde att berätta en del


Jo, det var ju en poäng i historien också. Men jag glömde både den och bilden i min iver att publicera inlägget. Pappa gillade den där jazzmusikern och han tyckte att det var orättvist att killarna hade fått träffa honom. De hade ju uppfört sig illa.

Så enligt pappas logik var det helt i sin ordning att börja kalla Cosby för Negermagasinet. Vilket han gjorde inför alla. Don’t ask me why. *tourettes*

Mina kompisar ba: Din pappa, han är inte helt vanlig va? Och jag ba: Nä. Han är inte det.

En sång- och dansman

Jag växte upp i ett städat medelklassområde där det bodde akademiker och/eller ingenjörer. Och det var viktigt det här med acceptans och människors lika värde. Man läste bilderboken Pricken om en kanin som inte ser ut som de andra kaninerna och känner sig utanför. Och det var väl bra och föredömligt.

Men det där med ”den andre” gick liksom inte riktigt ner i vardagen. Det var något som bara fanns i teorin, något man inte stötte på i verkliga livet. Alla var helsvenska med farmor och farfar i Småland och mormor och morfar på Kungsholmen. Ja, alla utom Ramón. Hans pappa var poet och politisk flykting från Latinamerika. Och så var det en tjej som var adopterad från Korea.

Menhursomhelst. Några äldre killar i skolan kallade teveserien Cosby för Negermagasinet. Inte ”helt koscher”. Så skolan tog i med hårdhandskarna genom att låta killarna träffa en livs levande riktig neger. Han fick berätta att ordet neger var negativt laddat och att det var bättre att inte alls tänka på hudfärg. Men det var inte vilken random mörkhyad individ som helst som besökte skolan, utan en hyfsat stor amerikansk jazzmusiker som var kompis med musikläraren.

Taxi driver


Man är ute och kör bil på natten i en folktom stad och det är då man inser att det går hur bra som helst att köra mot rött. Det är ju bara en färg.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden var trafikrelaterad.

lördag, november 21

Vi kör lite ABC!



Z som i zoo
Hela världens vilda djur
håller sams i samma bur.

fredag, november 20

Tips och tricks

Om det skulle vara så att man känner sig lite ensam och allena sådär i slutet av veckan och helgen så är det bara att dra på sig snickarbrallorna och smita iväg till närmsta byggvaruhus. Inte för att fixa hemma, utan för att fixa borta. Dårå.

Alltså, det fullkomligt dräller av damer/donnor mellan hyllraderna. Så det är bara att köra sin grej. Ni vet, möta blicken och inleda ett samtal om borr, plugg och skruv. Och innan man vet ordet av befinner man sig på okänd ort och monterar ihop både det ena och det andra. Om man säger.

Hehe. *hehe*

À propos Coco

Jag hade som barn ett komplicerat förhållande till Coco i Fame. Hon var ju lätt sötast på hela ”school of performing arts”. Och jag tror att vi skulle ha fått det bra tillsammans, hon och jag. Om vi bara hade fått träffas så skulle hon sett att jag var mogen för min ålder. Och söt.

Det enda problemet var att jag kunde inte säga hennes namn, eftersom jag med barnets logik kopplade ihop henne med Coco från Marabou. Ni vet, chokladöverdragen cocos. Alltså, jag tänkte att om jag skulle kalla henne Coco så skulle folk tro att jag gjorde det eftersom hon såg ut som en chokladbit. Typ. Ungefär som att kalla Leroy i Fame för chokladpojken. *förbjudet*

Det här var givetvis inget som jag pratade med någon om. Allt det där fanns i mitt lilla huvud.

Och jag vet att det är ett helsnurrigt resonemang, men jag var ett barn.

torsdag, november 19

Återförening

På onsdagar har Optimus Prime tevesoffan för sig själv. Ja, ni gissar rätt. Det är Grey’s Anatomy. Ni vet, kvinnofällan.

Jag håller mig på min kant, pular med dattan, tar hand om disken eller vadsomhelst för att ge henne lite ”egentid”. Det funkar bäst så för husfriden och det allmänna lugnet. Men igår var jag tvungen att smita in till henne för att hämta en grej. Och där var hon, Coco från Fame. Och jag ba: Men det är ju hon! Och Optimus Prime ba: Du kan gå nu.

Så det är klart att man lämnar rummet och teven. Men alltså. Coco från Fame, var har du varit i hela mitt liv?

