fredag, maj 30

Fråga inte

Anteckningar/stödord angående gårdagens date/tête-à-tête:

Källarlokal
Tjechov
Gestaltande dans
Tack. Men nej tack. Det är inte värt det. *svara inte* 

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde alternativ teater.

torsdag, maj 29

Vi ses!

Han var söt och allt det där, och ville gärna träffas igen. Jättegärna, sa han. Det tog en vecka innan han ringde och föreslog en ”uppföljning”. En vecka, eller åtminstone sex dagar. Han verkar ju kunna uppföra sig och spela spelet. Verkar skötsam och allt det där. Så jag och tackade ja till en date ikväll. Eller tête-à-tête, som han uttryckte det. *gulligt*

onsdag, maj 28

Rasbiologi

När man har provat på en hel del kvinnor märker man ju att det handlar om samma grundkoncept. Ni vet, tuttar, klackskor, läppstift, rumpa, mus etc. Hela paketet, om man säger.

Och när man har jobbat runt lite och provat på några olika hudfärger/raser inser man att det är globalt. Hela paketet, alltså. Samma lika. Det där med att kineser har ”den” på sniskan är bara ett rykte. Tro mig det var inga konstigheter där.

Snacket förstår man ju inte överallt i världen. Men det löser sig ju alltid på något sätt. Dårå.

tisdag, maj 27

Kulturgeografi

Det har blivit något av en snackis, det här att finnar och italienare är flinka med kniven. Jag har blivit kallad både ”fördomsfull” och ”rasist”. Tja, kanske det. Men om jag får säga det själv passar nog ”insiktsfull” och ”realist” bättre för att beskriva mig. Jag har varit i kontakt med såväl finnar som sydeuropéer. Dessutom är jag ordentligt påläst, både i äldre och modernare antropologisk litteratur.

Och jag vet ju själv att det inte är hela sanningen, det här med kniven. Det går inte att sammanfatta ett folkslag med ett ord, hur väl valt det än må vara. Finnar hänger sig, förutom kniv, även åt sauna/bastu, har god hand med djur och är dugliga arbetare.

Dessutom bör det förtydligas att det är stiletton/fällkniven italienare är flinka med. Vidare är de djupt religiösa och bekänner sig till den katolska läran. Andra utmärkande drag är deras lättja och fallenhet för synd med påföljande bikt.

måndag, maj 26

Begrepp och metafor

Sommarnatt i folkparken med myggen, dansbanan och pluntan. En kasse burkstark och några råsopar. Klart att vi går dit i helgen! Och nästa. Vi är ju folket och det är vår park. Favoriten är klassiska Ölsta Folkpark. Det är ”öl” och det är ”sta”, "folk" och "park". Top of the line. Det betecknande och det betecknade i poetiskt samspel. Vinsta däremot var en besvikelse. Ett industriområde och några parkeringsplatser. Man ba: hallå, var är bibben?

Knivsta är lika farligt som det låter och mitt tips är att helt enkelt hålla sig borta därifrån. Bara finnar och italienare trivs där. Två folkslag som är flinka med kniven. Visserligen tillämpar de helt olika tekniker, men flinka det är de.

fredag, maj 23

Skrattfest

Den här jycken är ju för rolig. En klassiker!

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde en rolig jycke.

torsdag, maj 22

Fusk, min herre/dam, fusk!

Hörni, det finns tydligen vissa deltagare som försöker sig på en luring och skickar in flera bidrag till Tipstolvan. Den rövarn går inte. Ett bidrag per hushåll är det som gäller. Allt annat leder till diskvalificering.

Annars är det väl bara att önska lycka till och må bästa man/kvinna (individ) vinna!

onsdag, maj 21

Tipstolvan # 12

Idag presenteras den tolfte och sista frågan i vår populära tävling/frågelek Tipstolvan. Svara (med 1, x eller 2) och skicka in din ”rad” till vaktis@apanslillahemsida.se innan månadens slut. OK? Håll i hatten här kommer den (sista frågan alltså):

Livet är en smärta, men när gör det som mest ont?
1. När knoppar brister
x. En liten stund på natten
2. När man minst anar det
Om du har slarvat med kontinuiteten och behöver påminnas så finns samtliga frågor i högerspalten som en ”liten service” från vår sida.

tisdag, maj 20

Skämmes!

