fredag, oktober 31

Tillfällig sinnesförvirring

Nu får det vara nog. Bloggen byter tillbaka till det gamla vanliga namnet.

Just nu känns det lite oklart varför vi ändrade sådär. Vi kanske rycktes med i någon slags yra? Ja? Ja, så måste det ha gått till. Någon slags yra.

Döden är inget man skämtar om, döden är något "man gör". Det känns lite extra olustigt eftersom det är halloween och allhelgona, och hela den biten. Tusen ursäkter. *skäms*

Ekonomiskt oberoende

Jag hade börjat fantisera om arvet. Först tänkte jag att det skulle vara kul att få den där Zornmålningen. Men sen skenade fantasin iväg. Jag tänkte att jag skulle få hela huset och allt däri. Jag dagdrömde om sprängfyllda bankfack och konton i utlandet. Jag var miljonär i tanken. En bekymmerslös playboy.

Dessvärre blev jag besviken. Testamentet var minutiöst noggrant skrivet och vi var en stor skara förväntansfulla arvtagare. Typ trettio i ett konferensrum, utan vare sig ramlösa eller fruktkorg.

Jag hade trott mig vara den ende. Alla fick ärva souvenirer och småsaker. Jag gick hem med kapsylöppnaren i fickan. Jag antar att den skulle ett minne av gubben. Kanske det.

Om jag är besviken? Ja. *besviken*

*jävla skit*

Dagens bild

Det är en papegoja som äter grillad kyckling. Med bestick! *hehe* Närå, men skämt åsido: det är en ganska läskig bild. Med tanke på hela den här grejen kring kannibalism. Och så.

torsdag, oktober 30

Kvack!

Döden i Ankeborg.

Ugglan och döden

Den där stora fågeln, det är ugglan. Och den där lille filuren till höger är döden. Tänkte jag mig.

Visit

det går en ängel kring vårt hus
men utan bok och utan ljus

han bär i famnen lillebror
i måndags tog han med sig mor

och förra veckan tog han far
imorgon är jag ensam kvar

Döden

Det är så kallt ... jag kan inte känna ... mina ben. Fortsätt utan mig.

*närå*

Paradigmskifte

Vi provar att tillfälligt byta rubrik på bloggen. Apans dödsblogg – när livet tar slut. Vad tror ni? Det blir inte så långvarigt, va?

onsdag, oktober 29

I dödens väntrum

Jag träffade gubben i stora huset för ett halvår sen, eller så. Jag skulle förbi päronen; mamma skulle fixa middag och pappa ville ha hjälp med något tungt lyft. Jag såg gubben på långt håll och kände igen honom på överrocken, men det var ändå inte som samma person. Man kunde se att döden höll på att få tag i honom. Kroppen var krökt av ålder. Han var orakad och luktade pissgubbe. Han bjöd in mig och allt såg ut precis som det gjorde när jag var liten. Men nu var det ostädat.

Det finns dricka i skåpet, sa han. Och du vet ju var öppnaren står. Rösten var svag och varje andetag hördes.

Svar

Nej, jag gillade inte fotboll som barn. Nej, jag är inte ”sån där”. Och, nej, gubben i stora huset tog inte på mig.

Vi spelade på stryktipset tillsammans. Och drack läsk.

Gubben i stora huset

Han var antikhandlare, och hade genom hela livet behållit de riktigt fina sakerna. Väggarna täcktes av konst och antika speglar. Ibland öppnade han kassaskåpet för att visa mig något extra. Det var som på film. Jag kanske minns fel, men jag har för mig att han hade ett Fabergéägg. Jag ska googla lite och se om det kan stämma.

tisdag, oktober 28

Gubbhumor

När det hade gått extra dåligt på tipset, för mig och gubben i stora huset, hade han ett stående skämt. Vi satt och rättade kupongen tillsammans och om det visade sig att vi inte hade ett enda rätt i en rad sa han alltid: ojojoj, tretton fel. Nu är vi skyldiga Tipstjänst sisådär hundrafemtio lakan. Sen blinkade han åt mig och fortsatte: men det är inga problem. Här finns det resurser.

