måndag, augusti 31

À propos fika

Vad man gillar till fikat? Det är olika, men längd är ju en klassiker. Och bondkakor är inte illa. Men allra helst vill man ju ha lite sällskap. Ett kex, eller en liten smula. Man vet aldrig varthän det kan leda. Varje möte är unikt och det är i mötet med andra man blir till som individ etc etc. Ingen människa är en ö!

Men om det ändå skulle vara så. Det här med ön, dårå, så har man ju både simborgarmärket och hyfsat sjövett. Om man säger.

Alltså, inte för att vara sån och hålla på. Och påstå att man har tio av tio eller så. Men det är inte helt ovanligt att det funkar. Det är vanligt förekommande.

The love of my life

Har jag berättat om hur mycket jag älskar kaustiksoda? Jag älskar verkligen kaustiksoda!

Om jag gillar fika? Jajjemen. Men kaustiksoda, det älskar jag. Dårå.

söndag, augusti 30

Trehundra

I ett försök att lära känna sin motståndare grävde Hammarby Rugby i filmhistorien. Krik Douglas som Spartacus i all ära, men Bajen hittade andra filmer som handlar om antiken och valde att spela efter taktiken:

give them nothing but take from them everything
Och det funkade bra. 54 mot noll. Men ett tips är att byta taktik till nästa match, kommenterar vän av ordning. Den där filmen var kul och alla i grabbgänget var vältränade och lättklädda, med vinnarskalle och allt det där. Men det höll ändå inte hela vägen.

lördag, augusti 29

Varning

Håll er borta från gator och torg. Barrikadera dörrar och fönster. Spartacus kommer till stan för att plundra och bränna, och med sig har han ett gäng förrymda gladiatorer och slavar.

Närå. Det är bara Spartacus Rugby från Go:teborg som ska spela mot Bajen idag lördag. Avspark klockan tre, på Årstafältet. Kom förbi, vetja!

fredag, augusti 28

Drinktipset (recept)

Calimucho

1 del rödvin
1 del coca cola
Serveras rumstempererad eller med is.

Vino

Jag var på väg till en fest och mamma ertappade mig i tamburen med en billig rödvinare i handen. Jag var väl sjutton år eller så. Jag minns inte riktigt. Men jag bodde fortfarande hemma i pojkrummet och lyssnade på LP-skivor i hörlurar på kvällarna. För ung för vin, med andra ord.

Menhursomhelst. Det var det billigaste vin man kunde få tag i, Vino Tinto. Det här var innan tetror och bibbar, för ganska länge sen alltså. Men det är inte mindre sant för det. Jag var helt beredd på att hon bara skulle ta flaskan från mig. Men hon bara tittade på flaskan och ba: Vi får ta och prata om det här med vin, påminn mig om det. Det där kan du blanda ut med cola. Det blir nog lättare att få ner då. Och jag ba: Cola? Och hon ba: Coca cola.

Succé? Succé!

Upphittat

Jag hittade fyrtio kronor på trottoaren i morse. Två vikta tjugor, bara så där!

Återfås mot beskrivning. Närå. Men asså: *glad*.

torsdag, augusti 27

À propos boxtime

Don’t you just love uttrycket ”det riktigt fräser i bibben”? Ni vet, det där första glaset när det är fullt tryck i lådan.

Good morning, winelovers!

Man har förkovrat sig en hel del under semestern. Ni vet, nöjesläst i hängmatta eller motsvarande. Och det finns en hel del kunskap i de där gamla böckerna. Det är nästan som internet/nätet men med mycket mindre innehåll och med en ganska begränsad sökmotor.

Jag delar med mig av lite lärdom här och nu på bloggen. De flesta känner till vinets gud Dionysos, men lite överkurs är hans wingman Silenos, en äldre herre som är det djuriska fylleriets mytologiska representant. Alltså, for real! Det djuriska fylleriets mytologiska representant.

