lördag, maj 30

Gubbar vs grabbar

Vi ses väl nere på Årstafältet om en timme eller så? Hammarby Rugby tar emot pojkarna från Södertälje. Och när jag skriver ”pojkarna” menar jag verkligen pojkarna. Mon dieu, de är unga och fräscha.

Bajen ställer i vanlig ordning ut ett gäng herrar på planen.

Avspark klockan två.

fredag, maj 29

Vi kör lite ABC!

D som i drönare

Se på molnens stilla svävan
utan mening eller strävan.

Safari

Om man har några planer för semestern? Både ja och nej. Dårå. Man vet ju vad man vill göra, men inte var. Och inte med vem. Om man säger. Hehe. *hehe*

Så vi håller det öppet. Que sera sera etc.

Dagens tips *tipsar*

Om strumpbyxan glider ner i grenen kan ni ta på en extra trosa utanpå, enligt schemat:

trosa, strumpbyxa, trosa.
Det är varken särskilt snyggt eller bekvämt, men det håller "det hela" på plats.

torsdag, maj 28

Fotboll

Ganska kul bild, tänkte jag först. Nu upplever jag den inte alls som kul längre.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde två fotbollstränare som såg ganska kul ut.

J’accuse!

Utöver de där teckningarna fick jag också två troll gjorda i lera och en lökskärbräda i form av en lök. Eller, fick och fick? Fick tillbaka. Jag skulle gissa att jag gjorde dem i skolan, förmodligen på lågstadiet. Jag hade gett dem till pappa. Och nu lämnar han tillbaka mina alster. Jag förstår att det kanske inte är något man vill ha och spara för deras estetiska egenskaper. Det är ganska fula grejer, hyfsat ordinära barnskapelser.

Men det är inte det som är grejen. Jag gav honom det där grejerna för att det var det han önskade sig i julklapp eller i födelsedagspresent, något som jag gjort. Jag citerar pappa: "Jag önskar mig något du har gjort själv." Det var så han sa.

Duger det inte längre? Och framförallt, vad ska jag med de där grejerna till? Skära lök? Eller?

Författarförsök

Det har rensats och städats i föräldrahemmet och jag fick en bunt barndomsgrejer. Ni vet, några teckningar, skolpapper från lågstadiet, vykort, brev etc. Bland allt det fanns ett mycket tidigt litterärt försök. Jag vet inte om det ska klassas som poesi eller prosa, det är gränsöverskridande. Språket utmanas och utmanar.

Jag har vaga minnen av den surrande elektriska skrivmaskinen som stod i rummet som användes som hemmakontor.

Menhursomhelst. Det roligaste är att jag inte ens heter Per. Han finns bara i texten.

onsdag, maj 27

Fulheten

Det här tycker jag är bra och högkvalitativt. *tipsar*

Munborsten

Kommer ni ihåg den gamla goda reklamen för tandkräm/Colgate? Ni vet, ”noll hål”. Idag, onsdag, kör vi en temadag på ämnet tandhygien och delar med oss av våra bästa knep för att få det riktigt rent i ”truten”.

Närå. Men jag kom att tänka på den där vikarierande tandläkaren. Eller om det var tandhygienist? Tandsköterska? Det hände för en herrans massa år sen och detaljerna är lite oklara.

Minne: Klädd helt i vitt. Sjukt het. *minns*

Hon ba: Det ser bara fint ut det här, men du måste nog komma på återbesök. Och jag ba: Jahaja? Och hon ba: Passar det vid sjusnåret ikväll? Hos mig? Och jag ba: Yabadabadoo!

tisdag, maj 26

Attityd

Det händer ibland att man träffar kvinnor som beskriver sig som ”starka individer”, och det kan ju vara kul och hela den biten. Men det är inte lika kul när de har blandat ihop ”stark” med ”dryg/otrevlig” och ba: Skit ner dig, gubbe! Och jag ba: Men... va?

Mitt tips är att ”charmant” kommer att bli det nya svart. *hoppas*

Och hörni, det här gäller för killar också! Dirty Harry eller motsvarande är bara kul på film.

Vi kör lite ABC!

C som i cirkus.
Femmes fatales och plym en masse,
tuttar, glitter, skumpa, jazz.

De har kommit!

Och med "de" menar jag svalorna. Därmed är även sommaren här.

Bild: Svalorna, Erkki Talari

måndag, maj 25

Årets badmode, hur ser det ut?

