onsdag, september 30

Låneord

Jag kallade en väninna för ”värsta fitta tjejen”. Och då menade jag givetvis ”fit” som ”vältränad”.

Visst är det kul? Det här med språk och så.

Det hände en olycka

Kaffekoppen hade fastnat mot en rulle dubbelhäftande tejp som i sin tur hade fastnat ”lite annat”. Det hela ledde till jag spillde ut kaffet i knät. Och nu sitter ni där vid dataterminalen och ba: Ojojoj, men lilla vännen. Hur gick det? Brände du dig?

Tack för omtanken men det är ingen fara på taket. Kaffet var ljummet, nästan rumstempererat. Däremot måste jag få tag på nya byxor och jalingar, samt en stol med torr sits. *dagens uppdrag*

Uppdatering: Läget är under kontroll. Business as usual. Och så.

Det är din dag idag!

Vi gratulerar Hieronymus. Hipp, hipp etc.

tisdag, september 29

Samspel

Hon hette Irene och spelade piano (obs! ej metafor). Alltså, hon var riktigt bra. Man blev rörd. Dårå. Men ni vet hur damer/donnor kan vara. Lite osäkra på sig själva och så. Så hon ba: Det var ett tag sen jag spelade inför publik. Men jag ba: *applåd*

Sen var det dags för fyrhändigt. Om man säger. Och då var det ingen som behövde ursäkta sig. Hehe. *hehe*

måndag, september 28

Vi kör lite ABC!

Under tecknet Os buk
hänger tecknet Qs kuk.
Uppdatering: Det får bli såhär istället.
Under stora Oets buk
hänger stora Qets kuk.

Girl power

Optimus Prime gullar lite med mig och ber mig att fixa några grejer som hon hade lovat att göra, men glömt. Och jag känner att jag är i ett överläge och ba: Kanske jag kan! Om du säger de magiska orden. Och hon ba: Du måste.

fredag, september 25

Game on!

Imorgon lördag är det dags för den första av två semifinaler mellan Hammarby Rugby och Stockholm Exiles. Kom ner till Årstafältet, vetja! Avspark klockan tre.

Som vanligt bjuds det på ögongodis i form av fullvuxna män iklädda små shorts och knästrumpor.

Uppdatering: Bajen spelade sitt spel, och det innebär som bekant att dominera bollinnehav och fasta situationer utan kunna omvandla detta till poäng. Siffrorna blev 23 -33 och de grönvita sjömännen måste sålunda börja med att hämta upp tio poäng innan de kan vinna nästa helg.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde rugby.

Mystique

Det försiggår något underligt i kommentarerna till det här gamla inlägget. Det är lite svårt att avgöra exakt vad det är som pågår, eller varför. Men något är det.

*google translate*

torsdag, september 24

Lärdom

Jag springer några gånger i veckan. Jag motionsspringer/joggar och det gör mig gott. Egentligen är jag inte så förtjust i själva springandet, men det gör mig gott i efterhand. Jag har aldrig känt någon slags ”kick” eller ”kommit in i andra andningen” ute i "spåret". Jag springer för att rensa min ande och själ.

Det var Ingmar Bergman som tipsade mig om långa promenader för att vårda den själsliga hälsan. Han ba: Du vet, grabben, dämonerna gillar inte frisk luft. Och jag ba: Okidoki. *drar lärdom*

Men promenader är inte riktigt min grej. Så jag springer.

Running man

Jag har köpt nya skor. Dyra och fula. Det blir gärna så när vi ”stadiga bitar” köper skor av den här typen. Och ni ba: Men varför köpte du just de allra fulaste? *frågetecken* Svar: Skobetjänten sa att de skulle vara bra för ”mitt steg”.

Bilden kommer från nätet/internet. Det är en reklambild.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde ett par löpskor.

onsdag, september 23

Partystarter

Den här ordleken borde egentligen klassas som riktig usel gubbhumor, men med ”några järn innanför västen” är den hyfsat kul. Håll i hatten, för här kommer den. Byt ut några bokstäver och lek med orden för att ställa frågan om du får bjuda på ett glas porry eller stjärtvin?