Just när den värsta bakfyllevåndan lagt sig och man börjar sträcka på sig, tänka att det var väl inte så farligt, att det var ju bara en lite väl tilltagen fylla. Att herregud, sånt händer väl alla. Ni vet man lägger det bakom sig, siktar framåt.

Men det är ju då det händer. Ofelbart. Just i det ögonblick man sänker garden och försiktigt ler mot världen, ni vet, det är då hela helgen reser sig som en tsunami. Och allt sköljer över en igen med en kraft som inte tidigare gått att föreställa sig. Det är nämligen då man får tillbaka sina skor. På ett sätt man inte kan/vill sätta ord på.

Ner, rullgardin! Ner! Mörklägg och dölj mig från världen.

måndag, maj 19

Ångest med stort Å

Lördagens galej slutade lite oväntat med att jag vaknade i fosterställning, utan skor. I trappuppgången. Utanför min egen dörr, med nycklarna i låset. Det är lite oklart varför jag inte gick in. Det är ju så mycket skönare att sova i sin egen säng, jämfört med det kalla stengolvet.

Jag skulle ju ta det lugnt, bara findricka och vara noggrann med ”varannan vatten”. Och fram till tio, eller så, gick allt planenligt. Men ni vet hur det är. På något bibliskt sätt förvandlas vattnet, och utan att man vet hur det gått till står man där med ”varannan vin”.

Men det är inte bakfyllan som är värst. Den går ju över med en näve ipren och tjugofyra timmars sömn. Det värsta är att försiktigt öppna minnesluckorna och se vad som finns däri. Att gå igenom mobilen och skicka ursäkt till samtliga uppringda.

Ledsen för i lördags. Det gick över styr.
Det blev SMS till så gott som samtliga i telefonboken. Inklusive chefen och en högst tillfällig kvinnlig bekants brorsa.

fredag, maj 16

Kontaktannons

Snart gör jag det. Om det inte löser sig på ”naturlig väg”. *desperat* Alltså, man vill ju inte ha vilket dret som helst. Men man vill ju inte heller sova ensam resten av livet. *despe-fucking-rat*

torsdag, maj 15

I know you're married

Det finns bara två tillfällen när det är OK att ta av sig vigselringen, koppla på stora charmen, drunkna i någons ögon/barm och ba: jag är singel. Två tillfällen där samhället har upprättat någon slags frizon där det är tillåtet att förneka sin livspartner för en natt eller två.

1. Finlandkryssning
2. Konferens
Alltså, jag är för det här med förhållanden och allt det där. Tror på kärleken etc etc. Men igår hade jag verkligen velat vara på kryssning. Eller konferens. Verkligen.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Martha Wainwright.

onsdag, maj 14

Tipstolvan # 11

Vad handlar sången om?

1. Kärleken
x. Arbete och traktorer
2. Sången

tisdag, maj 13

I väntans tider

Det var ju ett bra tag sen jag lämnade över mina texter till Björn Ranelid. Ett lite väl bra tag sen. Alltså, jag är ju tacksam för att han tar sig tid och det är ju bra om han gör det ordentligt. Närläser, kommenterar etc. Men nu verkar det som att han har sjappat. Smitit, helt enkelt. Han svarar varken på mail eller telefon. Och man vill ju inte att åka till Skåne och knacka på.

Man snart gör jag det. Han lovade. Och ett löfte håller man.

måndag, maj 12

Salrvfel

Vilket knas! Det står ju fel. Isjbörn? Isbjörn heter det. Ibland blir det kul när Tryckfels-Nisse är i farten. Ibland blir det bara konstigt/obegripligt.