Det börjar bli dags att köpa baddräkt/bikini. Det kan ju som bekant ta sin lilla tid att hitta något som man vill visa sig i. Till slut står man där på stranden iklädd den baddräkt/bikini man minst hatade, eftersom man inte hittade någon man älskade. Visserligen är jag inte någon direkt strandmänniska, men det kan vara idé att ta tag i det i ett tidigt skede. Det blir ju annars lätt så att man åker in till stan och köper en på morgonen innan man ska iväg. Och då blir det som det blir.

Anyhoo. Tacksam för tips. *tacksam*

Man viker en kanin/bunny

Överkurs: Rulla ihop en liten strut, använd som morot.

Matchrapport

Hur det gick för Bajen Rugby i helgen? Ja, om detta ska jag berätta. Två matcher spelades. En förlust mot Stockholm Exiles och en vinst mot Uppsala RFC. Så det är egentligen inte så mycket att orda om.

lördag, maj 23

Bortamatch

Det gick inte riktigt som det skulle för Bajen Rugby i torsdagens match. De grönvita sjömännen lyckades inte hissa storseglet och fick bita i gräset och/eller det sura äpplet. Men skam den som ger sig! Imorgon söndag är det dags igen, denna gång är det Uppsala som tar emot.

Kanske finns det tid för ett besök i domkyrkan innan det är dags för avspark klockan två?

onsdag, maj 20

Långhelg

Att göra (plan):

  • Sitta i solen eller under parasoll och dricka vitt.
  • Se på när någon grillar åt mig.
  • Äta det någon grillat åt mig. Dricka rött.
  • Ostbricka? Gärna. Jatack.
Slut för idag, tack för idag.

Grönvitt

Imorgon torsdag är det dags för Hammarby Rugby att ta sig an svenska mästarna Stockholm Exiles. Det hela sparkar igång klockan tre på Årstafältet och förväntas bli en spännande tillställning.

Medtages: picnic och solskyddsfaktor.

Vardagslyx!

Jag var mycket väl medveten om att det var dags för långhelg, men jag hade faktiskt inte en susning om att det var halvdag idag. Det måste vara den finaste överraskning en vuxen man kan få. Eller åtminstone topp tre.

Menhursomhelst. U a gött, som de säger i Värmland. U a fucking gött!

Fakta: Vi firar Kristi himmelfärds dag.

tisdag, maj 19

Vi kör lite ABC!

B som i besvikelse

Känn på jabben följd av kroken.
Tredje träffen knäcker snoken.

Tusen

Vi firar inlägg nummer 1000 med en rolig bild. *prott-prott*

Kul att ni läser och kommenterar och så.

Dagens frågetecken

Det finns kvinnor som trånar efter Stellan Skarsgård och Tom Hanks.

  • Va?
  • Verkligen?
  • Varför?
*frågetecken*

måndag, maj 18

Tacksam för svar

När blev det poppis att kalla folk för ”lallare”? Var det typ ett år sen? Och varför? Och hur gick det till när uttrycket "det är inte okej" slog igenom på bred front?

*undrar*

Frigång

Jag brukar inte ha något emot att ryta till och säga ifrån. Häromdan var det en man/gubbe som trängde sig i kön på Ica. Jag väntade en sekund eller två för att se om han bara skulle ta kvällstidningen och sedan backa bort. Men mannen/gubben stod kvar, så jag ba: Men du får ju faktiskt lov att ställa dig bakom mig. Och han ba: *ignorera* Så jag ba: Hörrudu! Träng dig inte! Jag orkar inte med sånt här. Och han ba: Men lilla du, jag har stått här hela tiden.

Och då släppte jag det. Ibland får man välja sina strider. Han var uppenbart galen, eller åtminstone försöksutskriven.

Anyhoo. Kassörskan var av den gamla skolan och ba: Du trängde dig, jag kommer inte att betjäna dig förrän du ställt dig på rätt plats. Längst bak. Och mannen/gubben fick ett tokspel. Alltså, han vände uppochned på sin korg och gick därifrån. Det var glassplitter och kladd all over. Och jag ba: *chockad* Men kassörskan ba: Jag får be om ursäkt, han är egentligen portad härifrån.

PS Det stänkte sylt och gegga på mina nya vårskor. Jävla gubbslem! DS

lördag, maj 16

Inga problem

Kul sms: Kan du komma till sex? Svar: Ja. Hehe. *hehe*

fredag, maj 15

Rätt gött!