Tecknade pärlor

Vi får aldrig glömma Beavis & Butt-head, det roligaste/bästa som visades på teve under hela nittiotalet. Och ni ba: Verkligen? Det roligaste? Det bästa? *frågetecken* Ja, det var roligare/bättre än både Seinfeld och Killinggänget. Även om det inte framställs så förföriskt på Wikipedia:
Beavis och Butt-head är två tonårspojkar som lyssnar på hårdrock, går motvilligt till skolan, hittar gärna på diverse hyss och vill hemskt gärna vara framgångsrika med kvinnor. Tyvärr är de inte särskilt smarta och misslyckas med det mesta de försöker sig på.
Men det är lite segt att avsnitten som finns på nätet/internet inte har med de där sekvenserna där Beavis & Butt-head sitter i soffan och kollar på musikvideor. Det var ju det mest geniala i all genialitet. *superlativ*

Guldgruva

Viktigt meddelande till allmänheten: Alla South Park-avsnitt finns ju på nätet/internet. Alltså, inte youtubeklipp av dålig kvalitet. Riktiga avsnitt. Samtliga avsnitt. Love it!

Så här gör man:
  1. "koppla upp"
  2. skriv in orden south park i nätsökaren
  3. navigera på hemsidan
  4. välj avsnitt genom att klicka på miniatyrbilden
Och, nej, det är inte ”olovlig fildelning”. Allt är helt i sin ordning och lagligt.

onsdag, november 18

Härskarteknik

Föräldrar, ordens makt, generationsklyfta etc.

  • rockmusik
  • dunka-dunka
  • sån där hip-hop

Från förr


Och så förstås Millie Jackson. Även om det här kanske inte är hennes finest moment fångat på bild/foto.

Back to the shit!

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Millie Jacksons skiva Back to the s--t.

Lista


Kategori ”snygga poptjejer från förr”. Det finns fler, men här kommer ett axplock.
  • Kim Wilde
  • Debbie Harry
  • Tina Turner
[Bildförslag: Tina Turner]

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Tina Turner.

tisdag, november 17

Kanel



Alla doftar olika och det kan ju påverkas med parfym och cologne, men i grund och botten så finns ju kroppslukten där. Häromsistens fick jag ihop det med ett ärtigt litet fruntimmer som verkligen luktade bak. Och nu sitter ni där och håller för näsan framför dattan och ba: *prott-prott*. Men närå. Inte så. Bullbak. Dårå.

Så det blev som ett aha-moment. Jag ba: Aha. *aha* Polletten trillade ner och jag förstod och kom till insikt vad Neil Youngs låt Cinnamon Girl handlar om. En ”kaneltjej”.

Alltså herregud hon doftade som ett helt kondis. Och vi kan väl säga som så att det var en rätt skön fikapaus. Helt OK. Om man säger.

Hehe. *hehe*

Mars, Venus etc

Det är lite kyligt i nya lyan, elementen är ljumma och Optimus Prime är inte sen på att klaga. Hon gnäller och åmar sig för mig. Så man blir lite grinig, sådär som man kan bli när man känner sig oskyldigt anklagad. Det är ju inte jag som ansvarar för elementen och uppvärmningen av fastigheten. Och utan att märka det förvandlas jag till mina föräldrar: Men lilla hjärtat, klä på dig. Du har ju bara på dig småbyxor och linne. Och hon ba: Men värm mig då!

Och först då trillar polletten ner.

måndag, november 16

Undran

Ja, hej-hej såhär på kvällskvisten. Jag kollade på Ullaredsprogrammet och fattade nada och noll. Är det där ”varuhuset” poppis för att det inte finns något annat i närheten; stad, köpcenter eller dylikt? Har de inga alternativ, eller är det så billigt att det faktiskt blir värt att åka dit?

sign. Stockholmarn

Världsherravälde


Jag är riktigt dålig på att härma dialekter/talfel. Alltså, verkligen urusel. Efter att ha tagit hem ett klockrent parti RISK och lite väl lätt erövrat kontinenterna Europa, Australien och en tredje kontinent efter eget val skulle jag köra lite lingo från Kenoreklamen. Ni vet, "härlig livsnjutare" från Gotland som liksom fångar dagen. Jag ba: Det är lätt att vinne. Alla andra ba: Varför pratar han dalmål?

Falskspel

Jo, nu är det ju så att ibland bara måste man ha det. If you know what I mean? Och det är inte så att det måste vara med mr Right. Det kan räcka med mr Right Now. Ni vet, kroppsliga begär etc etc.

Jag var helt säker på att det var ”game on” i helgen. Allt tydde på det. Ögonkast, beröring, samtalsämne. Men sen när det började bli lite sent och jag föreslog taxi hem till mig så blev han helt ointresserad.