De gamla grekerna ba: Vi har ju den här lite yngre killen som är vingud och han är ju snygg och så. Fast han funkar mest för findrickandet, flaskvin och annat gött. Men det finns ju så många nivåer av fylla. Så när det är boxtime har vi en annan. Och man ba: Jahaja. 

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Bengt Frithiofsson.

onsdag, augusti 26

Tillbaka i saltgruvorna

På tunnelbanan på väg till första arbetsdagen efter semestern var det en man/gubbe som sa åt mig att se lite gladare ut. Han ba: Sitt inte där och sura. Det får dig att se ut som en gammal skolfröken. Du är ju söt, egentligen. Som om jag var där för att behaga honom. Jävla man/gubbe.

Anyhoo. Dagens lunch: avokado och kokt ägg. Bibben har satt sig på fel ställen. Har blivit semesterfet. Men man är ju hyfsat sugen på att fetta till sig ordentligt utifall man skulle träffa på den där mannen/gubben. Då ba: Kolla, nu är jag både sur och fet. Och det ska du skita i!

Men så blir det inte. Är fåfäng.

tisdag, augusti 25

Strike two!

Ibland tänker man inte efter före och det kan straffa sig. Vi kollar igenom våra semesterbilder och Optimus Prime ba: Men guuu vad blek och fet jag ser ut på alla bilder. Som en strandad Moby Dick. Och jag gör misstag nummer ett och ba: Nä, du ser lika fin ut som i verkligheten. *misstag 1*

Optimus Prime ger mig onda ögat och ba: Så du tycker att jag är blek och fet?

Jag förstår att jag formulerade mig fel och kramar henne och ba: Nä, alltså inte så. Du är ju jättefin. Och här finns det fortfarande en chans att rädda situationen. Men stället för att bara släppa allt och bara berömma hennes looks, gör jag misstag nummer två och ba: Fast om du tycker att du ser så fet ut kan du väl börja träna. *misstag 2*

Sen gjorde jag inga fler misstag. Det fanns liksom inte utrymme för det.

Back on track

Semestern är över för i år, och tacka gudarna för det. Jag hade inte överlevt en vecka till. Eller, jo, det hade jag. Men det är ju inte så att man i dagsläget är pigg och utvilad med ”laddade batterier”. Jag vill sova i 48 timmar. Och kanske skrubba själen med svinto.

Nu sitter ni där och gottar er som sutte ni framför lyxfällan på TV3 och ba: Den där Lena, asså. Vilken semesteralkis. Men hellre det än heltidsalkis.

Anyhoo. Nu jobbar vi! *excel*

måndag, augusti 24

À propos sommarblogg

Vi ska väl passa på ett be om ursäkt för en del av sommarens inlägg, eftersom det i efterhand har framkommit att vissa i gänget har varit ur fokus och skrivit, samt publicerat på fyllan och/eller bakfyllan. Sånt ska givetvis inte förekomma, men under sommaren har det varit si och så med rutinerna. Herregud! Roliga historier om elefanters rövhål? Och Seinfeld?

Men nu har vi tagit tag i det hela, och vi kan inte göra annat än att säga/skriva: sorry. *sorry*

Summertime (sommartid)

Nu är allas semestrar avslutade och hela gänget är "på G" för att köra för full maskin igen. På bloggen. Dårå.

Menhursomhelst. Det har varit en het sommar. Het och lång. Och nu sitter ni där och ba: Vad dillar han om?! *frågetecken*

Och visst har vädret varit lite si och så. Men som jag minns sommaren så har den ändå varit het. Stekhet. Om man säger. Sen är det kanske inte hundra procent sant, det där med att den har varit lång. Antalet dagar/veckor är ju samma från år till år. Men man har ju ändå fått en hel del gjort. Dårå.

Hehe. *hehe*

söndag, augusti 23

The Rumble in Trelleborg

Hammarby Rugby vann över Pingvin RC med hjälp av taktiken som formulerades i halvtidsvilan.