Av en eller annan anledning blev vi instängda i en garderob. Hon hette Lina, eller eventuellt Linna. Det här hände för en herrans massa år sen. Så först var det mest en massa prat, om plugget och pop och bio såklart. Närå. Man kan lära känna varandra på många olika plan och sätt.

Efter många ”om” och ”men” blev det så att vi gjorde det bästa av situationen. Och ingen hade något att klaga på. Om man säger. Hehe. *hehe*

Menhursomhelst. Det finns många därute som lider av cellskräck/klaustrofobi och det är inget man ska skämta. För dem är det läskigt på allvar!

Vi kör lite ABC!

A som i assurans.

Sorgligt nog förliste slupen.
Last och manskap sjönk i djupen.

torsdag, maj 14

Terapi

Vad man gör när livet är lite jobbigt och allt bara skiter sig? Kollar gulliga djur på Cute Overload, såklart! Finns det något annat att göra? Man ba: Åååh, gulle.

En annan grej som funkar ganska bra är att kolla in på Kissies blogg. Man ba: Men herregud!

Analys

Alla kvinnor gillar Sex and the City. Fråga mig inte varför. Jag fattar verkligen noll. Man ba: Va? En annan obegriplighet är ju att hela världen gillade Vänner/Friends. Jag gjorde ett försök, men det är ju varken kul eller tänkvärt. Eller bra. Man ba: Men kejsaren är ju naken!

Menhursomhelst. Alla killar gillar Entourage. Jag tänker mig följande analogi med Seinfeld:

  • Jerry – Vince (menlös huvudperson)
  • Kramer – Ari (skogstokig ”lirare”)
  • George – Drama (härlig förlorare)
  • Elaine – Turtle och E (bollplank)
Btw, det här inlägget arkiveras som ”insiktsfullt om populärkultur”.

onsdag, maj 13

À propos fysisk träning

Hur kommer det sig att alla som tränar vet precis hur man ska göra det på bästa sätt, och hur man ska äta rätt, men att deras teorier stämmer aldrig överens? En ba: Du ska göra såhär. Och jag ba: Ok. *gör*

en kommer en annan och ba: Nä, det där har du allt fått om bakfoten. Du ska ju göra såhär. Och jag ba: Ok. *gör*

Och till slut kommer den tredje och ba: Jaså, har de sagt så. Det är helt uppåt väggarna. Gör såhär istället, så kommer du att se resultat. Och jag ba: Ok. *gör*

Men då kommer den fjärde. Und so weiter (osv).

Doft, odör etc

En bra grej med att åldras och bli äldre är ju att man använder liniment i samband med träning. För hundra år sen, i ens ungdom, luktade träningskläderna ammoniak och ”mög”. Nu är de ”minty fresh”. *menthol*

Vigilante

Jag har tagit saken i egna händer och rett ut ”toalettproblemet”. Doftblocken non odeur – wc fleur är avlägsnade. Det var därifrån ”kaviarlukten” kom.

tisdag, maj 12

À propos häftiga nät

Som barn var jag hemma hos en tonårig rocker. I taket satt ett nät, gjort av öppningsflärpen från ölburkar. Alltså, förr i tiden drog man av den helt och hållet från burken när man öppnade och om man var lite pysselsugen kunde man göra schysst rebellslöjd. Till exempel ett nät.

Tonåringen hade häftiga planscher på väggarna och krämade rock.

Jag önskade att åren skulle gå fort, att jag snart skulle bli tonåring. Det där nätet var det fränaste jag nånsin hade sett och jag drömde om att en gång få ha ett sånt i mitt rum. Och häftiga planscher.

Barn har ju som bekant dålig smak.

Man viker en spindel

Om man orkar kan man ju alltid köra lite överkurs och ”vikklippa” sådär som man gjorde i en barndom för tusen år sen. Då gjorde man pappersdukar till mamma/mormor. Nu ska det bli ett häftigt nät. Till spindeln, alltså.

måndag, maj 11

Man viker ett djur (fluga)

Den här lille rackarn har på sig fluga. Och är fluga. *dubbelt*

Äldre kvinna, yngre man

Jag hånglade med en ungdom i helgen. Och nu tänker ni: Högstadiet! *omg*

Närå, fullt så illa var det inte. Det var ”i förhållande till mig” han var ungdom. Och vi stötte ihop på lokal. Alltså, minst arton. Och, nej, jag tänkte inte på att att kolla leg. Men han var ung. Såpass ung att jag avbröt det hela i god tid. Inte för att det skulle vara något lagbrott eller att han luktade mjölk i mun. Eller så. Men man vill ju vara ”något sånär OK”.