Anledning? Håll i hatten nu. Han var sambo och gift, småbarnsfar och allt det där. Men han brukar gå ut och ragga ändå, utan att låta det gå längre än till ”en flyktig beröring, kanske läppar mot en kind, men absolut inte längre”. Han gör det för att kolla sitt marknadsvärde. Jajemen, ni läste rätt. Han kollar sitt marknadsvärde! På köttmarknaden!

Nu är jag så sjukt trött på snubbar som inte kan bete sig. Jag blir celibat/lesbian, med omedelbar verkan. Synd på så rara ärtor bara.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde nakna karlar/snubbar (porr).

lördag, november 14

Löfte



Jag ska aldrig mer dricka. Och det är ett löfte. Närå. Det är ju helt obegripligt att folk sitter med huvudet i händerna och säger såna saker. Herreugud, det är 2009! Ta en ipren och somna om istället.

Nu: pizza och resorb. I love resorb.

fredag, november 13

Comeback

Förra helgen var ju något av en besvikelse. Däckad och sjuk från fredag eftermiddag till söndag natt. Alltså, jag orkade knappt kolla på film. Kroppen liksom stängde av sig själv och man vaknade mitt i filmen/handlingen med dregel på kudden och ba: Va? Hur gick det här till? Och det är ju inte så att man orkar spola tillbaka filmen för att kolla. Man ba: Jaja.

Anyhoo. Nu kör vi! Lite shopping, kanske något med paljetter. Förfest med tjejerna. Bubbel och snittar. Lite extra rött på läpparna. Utgång och härjande. *raj-raj*

Och sen är det lördag! Då kan vi köra/festa på allvar.

Vi kör lite ABC!



Y som i yngel
Under isen ligger barnet.
Dränkt utav det arma skarnet.

Undvik otur på jobbet

Mitt tips lyder som följer: Ta det lite piano och minimera riskerna. Är det något "kritiskt" eller dylikt som ska göras, så kan det säkert skjutas upp till  morgondagen. Eller måndagen.

Menhursomhelst. Man är lite trött och så. Ni vet, ibland så blir det ju som så att man inte riktigt lyckas skrapa ihop samtliga timmar på dygnsvilan. Saker och händelser dyker upp och ska pressas in i schemat. På gott och ont. Dårå. Ute på stan stötte jag ihop med en riktig puma/vildkatt. Om man säger. Hon strök sig mot benen och ba: Miau! Närå. Men hon hette Katta.

Hehe. *hehe*

torsdag, november 12

Inre liv



Nu kanske jag slår in öppna dörrar och är sist på bollen. Men vad är det för fel på folk som berättar drömmar? Alltså, folk som berättar om sina drömmar? *frågetecken*

De ba: Det var som hemma hos mormor och morfar men ändå inte på något sätt och så kom en hund fram till mig...

Och man ba: Jaha? *tänker på annat*

Gå till en terapeutiker eller annat proffs. Det kanske kostar en slant, men när ni väl har betalat så sitter de lydigt och lyssnar på era meningslösheter.

À propos grammofonen

Den verkar på riktigt ha kommit bort. Den delade flyttkartong med julpyntet, och vi har inte sett röken av vare sig pynt eller spelare. Optimus Prime bestämmer att vinylskivorna ska upp på vinden nu när de inte längre går att spelas. Och det är väl fair enough, I guess. Man har ju ändå vant sig vid att ha musik i dattan.

I ärlighetens namn ska det väl erkännas att det inte har spisats så mycket vinylvax på sistone.

Men alltså. En flyttlåda har bara försvunnit. Den innehöll min skivspelare, julgransbelysning samt Optimus Primes julgranskulor. Och de där kulorna var gamla och fina. Typ "arvegods". Så om ni har sett något misstänkt eller dylikt kan ni skicka ett mail/mail. Hittelön!

onsdag, november 11

Att packa upp


Saker bara försvinner och är som omöjliga att hitta. När man flyttar, alltså.

Allt är uppackat, men var är skivspelaren? Alltså, inte den som man spelar sina moderna compact disc-skivor på. Den har jag hittat och packat upp. Jag letar efter den som man spelar de riktigt gamla "vaxen" på. Och ni ba: Menar farfar grammofonen? Jajemen. Var är den?

Sell out

Man sitter vid dattan och älskar festa mysa maila. Alltså, verkligen älskart! Och låter sig ryckas med i karnevalsstämningen och den allmänna yran. Sen i sista sekunden ändrar man sig och inleder inte det där hyfsat viktiga jobbmailet med ”hej alla kåta”.

Ibland är det så skönt att ha blivit vuxen och inte känna att *kompromisslös* är det enda vettiga alternativet.