Så det bådar ju hyfsat gott ... *håller tummarna*

Gah! Cravings! Vill haaa!!!

”För värken i själen”, torrnål, Hans Wigert

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde det grafiska bladet "För värken i själen” av Hans Wigert. Bildgoogla, vetja! Det kan det vara värt.

Antikrundan

Det där med tippandet var nog något som gubben i stora huset mest gjorde för min skull. För att han trodde att jag tyckte om det. Jag var ju kille, och killar ska ju gilla fotboll och fotbollsrelaterade aktiviteter. Jag var måttligt road, men höll god min för att inte såra honom. Dessutom fanns ju chansen till storvinsten, som vi skulle dela på, enligt löfte.

Desto mer tyckte jag om att titta på alla hans gamla grejer och antikviteter som fyllde huset. Roligast var det att se på hans konstsamling. Han hade en Zornmålning ovanför soffan. En naken kvinna som visade hela alltet. Jag brukade fastna framför den. Den du, med smör på, sa gubben. Aa, sa jag. Utan att förstå det där med smöret.

måndag, oktober 27

Testamente

Jag har blivit kallad till ett möte på den stora advokatbyrån. Tydligen står jag med i ett testamente och på torsdag är det dags att kamma hem arvet. Det är ”gubben i stora huset” som har dött. Jag brukade gå hem till honom ibland efter skolan. Det var mamma och pappa som fick mig till det. De sa att han blivit så ensam efter att hans fru gått bort.

Vi brukade spela på stryktipset tillsammans, han och jag. Men vi vann aldrig något. Han skrev ihop några rader och sen var det min tur. Dessutom fyllde vi alltid ut kupongen med rader gjorda helt på slump. Han hade en slags snurra som kunde landa på 1, x eller 2. Det var lite kul att använda snurran, men den funkade inte.

Ingenting funkade. Vi vann aldrig något. Han kunde ingenting om fotboll, utan tippade förmodligen för att han trodde att jag tyckte att det var roligt. Det tyckte jag inte.

Däremot hade han alltid läsk hemma. Backen var alltid full. Bredvid den stod en lika full med lättöl. Det finns dricka i skåpet, sa han. Och du vet ju var öppnaren står. Öppnaren var gjord i mörkt trä och såg ut som en fågel. Man tog bort huvudet för att komma åt kapsylöppnaren. I benen fanns korkskruven, men den använde jag aldrig.

När jag halsat i mig läsken nickade gubben åt skåpet för att visa att jag fick ta en till.

Lycka är en egen kanin

Bus med barn

Vill du följa med in till stan och köpa en kanin? Kanske två? Och barnet ba: Jaaa!

Kolla in besvikelsen i barnets ögon när det lilla livet inser att man köper kaninerna i Hötorgshallen. Passa på att köpa vin och salsiccia. Kanske lite rotsaker. Sen är det raka vägen hem till köket och middagsmys. U a gött!

lördag, oktober 25

Efter katastrofen

I en dröm såg jag henne komma krypande längs Götgatan. Hon var ensam. Den enda som överlevt undergången. Den sista människan.

Och hon var på väg till Kvarnen.

fredag, oktober 24

Tips och tricks (inför helgen)

Genväg till ”ligga”: Har du gått ned i vikt? Du ser så smal ut.

Obs! Man behöver inte mena det. Obs! Funkar bara om man har träffats vid tidigare tillfälle.

Lönefredag

Idag blir det ett helt paket bacon till blodpuddingen. Lyxlunch! Och alla ba: å kosta på! Och jag ba: skare va så skare va.