De kan inte springa igenom en vägg, men om det finns dörrar i väggen kan de öppna dem och springa igenom. Därför måste vi låsa dörrarna och förvara nycklarna på en säker plats.
Siffror? 13 - 20

lördag, augusti 22

Sydpolen

Hammarby Rugby har tagit bussen till Skåne för att spela lite boll mot Pingvin RC. Det kan bli hur spännande som helst! Titta förbi Pilevallen i Trelleborg om du ändå är i krokarna idag. Annars är det nog lite sent påtänkt. Avspark klockan tre.

fredag, augusti 21

Stök och bök

Sommarens bästa? Tja, det skulle väl vara Allsång på Liseberg. Ni vet avsnittet med Lotta, Charlotte, Sarah och gullungen Agnes. Jag ba: Wow! *wow*

Inte så att man var där i Götet och "stökade". Men det väckte en hel del goda minnen från svunna tider och väl förrättat värv. Om man säger. Och sen var det ju inte så att man hade något att anmärka på sällskapet i tv-soffan. Hon hette också Agnes, men var av lite mer lagrad årgång.

Jag brukar ju säga som så att kvinnsen är som vin. Passar till mat, eller som sällskapsdryck. Närå. De blir bara bättre med åren. Kvinnsen, dårå. Men sen är det ju inte så att man direkt tackar nej till en butelj Beaujolais Nouveau, om det bjuds.

Hehe. *hehe*

torsdag, augusti 20

Vi kör lite ABC!

N som i nostalgi

Längst där inne finns ett minne
fyllt av lek och barnasinne.

Puppy love

Vi har haft lite semester på varsitt håll i sommar, Optimus Prime och jag. Nån av oss kläckte idén om att man faktiskt inte behöver tillbringa ”varenda jävla minut tillsammans”. Och det har varit skönt med lite egentid och så. Men framförallt tråkigt. Man går och lägger sig ensam och bäddar ner sig själv och ba: Jaha, godnatt då. Och sen svarar man, fast med annan röst: Natti, natti.

Men sen kommer belöningen! Man blir ju som helt nykär igen när man väl får träffas. Ni vet, lite som en hundvalp och ba: Men se mig då! Älska mig då! Typ, viftar på svansen. Som häromdan när jag hade köpt bigarråer och frågade Optimus Prime om hon ville ha och hon ba: Ja, ge mig. Men när jag ställde fram en full skål tittade hon bara frågande på mig och ba: Ge mig! Så jag satt i soffan och matade henne. *nykär igen*

Och ni ba: Men herregud! Lägg av/ned!

Men asså, om jag hade saknat henne? Någe!

onsdag, augusti 19

À propos frågetecken

Man läser igenom sitt föregående inlägg och pratar med sig själv: Men herregud, Lena! Vad du håller på. Ska det där vara något att skriva om? Och ni ba: Men precis! Och jag ba: Hallå, ni kan prata med handen.

*sista semesterveckan*

Dagens frågetecken

Det här med män/snubbar som har cylindrar i öronen. Ni vet, det är liksom som ett enormt hål i örsnibben som de fyller med något stort. Vad handlar det om? *frågetecken*

Alltså det är inte så att är tonåringar som ”gjort något tokigt”, det är fullvuxna karlar. Och det är inte heller ett reportage i National Geographic om något utdöende folkspillra och/eller bortglömd högkultur. Det sker här och nu.

När vi ändå håller på. Solskärm? En avskuren keps?