Alla ba: *garvar*

Prova själv på en ”sittning” eller ”sexa”!

Facit: Det ska egentligen vara portvin eller sherry

Tips

Såhär i kräftskivetider kan det vara klokt att dricka lättöl. På själva kräftskivan, alltså. Man får ju ändå i sig en hel del nubbe. Face it, det är ett fåtal individer som kan dricka burkstark och nubbe med hedern i behåll.

Just sayin'. *tipsar*

tisdag, september 22

À propos stinksvamp

Latinskt namn? Phallus Impudicus. Vilket, enligt uppgift, skulle kunna översättas till ”fräck penis”.

Och ni ba: No way! Men, jorå. Dagens sanning.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde en stinksvamp. Googla, vetja!

À propos svamp

En gång i tiden gillade jag svampplockning, men det var för länge sen i en avlägsen barndom. Ni vet, man var full av energi/livslust och skogen var en skattkammare som skulle utforskas med svampboken i högsta hugg.

Det var roligt, men på inget sätt en lek. Jag gick tillsammans med far och visade upp svampar som han identifierade innan jag ens slagit upp min bok. Vi hade varsin korg med ordentliga fack, varsin kniv och varsin pensel att borsta fynden med.

Annat var det den gången jag var ute med min äldsta morbror. Han hade med sig en kasse öl/bärs och satt på en stubbe mest hela tiden. Sen ropade han att han hittat en stinksvamp. Och den hade jag dittills bara sett på bild i svampboken så jag var ju ganska nyfiken. Jag rusade över stock och sten för att se och känna lukten. Men då stod han och kissade. Stinksvampen var snoppen/penis. Och jag ba: Vi kan gå hem nu. *kul skämt, not*

Bara för att klargöra allt ordentligt. Det här är inte en historia om ett övergrepp. Han delade bara inte mitt svampintresse. Och på riktigt, det finns en svamp som heter stinksvamp. *4 real*

PS herregud, jag skrev just ”över stock och sten”
Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde stinksvamp. Googla om du är nyfiken.

Mykolog

Man fick lite närkontakt med naturen i helgen. Ni vet, packa lite matsäck och fylla storstövlarna med knäckebröd för att åka ut i bygderna. Till svampskogen, dårå.

Om man hittade nåt? Jajemen. Både det ena och det andra. Om man säger. Det var ju inte så att man åkte ut i spenaten helt solokvist. Hon hette Ulrika/Ullis och var en riktig hejare på att leta fram godbitar i mossan. Hehe. *hehe*

Närå. Det var inte bara roliga timmen. Man fick med sig en korg med skogens guld.

Förklaring: Skogens guld är en sorts svamp.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde en svamp.

måndag, september 21

Hänt i veckan

Ni vet gymkillar, de får ju en ganska speciell ansiktsform. Det är lite svårt att beskriva, men man ser att de har ätit en hel del. Ni får en inre bild? Ja? Dessutom får de ju också en viss kroppsform. Stor.

Menhursomhelst. Det kom fram en sån typ till mig i helgen och ba: Vad glor du på, popsnöre? Man var på lokal och omdömet var inte det bästa så jag ba: En apa som liknar dig! *full*

Alltså, herregud. Vad rörde sig i mitt huvud? *dödslängtan*

Men undrens tid är inte förbi. Istället för stryk fick jag en öl. Han ba: Det är bra grabben, låt ingen köra med dig. Och jag ba: Tack-tack. *liten och rädd*

Alltså, jag kallsvettas fortfarande när jag tänker på hur mycket stryk jag borde/kunde ha fått.

Det blir en sommar i Sverige med dig!