Förklaring: festa mysa maila är en succéblogg

Uppdatering: nu har jag gjort en två länk så att alla kan hitta

tisdag, november 10

Hemmagym


Ojojoj och ajaj. Man är lite stel och ledbruten efter gårdagens övningar. Hon hette Mia och var någon slags instruktör/tränare. Och vi kan väl säga som så att hon tog med sig jobbet hem och det blev en hel del instruerande/tränande. Om man säger.

Inte för att man är direkt otränad eller så. Sakerna sitter på rätt plats och kvinnsen brukar inte ha något att invända på stranden/badet när man kommer släntrande sådär lite avslappnat med frisbeen i ena handen och brassestolen i den andra. Ni vet, en blick säger mer än tusen ord. De ba: Lolla in hetingen. Så då blir det till att posera lite och ba: Lugn och fin. Den här buffén räcker till alla.

Närå. Inte för att skryta, men man är hyfsat nöjd med sig själv. Dårå.

Hehe. *hehe*

Angst



När vargtimmen kommer är man inte så kaxig. Rädslan och ångesten kryper ner mellan lakanen och i skuggorna ser man sin egen ensamhet. Då kan det kännas som att lilla dattan är den enda sanna vännen i en falsk värld. Den är lite varm och skön, ligger där på buken och liksom surrar och kanske är det hårddisken som knäpper lite.

Man kanske hittar något som håller natten på avstånd. Underhållning, söta djur etc etc. Och det är då det kommer: Jag älskar dig lilla dattan. Det är du och jag lilla dattan. *allvar*

Men sen kommer morgonen och det är en helt annan ton i pipan. Man behandlar lilla dattan som nåt katten släpat hem och alla de där vackra orden är som bortblåsta. Visst har det hänt er också?

måndag, november 9

Helgen i sammanfattning

Vi var ute och härjade på stan, shoppade lite för dyrt, drack cocktails och pratade öppenhjärtigt om sex. Ni vet, som bara vi kan; Miranda, Charlotte, Samantha och yours truly Carrie Bradshaw.

Inte riktigt va!

I fredags gick jag hem med huvudvärk och rinnande näsa. Jag somnade i soffan med en halväten thai take-away framför mig. I lördags hade jag uppgraderat läget med feber och sov hela dagen. Åt en halv pizza och drack c-vitaminbrus. I söndags kändes det lite bättre, så länge jag inte lämnade sängen. Värmde den andra pizzahalvan i micron. Tänkte på Kjell Höglund och att man vänjer sig.

Blev rörd till till tårar när ensam mamma Helena valde Oscar. Sen var det ju gulligt på riktigt med Ulrika och Fotbolls-Lasse. Man ba: Men åååh...

Idag är jag frisk.

Okej. Inga problem. Snart helg igen.

Traditionens makt


I vanlig ordning ignorerade jag far på fars dag. Som en hämnd för att namnsdagar inte firades i barndomshemmet. Kalla mig långsint, men det är som det är.

Och Optimus Prime ba: Men gerej! Ring och gratulera. Och jag ba: Nä! *sur* Så det blev lite tryckt stämning i nya lyan igår.

Ända tills jag stekte falukorv och stuvade vitkål. Då sken hon upp, Optimus Prime.

Måndag


Man drar sitt kort i tunnelbanespärren och får grönt, men ”snurran” har låst sig. Ni vet, man slår låret mot metallpinnen. Och det gör så jävla ont.

Anyhoo. God morgon.

fredag, november 6

Två av oss (vi)


Jag har inte alltid varit single and fabulous. Alltid fabulous, men ibland upptagen. Nu är det ett tag sen jag hade "en stadig karl". Ni vet hur det är. Man träffar någon, upplever den där känslan av att vara unik och älskad för den man är. Man blir ett par, flyttar ihop, äter middag och diskar. Slutar att se varandra. Och någonstans mellan vardagslunken och fredagsbibben har man glidit isär.

Till en början var det kul när han kallade mig för sitt älskade kvinnohelvete. Vi hade den jargongen. Hjärtlig, hård etc. Men sen försvann det roliga i det och en dag kallade han mig bara för kvinnohelvete. Och sagt utan kärlek är det tragiskt. Så han åkte ut.

Sen dess har jag seglat ensam.

Enkät



Favoritdrink: Får man svara burkstark? *svarar*

Bilvård


Hon ville ha hjälp med bilen och jag gjorde vad jag kunde. Dårå. Alltså, man är ju ingen mekaniker. Men vi kan väl säga som så att det blev en hyfsat grundlig genomgång av maskineriet. Som resulterade i en rundsmörjning. Med mera, med mera. Om man säger.