Avsmakningsmeny

Jag är ju inte rädd för att byta kvinna, om man säger. Dels vill man ju prova på så många som möjligt innan det kroknar för en, och dels är det ju kul med själva grejen. Ni vet, hela den här attraktionsgrejen. Att kasta ut linan och se hur det nappar. Och det är ju alltid kul med något fräscht/obeprövat. Men jag är inte heller rädd för att ”krypa på” samma dam flera gånger. Dubbeldippa, så att säga. *hehe* Egentligen obegränsat antal gånger, om det skulle vara så. Dårå. Bara det har gått ett tag sen sist. Så att det hinner ”torka upp” mellan varven.

torsdag, oktober 23

Hårvård

I somras fick jag till det med en rödhårig snärta. Elisabeth, eller Lisbeth har jag för mig. Och hon var verkligen rödhårig. Dårå. Mattan matchade gardinerna. Om man säger.

Jag stötte ihop med henne på väg hem från jobbet igår. Nu var hon blond. Först kände jag inte igen henne. Men det ena ledde till ”det andra”, och vi körde en favorit i repris. För gamla tider skull.

Och, hörni. Hon var inte bara blond där uppe. *hehe*

Inköpslista

Jag har inte ett enda par hela strumpbyxor kvar, visar det sig. Lagom stressad gick jag igenom strumplådan imorse och hittade typ tjugo par. Trasiga. Så det fick bli ”reserven”, men jag fastnade givetvis med nageln och rev upp en maska. Tänk: Vättern, Sveriges näst största sjö.

Jag strök kjolen igår kväll, men nu fick det bli slacks.

Efter jobbet drar jag kortet på Åhléns och ba: ge mig blandade strumpbyxor för det som är kvar på kontot.

À propos kvinnoideal

Jag har fått en hel del kritik för att jag bara tar upp tråkiga/läskiga kvinnotyper. Fokuserar på mina egna negativa vanföreställningar etc. Kritiken är helt befogad och jag kryper nu till korset. *kryper*Inte med en dementi, eller förklaring. Kalla det hellre "en lite mer positiv lista"

Det andra könet framkallar inte bara rädsla/angst hos mig, jag gillar ju faktiskt vissa sorters kvinnor också. Därför listar jag idag mina tre favoriter. De som skrämmer mig minst.

  1. Sjuttonåringar i ljus sommarklänning
  2. Kvinnor huggna i marmor (statyer)
  3. Uppklädda kvinnor som viker ned blicken

onsdag, oktober 22

Kvinnoideal

Det finns en hel del olika kvinnotyper. Vaktis älskar dem alla. Hela bunten. Själv är jag mer kinkig/rädd. I ett försök att finna mig själv, nå själen och hitta pudelns kärna har jag listat mina tre värsta kvinnotyper. De som skrämmer mig mest, alltså.

  1. Kvinnor som skriver/bloggar
  2. Kvinnor med ”arg blick”
  3. Kvinnor i karriären

Attraktion

När man faller, ja då faller man. Det är inte alltid det blir så lyckat. Det blir som det blir och det är inte så mycket att göra åt saken. Tre kvinnotyper återkommer gång på gång. Alla tre är lika dåliga, på sitt eget sätt. Men alla tre återkommer.

  • Svarta änkan
  • Kattungen
  • ”Min mamma”

Lunch


Efter år av påtryckningar är de tillbaka i bassortimentet. Vinägerchipsen. *jippie*

Blivande partner? Eventuellt?

Det kom ett brev från signaturen ”Night Rider” som bekymrar sig för det här med det motsatta könet.

Kära frågespalten, jag ligger/älskar med tjejer ganska ofta. Det brukar inte bli mer än en enda kväll, och man blir ju inte yngre. Snart kommer den biologiska väckarklockan att börja ringa. Kan man ju gissa! Hur avgör man fått med sig ”flickvänsmaterial” hem, eller bara ”en rolig halvtimme”? Tacksam för svar.
Tack för ditt brev! Ett bra och enkelt utfört test är att på "morgonen efter" skicka iväg henne till affären för att köpa lite basvaror. Säg att du ska fixa frukost, men att du skulle behöva, exempelvis, lite toalettpapper och sylt. Ge henne en hundring och se vad hon får med sig tillbaka.