Note to self efter gårdagen avsnitt av ensam mamma söker:

Måste skaffa större skämskudde!
Alltså herregud. Inte så att man är pryd eller så. Det är bara not so classy i år. På det dåliga sättet. Man skrattar varken med dem eller åt dem. Man bara skäms å deras vägnar.

söndag, september 20

Kölhalning

Vi passar på att gratulera Hammarby Rugby som har tagit sig till slutspel efter att ha avslutat serien med en spektakulär seger mot Go:teborg i helgen, med siffrorna 13 -16. Och nu frågar sig vän av ordning vari det spektakulära ligger.

Taktiken, min vän, taktiken. Bajen använde sig av den gamla pirattaktiken. Ni vet:

  • femton gastar på död mans kista
  • hej och hå
  • och en flaska med rom
Classique! 

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde en grön superhjälte.

fredag, september 18

Sudoku

Har ni förstått grejen? Man liksom sätter in siffror på rätt plats och räknar, så mycket förstår jag. Men jag fattar verkligen inte grejen.

By the way. Det är kul att kalla det för suduki. Folk ba: Det heter sudoku. Det är japanska och betyder "rätt siffra". Och jag ba: Soduki? Och de ba: Su-do-ku!

Närå. Men ärligt, sätta in siffror i rätt ruta. Ska det vara något att pyssla med på sin fritid?

torsdag, september 17

Butik

Öknamn på butiker som avslöjar att de inte riktigt är bäst i klassen:

  • Ica Analen
  • Polenkonsum
  • Mini-”livs”
Bubblare: Skit-Ica

Vi kör lite ABC!

P som i pollen

Smekte nyss en daggvåt äng.
Vaknar ensam i sin säng.

onsdag, september 16

pm

Hej, snälla rara! När man har köksvecka innebär det att man har hand om köket, sätter på diskmaskinen och tar hand om det värsta. Dagligen. Ok?

På ett tidigare jobb var det en någon som tyckte att det var en kul/bra idé sätt upp mammaskylten. Ni vet, ”din mamma jobbar inte här så du får diska själv”. Alltså, not so fresh. Skylten togs ned. Och sattes upp. Och togs ned igen. Det blev lite debatt, som avfärdades som ”feministisk”. Case closed. Skylten sattes upp igen.

Anyhoo. Då tog en man/gubbe, kontorets självutnämnde rolighetsminister, med sig sin mamma när han hade köksvecka. For real. Hon var typ hundra år och fick ta hand om köket. Det var tänkt som en kul grej, men han kände nog att hans bus inte fick tillräcklig uppmärksamhet. Så han gick runt med henne och visade upp henne och ba: Min mamma jobbar inte här, men hon är här och diskar. Och hon ba: Ja, ja, ja. Alltså hon var jättegullig och man såg att hon verkligen älskade sin son och allt det där. Men förmodligen hade han fått bo kvar hos henne några år för länge.

Man ba: Har inte du några fakturor att ta hand om? Eller nåt?

tisdag, september 15

Närå


Det är typ en kabel som grävts av. *arg/ledsen smiley*

Men jag tänkte som så att det kanske kunde vara värt ett försök att blogga lite old-school. Som de gamla grekerna. Ni vet, gå ned till torget/agora och berätta något kul om Optimus Prime.

Eller?

Rop på hjälp *ropar*


Kan nån, pretty please with sugar on top, fixa lite www. Snälla?

Just nu är det svårt att utföra något vettigt utan nätet/internet. *vill blogga*

måndag, september 14

Skrivare (fundering)

Visst vore det kul om man hade en riktig skrivare. En som fungerar. Så att man slipper gå från dattan till skrivaren och inse att det inte har kommit ut någonting. Och tillbaka till dattan och kolla lite. Sen tillbaka till skrivaren, bara för att stirra på den där tomheten där det utskrivna dokumentet borde ligga.

Det skulle jag uppskatta.

Annars vore det kul att ha en liten skrivare, alltså en riktig skrivare. En person som är skrivare. Jag tänker på en sån där ”ancient egyptian” i höftskynke. Ni vet, en liten karl som sitter med benen i kors och skriver på en lertavla eller papyrusrulle eller dylikt. Och när man ändå håller på och fantiserar så vore det ju kul att vara någon slags farao och bo i en pyramid. Och så.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde pyramider i nån slags öken.