Ni vet hur det kan bli. Hehe. *hehe*

torsdag, november 5

Selleri



Visst passar de bra ihop? Och ni ba: Vadå? Jo, alltså. Jag tänker på trötta barn och sura föräldrar. På ica. Och ni ba: Är hon ironisk. Och jag ba: ”Ja.”

Minne av en skuld



I min barndoms kvarter tillämpades tremånadersregeln. Om man hade lånat ut något och inte krävdes tillbaka detta inom tre månader inträffade ett automatiskt ägarbyte. Detta gällde alla världsliga ägodelar, förutom pengar.

Skivor, kläder, cyklar etc etc.

Fråga och svar


Hur stor nya lyan är? Tja, om vi säger såhär: det ekar. Och att Optimus Prime ringer mig på mobilen istället för att ropa efter mig och ba: Hejhej, det är jag. Kan du komma till tevesoffan? Ta vägen förbi köket och hämta en godbit till mig så är du gullig va.

onsdag, november 4

Göre själv!

Hemgjord snickers, hur svårt kan det vara? Inte svårt alls! Bre på ett tjockt lager chunky jordnötsmör på grovt rågbröd. Toppa med nutella. Servera till morgonkaffet. Man står sig garanterat fram till lunch.

Möte i underjorden

Man åker tunnelbana och då är det som det är ibland. Två kidz i trettonårsåldern kör sitt race för att dominera vagnen och kallar varandra för omväxlande hora och bög. Och slår varandra med ihoprullade tidningar. Jag ba: *ignorerar*

Men när de lyckas slå mig med sina tidningar får det vara nog. Jag säger åt dem på skarpen. Och till min förvåning/glädje lyder de och lommar iväg i vagnen. Men sen vänder sig en av dem och ba: Men förlåt så mycket då, horgubbe! Så jag går efter dem och ba: Vårda ditt språk, unge man! Och han ba: Men jag sa ju förlåt. Och jag ba: *kokar*

Och här kommer det bästa/värsta: nu kommer en man fram till mig och frågar vad jag har för problem. Och jag ba: Jag tillrättavisar två barn som inte kan uppföra sig. Och han ba: Det här är mina grabbar och dem uppfostrar jag. Inte du! Och jag ba: Du borde väl vara tacksam för all hjälp du kan få. Eftersom det verkar ha gått lite sådär hittills.

Och där kom min station, som en deus ex machina.

tisdag, november 3

Karma


Man är ju inte perfekt och allt kan inte ”vara hundra” för jämnan. Men jag tänker som så att det är bara att ”gilla läget”. Jag är hyfsat nöjd. Med den jag är. Som individ, dårå.

Men om man fick önska att allt var annorlunda så skulle jag kunna tänka mig att bli en korv. Och ni ba: Nu har han helt tappat taget. Men, närå. Ingen fara på taket. Det brukar ju vara rätt gött att ligga mellan två brön. Om man säger.

Fattar ni? Det är en lek med orden.

Hehe. *hehe*

Vi kör lite ABC!



X som i xenofobi
Skuggad av gardiners mönster
spanar någon i ett fönster.

måndag, november 2

Bonus

U a gött att flytta in i nya lyan och läsa i föreningsbladet att man har missat gårdsstädningen med en vecka. *u a gött*

Obs! Man är ju ingen "smitare", men det är inte heller direkt så att man är med i Facebookgruppen "vi som gillar att räfsa löv".

[bildförslag: ett höstlöv]

À propos språket

Språket och tiderna förändras så det är väl helt i sin ordning att låta ordet ”kolugn” bli ”coollugn”. I guess.

Förtydligande: ko-lugn, lugn som en ko

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde en ko.

À propos sambos

En sambo, flera sambor. Är det någon som säger/skriver så?

Egen härd är guld värd (visdomsord)


Ni kan gratulera oss nu, Optimus Prime och mig. Vi är inte längre sambos på försök. Vi är sambos på riktigt.

Allt är ordnat, flyttlasset har gått och slutet gott och allting gott etc etc. Men det började med att Optimus Prime kom hem en eftermiddag i somras och ba: Jag har sålt tvåan på Söder och lagt högsta budet på en större lägenhet. Så jag ba: Va? *frågetecken* Och hon ba: Det är inflyttning om fyra månader. Och jag ba: Va? *tårögd* Så hon ba: Du får flytta med om du betalar hälften. Annars flyttar jag själv. Jag har tröttnat på att gå i spåren från "din förra tjej". Och ja, hon gör citationstecken med fingrarna när hon säger det.

Så jag ba: Jag betalar hälften!

Och nu bor vi ihop på riktigt.
PS tack allihop som var med och bar/flyttade