Om du uppskattar hennes val av produkter, så kanske hon som är tjejen med stort TJ.

tisdag, oktober 21

Hej!

Hur har DU firat Blondinbellas födelsedag?

Scener ur ett äktenskap

Hon ler och ser på sin man som att hon älskar honom. Som att han är solen i hennes liv och idag är himlen molnfri. Han ser det men måste givetvis dubbelkolla.

Han: Vad tänker du på?
Hon: Jag är så nöjd med livet.
Han: Vadårå?
Hon: Det känns så bra just nu.
Han: Vadårå?
Hon: Jag hade ett ”moment”.
Han: Vadårå?
Hon: Nä det var ingenting.
Han: Förstörde jag det?
Hon: Ja.
Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde ett gift par som såg lite kul ut.

En dåras försvarstal

Slampa, jag? Nej. Det är inte min kategori. Jag klär mig visserligen lite slampigt vid rätt tillfälle, men jag gör det alltid med en classy twist. Och visst har jag ”haft ihop det” med en hel del killar/snubbar, till och med några karlar. För att inte tala om hur många jag har hånglat med. Dessutom har det hänt att jag har ”gjort det” första kvällen. Jag har helt enkelt sett en hel del snopp.

Men jag har aldrig ”gjort det” för att ställa upp och bota hans ballhojta. Jag har gjort det för att kättjan har fått det att kännas rätt just då. Och då är det väl rätt? Om det känns rätt?

Det jag eventuellt ångrar är att jag har trott så hårt på kärleken att jag har velat se den hos helt fel killar/snubbar. Jag har liksom blivit kär i kärleken. Och shit, vad fel det har blivit. Vid upprepade tillfällen.

Men nån slampa, det är jag inte. Inte. Och hör sen!

måndag, oktober 20

Att tappa tron på mänskligheten

Vi var på ett "lite bättre ställe” i lördags i hopp om att träffa någon ”lite bättre”. Det gick lite sådär. Jag spanade in en riktig heting i baren och blev peppad av tjejerna tills jag vågade gå fram. Han var från typ Göteborg så jag förstod inte allt han sa. Men shit, vilka ögon! Och kropp! Och charm!

Så jag försökte spela lite svår och det verkade lyckas. Han visade intresse och allt det där, men sa att han var lite på väg. Men att han gärna skulle vilja träffas. I en annan miljö. Och jag ba: okej, om du vill så går väl det bra. *spelade svår*

Han la sin hand på min bara axel och sa: du ska få mitt kort så kan du ringa. Om det skulle kännas rätt för dig. Och jag ba: vi får väl se. *omg*

Hans kort? På ena sidan stod det bara: LIGGA? På andra sidan ett mobilnummer. *gissar kontantkort* Jag har typ aldrig känt mig så billig/slampig.

LIGGA?

Working class hero

Läckan på lilla toan är lagad. Rörmokarn har varit här. Han såg ut att vara typ pensionär, så jag gav honom en kopp kaffe. Vi var i samma ålder, visade det sig.

Jag fattar inte det här med tjejer som ba: men guu, va läckert med hantverkare. Riktiga karlar, vettu. Jag blir alldeles till mig i trosan.

For your information: hantverkare är bara läckra i film/teve. *sur*

Sammanfattning

Fredag: ”afterwork”. Lördag: eftermiddag med tjejerna, ansiktsmask, vin, middag och utgång de luxe med hyfsat röda läppar och urringat. *bröst är fest* Söndag: pizza, läsk och stackars mig. Idag: få hit en rörmokare som kan fixa läckan på lilla toan.

söndag, oktober 19

Hemslöjd

Hon har stickat en fitta/snippa i garn. *hehe*

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde en stickad fitta/snippa i garn.

lördag, oktober 18

Metafor

Ormen i blomstergrottan. *hehe*

fredag, oktober 17

Bäst!

Den här fräckisen brukar jag krydda med fransk brytning. Succé!

