onsdag, april 30

Drinktipset

Till valborg rekommenderas, som vanligt, välkylt vitt vin till henne, burkstark till honom och likör till mor. Komplettera med nubbe.

tisdag, april 29

Klassiker

Hur gick snacket när filmen fick sin svenska titel Mitt i plåten?

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde The Cannonball Run (filmaffisch).

måndag, april 28

Skyll dig själv!

Hela tjejligan var ute i svängen i helgen. Klackar till himlen och smink de luxe. Vi hamnade på ett nytt ställe och jag frågade vakten var toaletten låg och han ba:

”Damernas?”
Och sen försökte han släta över det.
”Nä, alltså inte så. Jag förstår ju att du är tjej.”
Ok. Han borde ha släppt det direkt. Men det gjorde han inte.
”Men nuförtiden finns det ju transor som är jävligt bra sminkade. Peruk och kläder. Hela paketet. Om man inte vet om det tror man att de är vanliga tjejer. Det är lätt hänt att man ser fel.”
Där borde han verkligen ha släppt det hela och bara pekat ut damtoaletten. Men det gjorde han inte.
”Alltså, du är ju inte någon transa. Det ser man utan problem. Men ibland är det inte så lätt. Brorsan hånglade med en snubbe som var tjejsminkad för några år sen. Jävlar! Då tog det hus i helvete!”
Inte heller där hade han vett att släppa det utan fortsatte att berätta om hur hans brorsa fått napp och hur det blev The Crying Game redan i taxin. Helt plötsligt hade han suttit där i baksätet med en annan mans kuk i handen. Och sedan inte kunnat sluta slå.
”Du vet han var ju i chock. Tänk dig själv! Alltså, hade den där jävla transan bara sagt som det var i god tid hade fanskapet sluppit stryk och brorsan hade sluppit kåken.”
Ok. Damtoaletten?

fredag, april 25

Diggi-ley

Närå, det kanske inte är helt politiskt korrekt och hela den grejen. Men såhär på våren/sommaren är det nog ganska mysigt att vara uteliggare/olycksbarn. Typ hänga i en park med sina pantkassar, det ligger ju burkar i varje buske. Spana in lättklädda damer, ta en lur i solen etc etc. Hygienen kan man sköta på Flatenbadet, eller motsvarande. Bara njuta, njuta, njuta av livet.

Men livet är ju faktiskt en dans på rosor. Blomblad OCH taggar! När hösten/vintern kommer, till exempel, då är det kanske inte så kul. Men med en god inställning och lite jävlaranamma är det nog inget problem. Tänk dig ett hinder, (det flyger du över) vingar på skorna (är allt vad du behöver)! Bara man börjar planera i god tid skulle det nog inte vara helt omöjligt att knalla söderut. Till Spanien, kanske. Vinterhalvåret på solkusten? Inte illa!

torsdag, april 24

Diggi-loo

Imorse såg jag en lång fimp ligga och ryka på trottoaren. Ni vet en sån där riktig lyxfimp som egentligen inte ens är en fimp utan bara en hyfsat nytänd cigarett. Och av nån anledning har den kastats bort, nästan helt oanvänd. Den var flera centimeter lång och min första tanke var att plocka upp den och ta de sista blossen. Men så gör man ju inte.

Men det hade varit rätt gött om man halkat på sned i nån gång livet och olyckliga omständigheter gjort att man blivit uteliggare/olycksbarn och man ba: kolla in värsta långa jättefimpen! Redan tänd och allt. Jo man tackar. Idag flyger de stekta sparvarna rakt in i mun. Plötsligt en dag har det hänt. Ooo... vilken tur (du är en lyckofigur).

onsdag, april 23

Presstöd

Efter att ha snokat lite i pappersåtervinningen verkar det som att chefen har tillbringat förmiddagen med att kopiera ett egenproducerat seriemagasin. Jag ska vara lite försiktig med mina omdömen, eftersom jag bara tagit del av lösryckta fragment och kvalitetsbegreppet är ju som bekant inte hugget i sten.

Handlingen är inte helt solklar. Däremot är det inga konstigheter kring protagonistens identitet. Ja, ni gissar rätt. Starring: Chefen (as himself/superhero).

Xerox

Chefen har stått i kopieringsrummet sen han kom imorse. Och som det låter, så behandlar han maskineriet som sin personliga lilla slampa. Vi lämnar honom ifred. Det blir lugnast så. För alla inblandade.

tisdag, april 22

Tipstolvan # 9

Vilken sorts musik bör man spela?

1. Något som ”svänger”!
x. mp3
2. Du måste göra din egen musik, sjunga just din unika/säregna sång.

måndag, april 21

À propos behåring

Det har varit ett jäkla hallå kring det här med rakat/orakat. Och det är givetvis upp till var och en hur det ser ut ”där nere”. Men alltså, det är ju det där håret som skiljer kvinnorna från flickorna. Det och tuttarna. Och åldern.

fredag, april 18

Gillette – the best a man can get. Not!