Bubblare: Seglarjackor?

tisdag, augusti 18

Musikhistoria

Jag snackade med en ungdom i helgen. Ni vet, man sitter sådär lite salongsberusad på någon slags familjefest och dricker öl/grogg på altanen med familjens nittonårige son som är lite too cool for school, och man försöker hitta en gemensam nämnare. Ni vet. Man snackar lite musik. Och man ser att han tror att man är jämngammal med Chuck Berry, eller motsvarande. Han ba: Det måste ha varit kul att ha varit med och upplevt housens första stapplande steg. Och jag ba: Nja, jag har nog aldrig varit nere med den scenen. *snackar som kidzen*

Menhursomhelst. Han snackade om gamla Suede som ”indian pop” och jag ba: Menar du indiepop? Du vet att det är independent pop, inte indisk pop? Och han ba: Jag jobbar med olika nivåer, farfar. Närå. Inte riktigt. Men typ. Så jag ba: Jag går in till de andra vuxna nu.

måndag, augusti 17

Helgnöje

Man var på Skansen i helgen och det var väl kul/intressant. Djur och kultur. Lärorikt etc. Men det bästa var färjan dit. Jag är verkligen inte van vid sjögång och vågor. Det var inte fullt så illa att jag hann bli sjösjuk, men jag kände gungningarna i benen hela dagen. Jag kollade på lemurer och ba: Det gungar i benen! Jag åkte skansentåget och ba: Det gungar i benen! Jag åt glass och ba: Det gungar i benen! Och mitt sällskap ba: Det gungar i dina ben? Kan vi prata om något annat i fem minuter?

Menhursomhelst. Drömjobbet: att köra tåget på Skansen. Man ba: Pling-pling! *pling-pling*

By the way, det gungar fortfarande i benen. Närå.

söndag, augusti 16

Fakta om lemurer


Lemurer tillhör djursläktet, är medelstora (som katter ungefär) och bor i bur. Man får inte mata lemurer och man får inte klappa lemurer. Ja, det var väl allt.

lördag, augusti 15

Avspark klockan tre

Ojojoj. Jag höll ju på att glömma veckans viktigaste begivenhet. Rugbyallsvenskan drar igång och Hammarby tar emot Göteborg idag, på Årstafältet klockan tre. Kom förbi och heja på era grönvita favoritpojkar, vetja!

Uppdatering: Ja, tjena-tjena alla kalenderbitare som sitter hemma i stugorna och väntar på lite siffror och resultat. Här har ni: Bajen vann och Göteborg förlorade. Mer exakt: 18-13.

fredag, augusti 14

À propos åska

När man räknar sekunderna mellan blixten och mullret, ni vet, visst känner man ett styng i hjärtat när man inser att åskan är på väg bortåt? Ett styng av besvikelse. Det är som att man blir sviken av själva naturkrafterna. Man vill liksom vara älskad av alla och allt, inklusive åskan. Man ba: Men slå ned i mig då!

Typ.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde ett åskmoln.

torsdag, augusti 13

Olika väder och outfit

En vis man/kvinna/individ påstod en gång att det inte finns dåliga väder, utan att det bara handlar om hur man uppfattar situationen. Dårå. Och i många fall hänger det ihop med vad man har på sig. Men det är väl inte ett helt hundraprocentigt påstående. De flesta verkar ju gilla sol och så. Jag tänker klarblå himmel och sol. Och bad. Med allt vad det innebär.

Men om man tänker utanför lådan en sekund så kanske man kan pilla in en och annan pollett. Och ni ba: Den där vaktis kan nog ha en poäng här. *funderar* Och det kan ni hoppa upp och klappa er på.

  • En väderfavorit är ”ganska varmt men lite blåsigt”. Ni vet, man spatserar och helt plötsligt är det en kjol som blåser upp. Hehe. *hehe*
  • Annars är det gött med regn och rusk om man ligger kvar i bingen hela dagen. Om man säger.
  • Eller åska! Kvinnsen ba: Håll mig! Och jag ba: *håller*

onsdag, augusti 12

Skomakaren säger nej!

Jag tog en sväng in till stan. Inget särskilt. Bara köpa lite kallingar, strumpor och tischor. Ni vet, tråkig men nödvändig shopping helt utan cravings.