Menhursomhelst. Kommer ni ihåg den här gamla godingen från ”de nedre regionerna”? Urin-vånarna var anal-fabeter.

fredag, maj 9

Barnvakt

Grabben bad mig att läsa högt för honom och det är klart att man vill göra det. Det är klart att han själv ska få välja bok. Det är klart att man går iväg till till bibblan med honom för att leta reda på den boken han vill ha. Den där om en stor röd bulldozer. Man vill ju att han ska få den där lyckliga barndomen man själv blev förvägrad. Man vill ju bara att allt ska vara bra. Och det är klart att man försöker hitta en lösning på problemet när det inte finns någon bok om den där stora röda bulldozern. Man vill ju inte behöva se besvikelsen i hans barnaögon. Slippa tårarna.

- Men vi kan ju rita vår egen bok! Vi hjälps åt, du och jag. Vi får skriva och rita just den historia som är vår egen, med våra egna ord och bilder. Den kan ju handla om dig och mig. Och vi kan köra varsin röd bulldozer i boken! Du och jag, grabben.
Men han ville ha en riktig bok, och sa åt mig att skriva det på önskelistan. Som tack för min ansträngning ordnade grabben en riktigt genomarbetad bajsfestival och storgrät under hela blöjbytet.

torsdag, maj 8

Tipstolvan # 10

Vilket är världens farligaste ”djur”?

1. Tigern
x. Ormen
2. Kvinnan, såklart. Helt jävla livsfarlig!

onsdag, maj 7

Köpta kyssar

Jag stötte ihop med en möhippa som sålde kyssar på stan. De var lite lagom tokigt klädda, men alla såg helt OK ut. Och ni vet ju hur det är såhär på våren. Saven stiger. Dårå. Och som sagt, hon såg ju helt OK ut. Värt ett försök, tänkte jag och slantade fram en hundring. Det skulle räcka till tjugo tungrullare/långtradare, enligt gällande pris. Men jag sa att jag bara skulle ha en och att en hundring var det värt. Bruden blev smickrad så att det räckte och blev över.

Kvällen blev till natt och det ena ledde till det andra. Det var inga konstigheter när hon löste biljett till sista tåget/chansen. Och den åkturen lär hon ju inte glömma, om man säger.

tisdag, maj 6

Män som gör saker tillsammans

Det finns de som påstår att det är "lite gay" när två killar -kortklippta, vältränade, runt trettio -går och ser Kärlek i kolerans tid tillsammans. Bara de två. Det finns ju de som fnissar lite åt dem och exempelvis gör gesten "slapp handled". Ni vet, fjollar till det hela. Gör en grej.

Men det är helt fel analys av läget. Det är inte det minsta gay/bögigt. Det är bara en sorglig uppvisning av dålig smak. Att gå och se just den filmen, alltså.

måndag, maj 5

Moderådet

Klart man vill va’ trendig! Det gäller ju att försöka hänga med i svängarna, och då är alla tips välkomna.

fredag, maj 2

Rent hus

En gång i tiden hade jag ihop det med en donna som var sådär otroligt kroppsligt spontan på alla sätt och vis. Det hände titt som tätt att hon drog ned brallan på mig när jag stod med disken eller torkade golvet. Det vekade vara en grej för henne. Och för min del var det ju inte så lätt att hålla på med hushållsarbete när man får annat att tänka på. Dessutom var hon en sån där tjej som gillade att göra det ordentligt. Det fick ta den tid det tog. Så disken hopade sig och dammtussarna växte i vrårna.

Och det var ju det som gjorde att det tog slut mellan oss. Hon sa att hon ”verkligen tyckte om mig”, och ”att jag var en fin kille som förtjänade någon bra”. Men hon klarade inte av att ”bo i ett råttbo”.

torsdag, maj 1

Stoppa borgarna i papperskorgarna

Lystring, medborgare/proletärer! Tillsammans ska vi bygga en ny och mycket bättre värld. Men först river vi den gamla! Upp till kamp etc etc.