Jag har haft skägg mer eller mindre sen den dan jag insåg vad det har för inverkan på kvinnor/damer. Det är givetvis kåtslaget jag syftar på. Herregud, vad mycket enklare det blev att ”krypa på” med ordentlig ansiktsbehåring. Och då hade jag inte särskilt svårt innan, om man säger.

Igår tog jag dessvärre det högst tvivelaktiga beslutet att skala av hela alltet med trimmern. Hela huvet. Kalufs, mustasch och skägg. Allt åkte av. Jag tänkte att det är ju vår. Vitsipporna tittar fram så smått och man vill ju vara fräsch. Misstag, dårå. Istället för vårfräsch ser jag ut som en liten pojke/mupp. Spegelbilden ger mig den där känslan man får när man kollar naket med rakade musar. Man ba: Finn fem fel? OK. Det ska ju va hår där, där, där, där och där!

torsdag, april 17

Slutet börjar

Ni vet hur det är i början av förhållanden/relationer. Man är ju så jävla gullig *nä du är sötast* och håller på. Lovar *ögonkontakt* att alltid respektera varandra, vara varsamma och aldrig ta sin partner/gullunge för givet. Etc etc.

Det är ju så härligt och man känner att man lever, lever, lever. På det bra sättet! Ni vet hur det kan vara.

Men en dag rämnar fasaden. Och man borde ha sett det komma. Egentligen har man gjort det hela tiden, fast man har inte velat se det för man vill ju att allt ska vara bra för alltid. Men till slut kommer en dag när allt klarnar, det går inte längre att blunda. Man fixar frukost på sängen. Kaffe och macka, inget fancy. Det är ju vardagsmorgon. Men ändå, frukost på sängen.

– Godmorgon, lilla du.
– Har du gjort frukost?
– Frukost på sängen till lilla hjärtat. Kaffe och skinkmacka.
– Ingen ostmacka? Varför får jag ingen ostmacka? Gör en ostmacka!
Och det är klart att man går ut till köket. Gör den där ostmackan och ger till den man tyckt så mycket om. Det är ju klart att man gör det, innan man packar ihop sina grejer och lämnar tillbaka nyckeln.

onsdag, april 16

Gör inte så!

Det fulaste jag vet är kvinnor som dricker kaffe ur termosmuggar. Varför gör de sånt? Varför gör det sånt på offentliga platser?

Ta bort!

Det läskigaste jag vet (näst efter folkmord, arga kvinnor och lägenhetsbränder) är att se fyra vuxna män i samma bil. Vart är de på väg?

tisdag, april 15

Sonja!

Jag vill också ha en kniv mellan tänderna och känna eggen mot tungan. Liksom skrapa försiktigt, som när man avgör skärpan genom att dra kniven på ovansidan av sin egen nagel, men nu med min mjuka tunga. Till slut skulle jag ta i för hårt och skära mig själv. Det blir lätt så när man tänjer på det som är möjligt. Till slut går man över gränsen.

Såret skulle svida i några dagar. När det läkt skulle jag ta kniven i min mun, för att åter känna på eggen.

måndag, april 14

Eldens son

Marknadsförarna försökte sälja myten att The Great Stromboli var en halvgud som åt eld och tillbringade nätterna långt nere i vulkanen. Givetvis låg detta långt från sanningen. Däremot stämmer det att han under många år arbetade som eldare på ett antal atlantångare.

fredag, april 11

Historielektion

Kommer ni ihåg Norges popgrupp A-ha? Ibland spelas deras låt/video på radion/teven och då tänker många ”ja just det ja det här var ju de där tre norska bröderna Gaus, Roms och Brumund Dal”.

Men det stämmer inte! De var inte alls bröder och sångaren hette Morten Harket. De två andra hamnade lite i skymundan och ingen minns längre deras namn.

torsdag, april 10

Svans, både fram och bak

Kära Dagbok, vad är humor?

onsdag, april 9

Män emellan

Chefen ville snacka segling med mig. Du är ju gammal sjöbjörn, sa han, så du förstår ju det här. Det här med havet.

Jag vet inte riktigt vad han var ute efter. Kanske var det någon form av personalvård, ett sätt att försöka visa intresse. Eller nåt. Men herregud, han har varit på Rivieran. Seglats omkring i Medelhavet, en sommar, av inhyrd besättning. Mest legat i hamn, som det verkar. Cannes, Nice, Saint Tropez. Jag låg i handelsflottan. Rotterdam, Gdansk, och Vladivostok.