Men herregud, hela city var fullt av kidz och gycklare! Och det gick under beteckningen ”folkfest”. Eller, alltså. Rätt ska vara rätt. Det var två ”folkfester”. En för kultur och gycklare, och en för kidz. Alltså, mon dieu, de körde en gaffeltruck på Sergels Torg. Inte så att flytta saker. De gjorde det som ett konstnärligt uttryck. Man ba: Hallå?

Folkfest? Omdöme: *men orka*

PS Man vill ju inte bara gnälla så jag bjuckar på en kul bild som fanns ute på nätet/internet. Lip balm med baconsmak.
Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde cerat med baconsmak.

Fluga etc

Det här med att dricka Pimm’s, är det något vi kommer att skratta åt om några år? Är det bara festligt att beställa en kanna, eller är det genuint gott?

Menhursomhelst. Vi har ju tagit upp det här med att vissa kidz kallar Debaser Medis för Debedis. Det är inte så att det är tillräckligt utbrett för att det skulle kunna hamna i kategorin ”i folkmun”. Men det är ett namn som används.

Det senaste bland kidzen är att kalla Debasers uteservering för, håll i hatten, Debuten. Man ba: Men varför kan man inte bara kalla saker för dess rätta/officiella namn? Och de ba: Men gå hem och blogga om det då! Och jag ba: *går hem*

Debuten? Är vi i Götet, eller?

tisdag, augusti 11

Tips

Har ni problem med myror? Häll en flaska av den sockerfria saften Fun Light över stacken. Myrorna försvinner/dör på tre dagar. Obs! Det är inget skämt. På riktigt. Nu skulle man ha en bild på en myra som blir jagad av en flaska. Myran ba: Hjälp! *hjälp*

Menhursomhelst. Jag ba: Hej barn, om ni slutar springa runt och väsnas en stund så ska jag bjuda er på varsitt stort glas saft.

måndag, augusti 10

Du är allt jag vill ha

Men, alltså: Hallå! Molly Ringwald på teve och ingen har sagt något. Optimus Prime hade fjärrkontrollen så jag ba: Oj, vad var det där? Och hon ba: Är det något du vill se? The Secret Life of the American Teenager? Så jag ba: Det kanske kan vara intressant.

Sen när hon insåg att jag bara satt och spanade in Molly så var det slut och finito med den kanalen. *finito*

Och i ärlighetens namn ska man väl erkänna att det var något svalare känslor än när man såg Breakfast Club för tusen år sen och förälskade sig så till den milda grad att man skickade kärleksbrev till hennes påstådda adress i USA. En adress som man fick kämpa en hel del för att få tag i. Det här var innan nätet/internet. Förmodligen var adressen inte helt korrekt eftersom jag aldrig fick något svar.

Hur det var att återse min ungdoms kärlek? Härligt! Åren har smekt henne varsamt. Nu påminner hon en hel del om Bette Midler. Och det är inte ett dåligt betyg.

Superman *not*

Vad håller snubbar på med egentligen? Man sitter på stranden/badplatsen och har det allmänt bra och allt det där. Ända tills man inser att man är omgiven av fluktare.

Alltså, på riktigt. De bara satt och glodde. Ni vet, med blicken riktad mot kvinnors underliv eller tuttar. Eller, alltså, lilla trosan och lilla bhn. Och de trodde verkligen inte att det syntes vad de fluktade på, eftersom de hade solglasögon. Men herregud, det var hyfsat obvious. Snubbarna ba: Nu skulle man ha röntgensyn. *önskar*

Läskig ordlek: röntgensyn-runkensyn.

Förtydligande: Jag har baddräkt/bikini på stranden. Om någon undrar.

fredag, augusti 7

Semester

Man är på besök i landsorten och går på ”stan” och ba: Vad är det där för människospillra? Och landsortsciceronen ba: Det är Läpp-Lina. Hon kallas så sen den där gången hon somnade utanför Statt med både kjolen och trosorna uppdragna för långt. Och man ba: Jahaja.