Öppet brev

Tjena-tjena alla monsterdiggare! Närå. Man behöver inte skoja jämt och ständigt. Men det har kommit en hel del mail/mejl med frågor som rör Optimus Prime och jag tänkte att det är väl lika bra att ge svar på tal/fråga.

Ja. Hon finns på riktigt. Men, nej. Hon heter inte Optimus Prime på riktigt. Hon heter något annat. Och, ja. Hon läser bloggen.

Hur hon förhåller sig till att det skrivs om henne på bloggen? Hon ba: Varför skrev du inget om mig, Optimus Prime idag? Gör det imorgon! Läsarna älskar mig, Optimus Prime.

Typ.

fredag, september 11

Reklamens makt etc etc

Kära bloggen, nu ska jag skriva lite om vilken öl jag brukar köpa och dricka. Och varför. Obs! Varning! Sponsrat inlägg!

Närå. Ba skoja. Det är inte sponsrat. Men man gillar ju Miller, en habil ljus öl med bonusen ”skruvkapsyl” och en vinnande slogan som öppnar upp för lite kul repliker under kvällen. Man kollar på klockan och ba: Nämen, är det redan Miller time? *om och om igen*

När man läste Calvin and Hobbes på nittiotalet var det åtminstone en seriestrip som handlade om att klockan var Miller time. Och man ba: Det här borde vara kul, men jag förstår inte. *frågetecken*

Det här var innan nätet/internet och det var först när man träffade en amerikan som man kunde få det hela förklarat för sig och man ba: I understand now. It is funny! *laugh-laugh*

PS Tyvärr hittar man inte Miller High Life på systembolaget. Det är ju som bekant the champagne of beers.

Fredag

Good morning, Vietnam! Närå. Men gomorron-gomorron, dårå.

Det är en härlig dag och så. Sol etc etc. Men inte lika härlig som natten. Det var ju inte direkt så att man låg och grubblade ensam i sin stora säng och drömmarna blandades med rädsla för framtiden. Om man säger.

Att göra:

  • fika, med längd
  • lunch
  • gå tidigt

torsdag, september 10

Vardagsrealism

Jag fick ett sms från Optimus Prime:

köp toalettpapper och jos så är du gullig va
Och med "jos" menar hon cola light.

1000 cc

Dagens frågetecken. Obs! Varning! Det här är en "klurig observation" tagen direkt från vardagen. Det här med att gubbar i skinnställ kör sin mc/motorcykel till McDonalds på Sveavägen och tar ”ett meal”? Man ba: Men varför? Och de ba: Ja, men det har vi ju alltid gjort.

onsdag, september 9

Takt och ton

Nästa steg för hela det här Idol-spektaklet måste ju vara att utöka produkterna som det går att dra in slantar på. De har kvinnor och sång. Nu är det dags för vin. Och ni sitter ni där som fågelholkar och ba: Nä, va nurå? Men ingen fara på taket. Det är en ordvits. Men på allvar också. Jag tror att en idolvinare skulle sälja ganska bra. Fattar ni? Inte vinnare. Ta bort ett n. Vinare.

Hehe. *hehe*

Förklaring: vinare är slang för vinflaska.

*men orka*

Men orka med folk som tycker att det är värt att kämpa för ”den demokratiska rättigheten att få kalla en negerboll för dess rätta namn: negerboll”. Det känns som att det finns viktigare grejer att hetsa upp sig kring.

Anyhoo. Vi kör lite low carb såhär efter semestern.

tisdag, september 8

À propos ”till en tjej”

Ett annat svårt ämne som har stötts och blötts otaliga gånger är ju det här med ”present till en tjej”. Men man behöver inte göra det mer invecklat än nödvändigt. Dårå. Jag brukar göra som så att jag helt enkelt ger en upplevelse som present. Och det brukar gå hem både på fina gatan och ute i landsorten. Om man säger.