Tandläkaren till sin patient:

- Nu när du ligger här i stolen kan jag inte låta bli att fråga om du just har haft en ”69:a” med lilla frugan?
- Hehe. Det stämmer. Har jag könshår mellan tänderna?
- Nej, bajs i näsan.
*hehe hehe hehe*

Näst bäst

Kan vara lite svår att förstå för den yngre generationen som inte är helt säkra på vad en ”knalle” är, och hur man "telegraferar". Tur att det finns ordböcker. Dårå.

Knallen hade haft mycket att stå i och helt glömt att hyra in sig på den årliga marknaden och åkte därför dit utan varor för att först försäkra sig om plats. När det väl var ordnat, telegraferade han hem till gården. ”HAR FÅTT STÅND. SKICKA PIGAN MED STORA LÅREN.”

*hehe hehe*

Tredje plats

Berättartips: talfel/dialekt gör det roliga ännu roligare!

En bonde hade problem med potensen. Mycket tråkigt, eftersom både han och bondmoran gärna ville ha barn. Men hoppet var inte helt ute, ”den” kunde stå ett litet tag och det gällde att skynda sig om det skulle bli ”något gjort”. Därför kom de överens om att hon alltid skulle vara beredd. En dag såg hon honom komma springande från fälten så hon drog upp kjolarna och lade sig på gårdsplanen. När bonden kom fram skrek sprang han bara förbi henne och skrek: Ligger du här och solar fittan när ladugården brinner upp?!

*hehe*

Fredagsmys

På allmän begäran bjussar jag idag på mina tre bästa fräckisar. Memorera och använd gärna under helgen. Om och om igen. Dårå.

torsdag, oktober 16

Kul-lager (ordvits)

Humor är ju kul, men ibland åldras den och blir helt omöjlig med åren. Kommer ni ihåg den här klassiska gåtan/vitsen? Man frågade någon: Är du en bög i en bur? Någon svarade såklart: Nä! Ejajunte! Och man ba: Bögen är lös! Bögen är lös! Varning, bögen är lös!

I dagsläget funkar ju inte det här skämtet, eftersom hela tio procent av befolkningen har blivit bög/homo. Annat var det på min tid. Då var det bara Liberace och några till som var ”såna”. Men sen spred det sig och blev poppis bland vanligt folk och "Svensson".

Menhursomhelst. Nu kan man kanske istället köra den här gamla godingen som ger en liknande effekt. Man börjar med att lura nån dum en att säga Mongo från Kongo. Och när han/hon gör det, sträcker man själv fram kardan och svarar med sitt eget riktiga namn och sin egen riktiga hemort. Exempel: Krille från Hägersten.

Betyg

Jag brukar betygsätta damerna/kvinnorna på en fyrgradig skala. Så att man vet var de hamnar, dårå. Och sen är ju inte det här något som skrivs i sten, utan det kan ju variera från gång till gång om det skulle vara så att man stöter ihop igen när man seglar i dimman (metafor).

  • U uthärdligt
  • G gärna
  • VG va gött!
  • WG working girl!
Närå. Det är inte helt på fullaste allvar, utan mest på skoj. Men ändå tänkvärt.

Sången han sjöng var min egen

Han sjöng om knock-out i tredje ronden. Och det gick ju hem!

onsdag, oktober 15

Roxette

Jag får en hel del frågor angående min sambo (på försök).

"Ä hon någe snygg då?”
”Hot stuff?”
”Fräsch, eller?”
Och jag ba: na na na na naa na na na na na na naa – she’s got the look! *sjunger*

Ja. Snygg, hot-hot-hot och skitfräsch.

Bädda och ligga

Hon föreslår överkast till sängen. Och visst går man med på det. Det gör man, för man vill ju vara tillmötesgående och tänka på "viet". Det går faktiskt inte att leva unkislivet för evigt. Såpass mycket förstår man ju, men man frågar ändå lite försiktigt om det inte blir jobbigt att bädda varje morgon. Det blir det inte, säger hon, det tar en minut att lägga på det. Högst. Så det är klart att man har överkast.