Vaktis räddade mig med en av sina historier. Han har ju guppat omkring en hel del, enligt egen utsago. Jag smet iväg så snart han dragit till sig chefens intresse.

tisdag, april 8

Tipstolvan #8

Var bör man placera borgarna?

1. I papperskorgarna
x. I styrande ställning
2. I anslutning till vallgrav, ringmur eller annat befästningsverk

måndag, april 7

Landsorten

Vi har gjort lite olika i livet syrran och jag, fattat beslut på olika grunder och så vidare. Hon bor med man och barn på bruksorten där vi växte upp. Jag tog tåget därifrån på min artonårsdag. Biljetten var köpt i god tid.

Jag hälsade på henne nu när hon fyllde jämt och ni vet hur det kan vara ute i landet. Lite si och så, alltså. Allt känns inte riktigt fräscht.

Det bjöds på inbakad fläskfilé och skålades i mousserande. Och över det hela låg en air av low life. Efter middagen tutade en bil på uppfarten. Det var till äldsta dottern i familjen. Hon går i högstadiet och vi kan väl säga att det gör inte hennes ”kille”, det var ett bra tag sen han gjorde det. Det kan vara lite svårt att acceptera det där med att ens barn växer upp, så jag tänkte att jag kunde ta ett litet snack med flickebarnet i hallen innan hon åkte iväg. Lite mer avspänt än med ta det med sina föräldrar. Ni vet, om det här med äldre killar med bil och om det här med att man inte behöver ha sex bara för att man är ihop. Ni vet, ”det där samtalet”. Det gick sådär.

Det sista hon sa, på klingande mål, innan hon skuttade ut var att när en väl fått smak på kuk, då ärä svårt att va utta.

På något sätt sant, men det la ändå lite sordin på stämningen.

fredag, april 4

Optisk/haptisk

På sistone har det ju diskuterats en hel del på nätet angående Lotta Engbergs mus/vagina. Och det fick mig att tänka på ett äventyr i husvagn. Det här hände för en herrans massa år sen och detaljerna är lite luddiga.

Men hur som helst. Jag hade ihop det med en kvinna som var helt såld på att dansa bugg/styrdans. Hon lurade iväg mig på en hel del danstillställningar. Ni vet husvagnscamping och dansbandsgalor etc. Och i ärlighetens namn var det inte dansen som lockade. Om man säger. Det var ett jäkla hålligång i bingen. Men på något sätt såg gräset grönare ut på andra sidan och utan att ens riktig behöva anstränga mig fick jag till det med en hyfsat het dansbandssångerska. Det kan ha varit Lotta Engberg. Och om det var så, rapporteras härmed att allt såg helt OK ut därnere.

Dessvärre slutade äventyret med att jag fick knalla hem till Stockholm. Men det är ju inte det man kommer att minnas om hundra år.

Uppdatering: Bilden är borttagen eftersom vi inte ”hade rätt till” den. Man vill ju göra rätt för sig och vara schysst/juste. Bilden föreställde Lotta Engberg i klara färger.

torsdag, april 3

Tvättråd

Jag har fått en hel del frågor angående jeanstvätt. Men det var ingen idé att försöka tvätta dem. Lönlöst etc. Istället brände jag jeansen och allt de innehöll. Svart rök vällde mot himlen och innan jag visste ordet av stod jag omgiven av ungdomar/aktivister som skrek att det var dags att ”återta gatorna från konsumtionen”. Eventuellt kan de ha skrikit komsumtionen. Deras artikulation lämnade en hel del att önska. Kanske talfel, kanske piercing. Först blev jag rädd att det var någon slags folkdomstol och att jag stod oskyldigt anklagad för att ha stulit en gatstump, men insåg snart att de såg mig som en bundsförvant. Jag stod ju och eldade vad de trodde vara bildäck.

Det var ett sjuhelvetes röj. Tänk: fight the power, folköl, gycklare, megafoner och något slags allmänt stomp.

Så fort jeansen brunnit ut och röken skingrats för vinden, försvann ungdomarna/aktivisterna och jag stod ensam kvar med en sprayburk i ena handen och en bunt flygblad i den andra. På marken omkring mig låg ljusa dreadlocks.

onsdag, april 2

95 dagar i samma jeans

Det funkar inte längre! Jag kastar in handduken, trots att jag bara är halvvägs till målet på sex månader. Nu måste jag tvätta jeansen. Det går inte att ha dem längre. De har fått en stark organisk lukt som påminner lite om ost. Textilen är gultonad och ytan lätt klibbig. Ibland ser det ut som ytskiktet rör sig, men det är förmodligen bara inbillning.

Lena på ekonomin har bannlyst mig från fikarummet, klassat mig som sanitär olägenhet. Och idag är det ju onsdagsfika med kaffebröd/längd. Kanske tårta.

Jag ger upp, besviken på mig själv. Tack för allt stöd.

tisdag, april 1