Men om man skulle vara den blyga typen så kan det duga med en blomsterkvast. Till exempel tulpaner eller rosor.

À propos sökord

Någon sökare har googlat sig hit till bloggen genom sökorden ”brev till en tjej”. Och visst kan det verka svårt, det här med brev till en tjej. Vad ska man skriva och hela den biten? Nu är det inte så att jag är någon expert utan snarare en amatör/entusiast. Men jag brukar tänka som så när det gäller kontakt med tjejer eller damer/donnor att den enda regeln som finns är att det inte finns några regler. Om ni hänger med i svängarna.

I början kanske det inte funkar varje gång. Men det brukar gå bättre och bättre dag för dag och från gång till annan. Om man säger.

Och hörru: Lycka till med brevet!

måndag, september 7

Sökord

Ibland kan det vara kul att kolla in besöksstatistiken för bloggen och ba: Jaha, här är det någon i typ Hamburg som har läst i två och en halv minut. Alltså, vi har en del läsare, men det här är verkligen inte en storblogg. Vi kör lite på skoj bara.

Menhursomhelst. Man blir glad när upptäcker vilka sökord som har lett läsare hit. Visst är det kul när någon har googlat ” fashion på kontoret”, eller ” tändsticksask som ger elchocker” och kommit hit. De ba: Det här var inte riktigt vad jag hade hoppats på. Men allra gladast blir man ju när folk sökt sig hit med typ ”apans lilla blogg” eller ”apans blogg kontor”, för då hittar de ju precis vad de söker.

Så vi passar på att hälsa eventuella nya läsare välkomna. Kul att ha er här.

Vi kör lite ABC!

O som i orientering

Vinterns första skira snö,
alltför tidigt ska du dö.

söndag, september 6

Men man saknar ju Lenita förstås

Visst ser det lovande ut. Och ni ba: Vadå? Vilken fråga! Treans flaggskepp Ensam mamma röker gula blend, såklart. Alltså, herregud.

Skämskudden i högsta hugg.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Lenita.

fredag, september 4

Man viker en kräfta

Det är ju den tiden på året.

  • Skriv ut på rött papper för bästa effekt.
Obs! Går ej att skala/äta. Endast för dekoration och dylikt.

Vardagsfest

Optimus Prime hade namnsdag häromdagen. Inte Optimus och inte Prime, utan hennes riktiga namn. Hon ba: Vad får jag? Och jag ba: Ska vi fira namnsdagar? Vi gjorde inget på min namnsdag härom veckan. Och hon ba: Det räcker om vi firar mig.

Menhursomhelst. Vi gick ut och åt. Ni vet, en bit kött och minst ett, max tre glas vin/öl. Inget storstilat. Det var kväll innan arbetsdag.

Men herregud! Jag kom bakfull till jobbet. Hur gick det till?

torsdag, september 3

Årgång

En annan grej som det snackas mycket om är ju det här med ålderskillnad. Dårå. Jag brukar säga som så att allt kan vara bra. Men damer/donnor är som vin och man gillar ju att fyllna till. Närå. De blir bara sura och torra om de får stå i skåpet. Närå. Såhär ska det vara: Kvinnor och vin blir bara bättre med åren (ordspråk).

Men ibland är man ju sugen på en cider. Eller ett glas jos. Och då kan ju den sortens dricka vara lika gott som en Côte du Rhone. Men kom ihåg att kolla på etiketten, så att det är drickbart. Om man säger.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Harold & Maude (filmaffisch).

Debatt: mö vs mor

Det är ju ett jäkla hallå kring det här med att vara "först på bollen". Dårå. Och det kan vara skönt och spännande. Det är ju inte direkt så att man klagar när man får till det. Men om mannen själv får välja så blir ridturen oftast mer behaglig på en märr som är inriden och bemästrar samtliga gångarter och inte tvekar framför hindret (metafor).

Övning och färdighet. Och så. Om man säger.

onsdag, september 2

Obs! Varning! Långt inlägg!