Han var tonåring och jag, jag var för full. Så det tog ett tag för mig att förstå vad jag höll på med.

Dagens fråga


Vi tar en liten paus vid grottekvarnen och snackar igenom det här.

Uteliv

Uppdatering angående att fånga dagen/kvällen på Debasers uteservering. Det är för kallt för att hänga där längre än en öl, om man tänker sig en öl som en tidsperiod. *förkyld*

fredag, maj 8

Carpe diem etc etc

Nu fångar vi dagen och njuter av några ljuva kvällar med bara lite lagom trängsel innan hela stan inser att Debasers uteservering har öppnat för säsongen. *fångar dagen*

Har ni förresten hört att det finns kidz som kallar Debaser Medis för Debedis? Man ba: Va?

Säsongspremiär

Hammarby Rugby tar emot Attila RG på Årstafältet imorgon lördag. Avspark klockan två. Allt kan hända, bollen är inte ens rund.

Ta med lite bib och baguette, sätt er i solen och spana in läckra sailors i små shorts.

Retard

Ärligt, jag tror att miffona dras till mig. Som järnbitar till en magnet. Jag satt ensam i en ”fyra” på tunnelbanan och hade väskan/kassen på sätet bredvid mig. Och det var inte så att det var fullt eller så, det fanns flera tomma ”fyror” i vagnen.

Det kom en snubbe som var på väg att sätta sig på min väska/kasse. For real. Han satte sig ned bredvid mig och jag fick slita undan väskan/kassen. Så jag bytte plats. Han satt kvar, skönt nog.

Anyhoo. I gymnasiet var det en kille som envisades med att sätta sig längst bak i klassrummet och klaga på att han inte hörde vad läraren sa. Och läraren ba: Men sätt dig längre fram då. Och killen ba: Nä, det är min demokratiska rättighet att få undervisning var jag än sitter. Och läraren ba: Jag kan bara föreslå att du sätter dig längre fram. Och killen ba: Du kan inte diskriminera mig bara för att jag har nedsatt hörsel. Och läraren ba: Jo.

Men det här var ett tag sen. Man är ju inte purung.

torsdag, maj 7

Skatt (reflektion)

Vad är grejen med att deklarera? Blanketten är ju redan ifylld när man får den. Det står vad man har tjänat under året och hur mycket man har betalat i skatt och hur mycket man får i ”sommarbonus”. Och man ba: Jaha. Inte mer? *skriver under*

Borde det inte vara mer att pyssla med? Första året jag deklarerade köpte jag en miniräknare för att jag trodde att det behövdes. Då hade jag sparat alla löneavier, alla betalda räkningar och alla typ alla kvitton. Jag hade lite ångest för att jag inte hade sparat precis alla matkvitton. Jag minns inte riktigt vilka siffror och uppgifter jag trodde att man skulle fylla i. Men jag trodde verkligen att det var som någon slags resultaträkning där man kunde få underkänt eller guldstjärna. Typ: Jaha, det här ser inte bra ut. Du har köpt ett par alldeles för dyra skor och dessutom slarvat med matbudgeten. Skärpning!

Det tog ett tag innan jag insåg att jag bara skulle skriva under. Det var liksom för lätt. Sen gick jag och lämnade in blanketten sista kvällen och kände mig delaktig i något stort. Typ, vuxenvärlden, samhället e.dyl.

Photogenique

Man är inte så kaxig när man inser att det där projektet man skulle dokumentera, dokumenterades med ”lite tokiga” inställningar i digitalkameran. Av misstag. Det såg bra ut på displayen och jag dubbelkollade inte, utan körde bara på. Kunden ba: Det ser bra ut, som skiss. Men vi skulle vilja se de riktiga bilderna. Och jag ba: Ja, alltså...

onsdag, maj 6

À propos rulltrappa

Jag hamnade bakom en het dam/donna i rulltrappan. Hon hade kort och svajande kjol, så jag tänkte som så att det är väl lika bra att jag kollar lite. Ni vet hur det är. Man får inte, men man ”bara måste”. Om man säger. Och det blev jackpot, jag såg hela alltet och härligheten. Dårå.