Och det är klart att man bäddar sängen och lägger på det där överkastet varje morgon, eftersom hon har ”bråttom-bråttom” på vardagarna och bara vill ”mysa” och ”ladda batterierna” på helgerna. Det är klart att man gör det.

Det är klart att man bäddar.

Kvällsläsning *nej*

Igår kväll försökte jag inte ens. Jag somnade innan huvudet nådde kudden. Lite ledigt i julhelgen, kanske? Ja? *ja*

tisdag, oktober 14

Tips och tricks

Det är ju ett jäkla om och kring med “sin egen tid” på jobbet. Man måste ju se till sina personliga intressen, om man säger. Och det går ju inte att blindskita mer än en gång, eller max två, per dag. Så jag brukar helt sonika smita in i det bakre förrådet och ta en lur. För att ingen ska fatta misstankar har jag alltid med mig en kopp rykande hett kaffe. Inte för att dricka. Jag somnar ifrån det ganska omedelbart. Dårå.

När jag vaknar är kaffet givetvis kallt, och här kommer det fina i kråksången. Jag har en doppvärmare gömd bakom några grejer där i förrådet och innan jag tittar ut igen värmer jag kaffet så att det nästan kokar. Och alla ba: han kan ju inte ha varit där tillräckligt länge för att knoppa, kaffet är ju rykande hett. Och jag ba: hehe. *hehe*

Kvällsläsning

Jag jobbar alldeles för mycket. Inget snack. Men nu börjar det gå för långt. Jag skulle börja på en ny bok igår. Ni vet, läsa sig till sömns. Varva ner och allt det där.

Boken låg kvar i sängen när jag vaknade, jag hade faktiskt kvar den i handen med fingret mellan två sidor som något slags bokmärke. Jag verkar tydligen ha avverkat det första kapitlet, men det finns inte kvar några som helst minnesfragment av vad det skulle ha handlat om. Ändå var det liksom mest en liten inledning på fyra sidor. Nu har jag kollat igenom de där sidorna utan att kunna känna igen ett namn eller händelseförlopp. Jag minns att jag slog upp boken och att jag egentligen var lite för trött för att läsa, men ändå bullade jag upp kuddarna.

Ikväll får jag läsa samma kapitel om igen. Förhoppningsvis kommer jag att minnas några av orden. Kanske till och med lite handling. *hoppas*

Bildgåtan, igen

Som svar på mitt ”nej tack hej då” skickar killen32 detta. Han förstod tydligen inte. Jag tyckte att jag var ganska tydlig. *blockera användare*

måndag, oktober 13

Do believe the hype!!!

Jag smet iväg på ett litet gig. Man vill ju inte missa Mr Music. På flöjt: Lil’Pip, slagverk: Bo ”Boom-Boom” Horne. Om det svängde? Någe!

Det här är nästa ”stora grej”. Kom ihåg var ni läste det först.

Bildgåtan

Senaste frågetecknet på nätdejtingen är signaturen killen32 som skickar detta i mejlen. Det är inte helt självklart vad det ska föreställa, men efter ett tag förstår man. Det är ett djur som håller i ett hjärta

1. Han är vuxen, jag är vuxen. Varför skickar han en ”gullig” bild?
2. Han har ”ritat” den med tangentbordet. Är han Stephen Hawking?
Jag ba: nej tack hej då. *herregud*

Helgen

Fredag: Somnade framför Sex and the City. Filmen alltså. Lördag. Brunch och promenad med tjejerna. Jag minns knappt vad vi pratade om. Somnade framför Stjärnor rör sig till musik och sov i soffan hela natten. Vaknade i ottan och stapplade till sängen. Sovmorgon. Söndag: Mysbyxor. Gick och la mig tidigt.

Är batterierna laddade nu? Hoppas. Annars är det cancer. Nejnejnej! *tar i trä*