Jag bjussar på några andra andra smeknamn som avslöjar att något gått snett. På riktigt, det här är ett urval av namn på autentiska ”karaktärer” som man kan komma i kontakt med i landsorten. På riktigt.

Snor-Tobbe
Lasse-Patt
K-Kenny
Bubblare: Bullan, Pajen, Fisken

Vi kör lite ABC!

M som i mansbild

Mätt och bukstinn ligger mannen,
lejonhannen på savannen.

torsdag, augusti 6

Fråga

När man ändå håller på kan man ju passa på att fråga sig hur det gick till när hela världen gick på myten om att Seinfeld handlade om ”ingenting”?

Alla ba: Det är så roligt att det måste vara sant.

Jerry

Med risk för att kallas Lill-Seinfeld, bjuder jag på följande kluriga observation. Man ligger och steker på stranden/klipporna och ska ta en simtur. Och gömmer plånboken i skon? Hittar inte tjuven den där?

Och ni ba: Det är ”roligt” för det är sant!

onsdag, augusti 5

Lolig historia (vits)

– Jag heter Arin.
– K-t då?
– Ja, lite.

Fattar ni? Karin är ju ett ganska vanligt namn. Arin är ovanligt. Och K-t uttalas ”kåt”. Hon är en smula på hugget och ba: Ja, lite.

Hehe. *hehe*

Mer kul

En annan kul historia/vits som handlar om ”elefant” är ju den om kvinnan som skulle reklamera konservburken med elefantkött. Alltså, det här är kul! Allt som fanns i burken var några hårstrån och när hon gick tillbaka till affären bad de om ursäkt, för hon hade fått rövhålet. Fattar ni? Elefanter har stora rövhål!

Alltså, hon hade fått rövhålet i sin konservburk!

[bildförslag: en elefant]

tisdag, augusti 4

Klitoris mitt i handen

Nu under grillsäsongen blir vi som har lite finlemmade händer allt som oftast anklagade för att ha fitthud på fingrarna. Ni vet, när grabbarna står runt grillen med varsin burkstark och väntar på glöden och byggjobbartyperna eller kockarna tar upp glödande kol med fingrarna för att se om det är dags att grilla och ba: Ja, nu är det riktigt varmt. Sen får man själv brännblåsor av att hålla i grilltången och ba piper: Ajajaj. Och de andra ba: Jasåru grabben, haru fitthud på fingrarna? Och man ba: Ja. Aj. *aj*

Menhursomhelst. Kommer ni ihåg den roliga historien/vitsen som handlade om en kvinna med en praktisk handväska gjord i skinn från en elefantpenis? Man behövde bara smeka den så blev den portfölj. Om man fortsatte kunde den bli en hel resväska. Klassiker!

måndag, augusti 3

Beach (och så vidare)

Men man är inte bara på stranden för att kolla läget. Man vill ju visa upp sig också. Och det brukar ge resultat. Om man säger.

Hon hette Anette och luktade kokos. Och det hela var väl egentligen inget särskilt att orda om. Man var lite sliten och trött av bad och en dag på stranden. Solen hade kört sitt race och det kan man ju bli lite trött av. Alltså, inte så att nån hade något att invända eller klaga på. Det var full pott för samtliga inblandade. Dårå.

Beach

Man var på stranden i helgen och kollade in vad som bjöds. Och det var en hel del. Om man säger. Ni vet, en handduk blåser till när nån donna/dam byter om. Och så kan man skymta hela paketet. Och så. Fast i smyg. Och då är det ju dubbelt värt. Dårå.

Hehe. *hehe*

söndag, augusti 2

Vi kör lite ABC!

L som i lasarett

Jag kan höra uret ticka.
Sov nu, sjuka lilla flicka.