Men sen vände hon sig om och såg mig sitta på huk där bakom. Hennes ögon brände och jag kände skam. Sen fastnade jag mellan två trappsteg och sögs in i rulltrappans maskineri. Och ni ba: Oh my god! Men närå, ingen fara på taket. Det var bara kul att åka runt mellan kugghjul och andra mekaniska element.

Menhursomhelst. Sen vaknade jag.

Förklaring: Det var en dröm.

Dagens tips

Hej tjejer! Det är vår och ni har snygga ben. Men. Håll in kjolen när ni åker rulltrappa om ni inte vill visa ”svansen”.

*tipsar*

Uppdatering: Tänk även på att hålla ihop benen när ni sitter i solen på konserthusets trappa eller motsvarande. Herregud! Har ni sett snubbarnas blickar när de går förbi? Ögonen står som råttpittar. Och ni ba: Whatever. Boys will be boys. Men det är inte bara pojkar. Jag lovar, vuxna karlar håller på att typ krocka med lyktstolpar. De ba: Åååh, man ser småbyxan.

Alltså, om blickar kunde befrukta... *just sayin’*

tisdag, maj 5

Kvinnor kan!

Det är 2009. Hon är vuxen, har fast anställning, bostadsrätt och körkort. Så jag trodde givetvis att hon skämtade när hon bad mig byta propp. Det gjorde hon inte. Hon var ”rädd för elen” och visste ”inte riktigt” hur man skulle göra.

Och ni ba: Men lägg av! Och jag ba: Nej, jag lovar! *intygar*

Autenticitetskrav

När jag som barn såg Böcklins ”Dödens ö” tyckte jag inte att den höll måttet. Den var helt enkelt för orealistisk. Det fanns ju inte en chans i helvetet att alla döda skulle få plats där. Jag tänkte mig något mer i stil med ön i ”Viktor bygger en bro”. Ni vet, boken av Jan Lööf.

Menhursomhelst. Jan Håfström på Liljevalchs. *rekommenderar*

måndag, maj 4

Relationsdrama

Våren har kommit, och allt det där. Jag putsade fönster och gjorde fint i fredags. Och då vill man ju gärna ha lite beröm och glada tillrop. Men Optimus Prime förhöll sig kallsinnig. Kanske hade hon inte sett det? Jag försökte antyda något om det fina lördagsvädret och den härliga vårljuset, vid frukostbordet. Men Optimus Prime ba: Ja, verkligen fint väder. Och jag ba: Men har du sett vilken blå himmel? Och hon ba: Eh, ja. Den är blå. Jag fortsatte ett tag och hon tyckte typ att jag var helt koko. Så till slut fick jag säga det själv. Jag har putsat fönstren. Hon tittade kritiskt och ba: Jaha, varför gjorde du det inte ordentligt när du ändå höll på?

Så det brann i huvudet på mig och jag bad henne dra åt helvete. *jävla kvinna*

Hon tog på sig skor och jacka och gick. Helt tyst.

Hon var borta hela dagen och hela kvällen. Men sen kom hon hem och var snäll, och sa förlåt. Jag ba: Just det. Och hon ba: Du ska också säga förlåt!

Det gjorde jag. Då fick jag en stor påse plockgodis som hon hade i väskan. Slutet gott, allting gott.

Klasskamp

Om man har gjort något i helgen? Tja, det skulle väl vara att man gjorde sitt bästa för att stoppa borgarna i papperskorgarna. Det var i fredags. Men annars var det väl inget särskilt.

Jo, man blev ju bjuden på lite grillat hos borgarna. De bor ju så bra i villa. Och bjuder på så gott vin. Och kött. Det var i lördags.

  • torsdag: eld
  • fredag: kamp
  • lördag: grill
  • söndag: vila

Första klass resa

Om det blev något ”tåg” på första maj? Jajemen. Man fick åka en hel del. Om man säger.

Hehe. *hehe*

fredag, maj 1

Revolution!

Idag går vi ut på stan! Man behöver ju inte vara revolutionär, eller så. Det är inget tvång. Man kan ju tänka på dagens begivenheter som ett schysst sätt att träffa lite folk, kanske stöta ihop med några läckra damer/donnor. Dårå.

Vid den här tiden förra året stötte jag ihop med en hyfsat radikal pingla. Hon ville riva ner hela skiten och bygga något nytt och mycket bättre, något som låg närmre hjärtat.

Menhursomhelst. Jag gjorde min grej och det verkade gå hem. Om man säger.

Hehe. *hehe*