Jag kom och tänka på hur det var att förlora oskulden. Det var ju inte direkt så att man var kåta Gun i Kvarteret Skatan, när man släppte till första gången. Det handlade mer om hans tonårskättja och hans putande gylf. Alltså, inte så att jag inte ville. Men det var betydligt mer angeläget för honom. Och droppen urholkar stenen, och hela den biten. Det här var på den tiden innan ett nej var ”ett nej”. Det var mer ”ett kanske”, eller ”ett sen”.

Han var gullig och så. Alltså, han ansträngde sig när det väl var dags. Ni vet, på killars vis. Han hade förberett med tända ljus och bästa blandbandet med mysmusik. Och det bästa av allt: frottéhanddukar i sängen så jag inte skulle blöda på hans lakan. Eftersom hans mamma skötte tvätten. Och nu tänker ni: Men handdukarna då? Skulle inte de också tvättas? Av hans mamma? Och det är en bra invändning, men jag vet inte hur han resonerade.

Själva akten var ganska misslyckad. Han tappade fjongen mitt i och sa att det var för att jag såg så kritisk ut. Och det kanske jag gjorde, jag hade väntat mig mer.

Anyhoo. Efter många om och men lyckades han få upp den igen och fortsättningen var inte heller så mycket att orda om, men ändå skönt att ha det överstökat. Vi hängde ihop, han och jag, några veckor efter det hela hade fullbordats. Men sen kom det fram att han hade skrutit och skravlat om det på orten, och på ett sätt som inte riktigt framställde mig i god dager. Då lät jag världen veta hur han hade skött sig i sängen och han kallades i flera år för Mjukis.

En annan grej som spreds, var ryktet om att jag inte hade varit oskuld, eftersom det ”inte hade kommit blod”. En väninna var livrädd att det skulle spridas något liknande rykte om henne och såg till att ha samlagspremiär mitt i lingonveckan. Extra kul var att det hela skedde i hennes snubbes föräldrars ljusa skinnsoffa. Och här kommer poängen: han hade inte förberett med frottéhanddukar.

tisdag, september 1

À propos romans

För hundra år sen, när jag gjorde slut med min första seriösa pojkvän blev han så knäckt att han blev min personliga slav för att fortfarande få vara i min närhet då och då. På riktigt. Han skrev ett kontrakt som han signerade med sitt eget blod. Men typ, i alla fall. Det kanske bara var rött bläck. Jag vet faktiskt inte. Men när man ändå håller på kan man ju påstå att det var blod.

Anyhoo. Jag fick ett ägarbevis för honom, på riktigt och 4 real. Det var typ ”jag gör vad som helst för dig, du behöver inte älska mig eller ens respektera mig”. Hade jag sagt åt honom att lägga sig på motorvägen så hade förmodligen gjort det. Men det blev aldrig aktuellt. Däremot var det ju praktiskt att han hade en storebror som var gammal nog att gå på systemet åt honom. Och därmed mig. Alltså, herregud. Vad jag drog nytta av det.

Det var inte så fräscht av mig, jag erkänner. Och skäms en smula.

Sommarkatt

Jag har dejtat en musikant ett tag nu. En jazzmusiker. Men nu är det slut och det var lika bra. Alltså, han var gullig och allt det där, kunde sina grejer i sänghalmen. Och man kunde väl stå ut med hans tics att rätta till skjortkragen hela tiden.

Men.

Han var så jävla störig när det gällde musik. Han gillade inte ”det där” som jag lyssnar på. Ni vet, populärmusik. Han ba: Suck. *suck*

Och när han själv satte på en skiva/låt blev det liksom som att han skulle förklara musiken för mig. Han ba: Där! Synkopen! Hör du vad den gör med rytmen? Kanske inte exakt så. Men typ. Och jag ba: Ska vi inte bara mysa?

Det är så störigt när snubbar ska uppfostra tjejer till ”god musiksmak”. De ba: Den här skivan är allmänbildning. Den förändrade världen. Och tjejen ba: Oj, vad du kan mycket. *blir liten*

Anyhoo. Det är slut och finito.